PayTechShow 4.0

Belép a Google a blockchain és a kriptovaluták világába

Szerző: | 2022. 02. 03. | Blockchain, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Google eddig hivatalosan nem jelentett be blockchain alapú projekteket, mint például a Meta (Facebook), vagy a Twitter. A kriptovalutáktól is távol maradt eddig a keresőóriás, ám a Google Plex bukása után most új pénzügyi szolgáltatásokon dolgoznak, amiben a kripto is szerepet kaphat. A Google a napokban létrehozta a saját blockchain csapatát, amely az elosztott technológiákra épülő szolgáltatásokon dolgozik majd – osztotta meg a Bloomberg a minap.

Felértékelődött a blockchain technológia a Google-nél

A Google a napokban tett bejelentésével hivatalosan is „beszáll” a blockchain ökoszisztéma építésébe, legalábbis a Google Cloud szolgáltatásokat kívánja kibővíteni olyan kezdeményezésekkel, amelyek segítik majd a blokklánc alapú tranzakciókat, értéktárolást és értékcserét. Az új szolgáltatások kialakításával a Digital Assets (Digitális Eszközök) csapat foglalkozik majd.

A Google eddig is nyújtott felhőalapú szolgáltatásokat a blokklánc és elosztott főkönyvi technológiával foglalkozó társaságoknak (Hedera, Theta Labs, Dapper Labs), ám ezen túlmenően nem pozícionálta magát a társaság.

„A blockchain és a digitális eszközök nemcsak megváltoztatják ahogyan eddig az információkat tároltuk és mozgattuk, hanem az értékcsere módját is. Ahogy a nyílt forráskódú fejlesztések szerves részét képezték az internet kezdeti időszakában, ugyanilyen fontos szerepet tölt be napjainkban az elosztott főkönyvi technológia és a blokklánc az internet továbbfejlődésében.”

A Google Cloud többek között biztosítja, hogy a digitális eszközök, például az NFT-k (non-fungible tokens) egy stabil, biztonságos és megbízható globális hálózaton kerüljenek továbbításra. Emellett a Google infrastruktúra segíti a fejlesztőket, hogy felgyorsíthassák a blokklánc alapú fejlesztéseiket – olvasható a Google oldalán. További részletek a Google oldalán olvashatók.

Kripto szolgáltatásokkal is készül a Google

A Bloomberg azt is megemlíti, hogy a Google fizetési és elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokért felelős elnöke korábban kiemelte, a társaság jelentős figyelmet fordít a kripto és a fintech projektekre. Ezek vezetésével és az új stratégia kialakításával a Google a PayPal korábbi vezetőjét (Arnold Goldberg) bízta meg.

A Google igyekszik újradefiniálni a szerepét a pénzügyi szolgáltatások világában, miután megbukott a Google Plex szolgáltatása, amelynek keretében bankszámlát kínáltak volna a Google Wallet alkalmazáson keresztül. Az új pénzügyi stratégiának szerves része lesz a kripto is, ami eddig hiányzott a Google Pay-ből és a Google Wallet alkalmazásból, miközben pl. a PayPal ezen a területen már jelentős előnyre tett szert.

Forrás: Bloomberg

Címlapfotó forrása: Google Cloud, Financial Services

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!