2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.07.15.

BNPL megoldást fejleszt a Deutsche Bank webshopoknak, online piactereknek

Szerző:

Kategóriák:

Hűségesebb vásárlók, kisebb likviditási kockázat és teljes kontroll a vásárlási, részletfizetési tranzakciók felett – ez az ígérete a Deutsche Bank saját márkás kereskedői “Buy Now Pay Later” (BNPL) szolgáltatásának. A BNPL platform tesztelése még idén elindulhat Németországban.

A Deutsche Bank a jelenleg piacon lévő “Buy Now Pay Later” megoldásoknál felhasználóbarátabb, a kereskedői fizetési folyamatba rugalmasan illeszthető megoldást tervez bevezetni idén technológiai partnerével, a Credi2 bécsi székhelyű fintech céggel közösen.
A hazai bankoknak kínált white label BNPL platformokkal is foglalkozunk az idei FinTechShow-n. Miben különbözik a BNPL a hagyományos banki részletfizetési termékektől? Milyen digitális ügyfélélményt nyújt a BNPL a vásárlóknak? Milyen trendekre számíthatunk a következő években? Ezekre a kérdésekre is kitérünk 2022. október 12-én a hatodik FinTechShow-n, Magyarország legnagyobb fintech seregszemléjén. Részletek itt.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later” (röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

A white label megoldás üzleti modellje biztosítja a kereskedő számára a vásárláshoz kötődő tranzakciók feletti teljes kontrollt függetlenül attól, hogy új vagy már meglévő vásárlóról van szó. Emellett a saját márkás konstrukciónak köszönhetően a bankok, kereskedők és piacterek saját márkájuk alatt kínálhatják a Deutsche Bank fizetési megoldását.

A piaci bevezetés álló “Buy Now Pay Later” megoldás valós időben elemzi az adott vásárlási tranzakcióhoz kapcsolódó nemfizetés és csalás kockázatát. Ezt a kockázatot a Deutsche Bank saját kockázati portfóliójába építi, miközben a kereskedő számára a vásárlás összegét az áru feladását követően haladéktalanul megfinanszírozza.

A kereskedő számára a BNPL platform biztosít egy dashboardot a tranzakciók és a kapcsolódó részletfizetések teljesen digitális nyilvántartására, a változások követésére. A platform fejlesztése előrehaladott állapotban van, a tesztelés még idén elindulhat Németországban.

[Deutsche Bank] | Címlapfotó: Adobe Stock | Licence: FinTech Group
Címkék:
blank