2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.02.03.

A Visa egységesítené a fizetést az elektromos töltőállomásokon

Szerző:

Kategóriák:

A Visa felhívást tett közzé az elektromos járművek töltőpontjain működő fizetési rendszerek szabványosítása érdekében. A vállalat úgy véli, az elektromos járművek töltésére szakosodott iparágnak biztosítania kell a fogyasztók számára a fizetési mód választásának szabadságát – elsősorban a nyílt hálózatú és hálózatok közötti fizetések bevezetésével.

Röviden:

  • Az elektromos jármű-töltőállomásokon használt fizetési rendszerekhez kapcsolódó egyeztetések részeként a Visa felhívással fordult az iparági szereplőkhöz, azzal a céllal, hogy a fogyasztók számára nagyobb kényelmet és választási lehetőséget biztosító, hálózatok közötti fizetési szabványokat vezessenek be.
  • A Visa emellett iparági konzultációt kezdeményez az elektromos töltőállomások gyártóinak körében, hogy felmérje az érintéses fizetési pontok telepítésének nehézségeit, valamint megbízható megoldásokat találjon.
  • A Visa lesz a pénzügyi és fizetési iparág első képviselője a CharIN tagjai között. A szervezet az e-mobilitási értéklánc minden szereplőjével együttműködő, nonprofit, elektromos töltéssel foglalkozó nemzetközi kezdeményezés.

Jellemzően hiányzik a fizetési rendszerek közötti átjárhatóság az elektromos töltőállomásokon

Jelenleg nincs széles körben elterjedt fizetéselfogadási szabvány az elektromos töltőpontokon, így az európai fogyasztóknak sok esetben nincs lehetőségük több fizetési mód közül választani és például arra kényszerülnek, hogy le kell tölteniük egy alkalmazást vagy egy szolgáltatói programhoz kell csatlakozniuk.

Bizonyos helyzetekben akár azzal is szembesülhetnek az elektromos autót vezetők, hogy nem tudják feltölteni járművüket, mert nem rendelkeznek a szükséges előfizetéssel. Csak néhány európai országban, köztük Németországban, született jogszabály az egységesített megközelítésére.

A fogyasztók érdekében, a Visa konzultációt kezdeményez a töltőpontok gyártóival és más iparági vezetőkkel, hogy felmérje az akadályokat, s ezek megoldásait a széles körben, kényelmesen használható érintéses és digitális fizetések telepítése céljából.

“Az egyszerű és strandardizált fizetés kritikus fontosságú a zökkenőmentes ügyfélélmény szempontjából”

Mindemellett a Visa bejelentette, hogy a pénzügyi és fizetési iparág képviselői közül első teljes jogú tagként csatlakozik a CharIN nonprofit nemzetközi töltési kezdeményezéshez. A CharIN az elektromos töltésre vonatkozó globális szabvány kialakításáért dolgozik az e-mobilitási értéklánc minden szereplőjét összefogva.

A szervezet célja, hogy globális infrastruktúrát, biztonságos töltési és fizetési protokollt, valamint új technológiákat fejlesszen ki az elektromos közlekedésre való átállás megkönnyítése és gyorsabb, szélesebb körű elterjedésének ösztönzése érdekében. A Visa – a CharIN tagjaként -a fizetési területen szerzett tapasztalatait kívánja felhasználni ezen célok támogatására.

“Meggyőződésünk, hogy az elektromos járművek széles körű elterjedésének kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy Európa elérje nettó zéró karbonkibocsátási céljait.”

“Ha azt akarjuk, hogy az emberek elektromos járművekre váltsanak, akkor alapvető fontosságú, hogy könnyen tudjanak fizetni járművük töltéséért. Jelenleg ez nem így van. Úgy véljük, ennek meg kell változnia, hogy a fogyasztók megkapják a választás lehetőségét”

– mondta Charlotte Hogg, a Visa Europe vezérigazgatója.

“Részesei akarunk lenni a megoldásnak, ezért iparági konzultációt indítottunk arról, hogyan lehet szabványként elfogadni az érintéses és digitális fizetéseket. A CharIN tagjaként örömmel veszünk részt az ügy előmozdításában”- tette hozzá Hogg.

“Mivel az elektromos járművek elterjedése fordulóponthoz érkezett, soha nem látott szükség mutatkozik az infrastruktúra összekapcsolására, illetve arra, hogy az elektromos járművek vezetőinek zökkenőmentes élményt nyújthassunk globális szabványok bevezetésével” – vélekedett Claas Bracklo, a CharIN elnöke.

„Bár a CharIN már évek óta együttműködik az elektromos járműtöltési értéklánc számos szereplőjével, felismertük, hogy az egyszerű és strandardizált fizetés kritikus fontosságú a zökkenőmentes ügyfélélmény szempontjából. Nagyon örülünk, hogy tagjaink közt tudhatjuk a Visát, amely gazdag szakmai tapasztalatával hozzá akar járulni az egyszerű, gyors, és biztonságos fizetési élményhez.”

Forrás: Visa sajtóközlemény

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com | Licence: FinTech Group

Címkék:
blank