Belép a Google a blockchain és a kriptovaluták világába

írta | 2022.02.03. | Blockchain, Összes hír

google digital assets blockchain team
Fintechshow 6.0

A Google eddig hivatalosan nem jelentett be blockchain alapú projekteket, mint például a Meta (Facebook), vagy a Twitter. A kriptovalutáktól is távol maradt eddig a keresőóriás, ám a Google Plex bukása után most új pénzügyi szolgáltatásokon dolgoznak, amiben a kripto is szerepet kaphat. A Google a napokban létrehozta a saját blockchain csapatát, amely az elosztott technológiákra épülő szolgáltatásokon dolgozik majd – osztotta meg a Bloomberg a minap.

Felértékelődött a blockchain technológia a Google-nél

A Google a napokban tett bejelentésével hivatalosan is „beszáll” a blockchain ökoszisztéma építésébe, legalábbis a Google Cloud szolgáltatásokat kívánja kibővíteni olyan kezdeményezésekkel, amelyek segítik majd a blokklánc alapú tranzakciókat, értéktárolást és értékcserét. Az új szolgáltatások kialakításával a Digital Assets (Digitális Eszközök) csapat foglalkozik majd.

A Google eddig is nyújtott felhőalapú szolgáltatásokat a blokklánc és elosztott főkönyvi technológiával foglalkozó társaságoknak (Hedera, Theta Labs, Dapper Labs), ám ezen túlmenően nem pozícionálta magát a társaság.

„A blockchain és a digitális eszközök nemcsak megváltoztatják ahogyan eddig az információkat tároltuk és mozgattuk, hanem az értékcsere módját is. Ahogy a nyílt forráskódú fejlesztések szerves részét képezték az internet kezdeti időszakában, ugyanilyen fontos szerepet tölt be napjainkban az elosztott főkönyvi technológia és a blokklánc az internet továbbfejlődésében.”

A Google Cloud többek között biztosítja, hogy a digitális eszközök, például az NFT-k (non-fungible tokens) egy stabil, biztonságos és megbízható globális hálózaton kerüljenek továbbításra. Emellett a Google infrastruktúra segíti a fejlesztőket, hogy felgyorsíthassák a blokklánc alapú fejlesztéseiket – olvasható a Google oldalán. További részletek a Google oldalán olvashatók.

Kripto szolgáltatásokkal is készül a Google

A Bloomberg azt is megemlíti, hogy a Google fizetési és elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokért felelős elnöke korábban kiemelte, a társaság jelentős figyelmet fordít a kripto és a fintech projektekre. Ezek vezetésével és az új stratégia kialakításával a Google a PayPal korábbi vezetőjét (Arnold Goldberg) bízta meg.

A Google igyekszik újradefiniálni a szerepét a pénzügyi szolgáltatások világában, miután megbukott a Google Plex szolgáltatása, amelynek keretében bankszámlát kínáltak volna a Google Wallet alkalmazáson keresztül. Az új pénzügyi stratégiának szerves része lesz a kripto is, ami eddig hiányzott a Google Pay-ből és a Google Wallet alkalmazásból, miközben pl. a PayPal ezen a területen már jelentős előnyre tett szert.

Forrás: Bloomberg

Címlapfotó forrása: Google Cloud, Financial Services

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!