2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.07.18.

Hét éves lett a Revolut és már több mint 20 millió felhasználója van

Szerző:

Kategóriák:

A Revolut lakossági ügyfeleinek száma átlépte a 20 milliót, és havonta már több mint 250 millió tranzakciót dolgoz fel 2015 óta, hét évvel az indulás után. A globális munkaerő-hiány ellenére folyamatosan bővül a neobank és az alkalmazottak létszáma már átlépte az 5 000 főt világszerte. Irodát nyitottak New Yorkban, Tokióban, Madridban, Barcelonában, Párizsban, Mexikóvárosban, Berlinben, Budapesten és Bukarestben, és hamarosan Mumbaibank, valamint Bangalore-ban is. A neobank kilépett az „utazós kártya” szerepből és az új célja, hogy szuperalkalmazássá váljon.

“A Revolut célja, hogy olyan szuperalkalmazássá váljon, amely különböző szolgáltatást nyújt egyetlen felületen keresztül, úgy mint az Alibaba, a Tencent Kínában”

– írta a társaság 2021 nyarán, amikor bejelentette a Stay márkanéven elindított szállásfoglalás szolgáltatását.

A szállásfoglalás mellett a fintech startup elindította a „Fizetésnap” (PayDay) szolgáltatást, a BNPL (Buy Now, Pay Later) fizetési lehetőséget, a kriptovaluta kereskedést, de nyújt biztosítási termékeket, személyi kölcsönt és hitelkártyát is.

Nemcsak a lakosság, hanem a mikro- és kisvállalkozások számára nyújtott szolgáltatások körét is folyamatosan bővíti. Legutóbb a Revolut bejelentette, belép a kártyaelfogadás területére is és saját kártyaolvasót kínál majd az üzleti ügyfeleknek.

A City A.M. gyűjtése alapján a lakossági felhasználók tükrében a Revolutnak az alábbi öt országban van a legnagyobb a bázisa:

  1. Egyesült Királyság: 4,8 millió ügyfél. Az ügyfelek átlagos életkora 39 év, az ügyfelek 11%-a 55 év feletti.
  2. Románia: 2 millió ügyfél. Bukarestben van a legtöbb Revolut-felhasználó (420 ezer) az EU városai közül, és globálisan a második legtöbb London után. Minden harmadik aktív korú bukaresti lakos rendelkezik Revolut-fiókkal.
  3. Írország: 1,9 millió ügyfél. Az ötmilliós lakosság harmada (és az okostelefonnal rendelkező felnőttek fele) használja a Revolutot.
  4. Lengyelország: 1,7 millió ügyfél. Az ukrán menekülteknek szánt ingyenes fiókok elindítását követően Lengyelország több mint 50 000 menekültszámlának ad otthont (az EU-ban összesen több mint 170 000-ből).
  5. Franciaország: 1,5 millió ügyfél. A Revolut nemrégiben piacra dobta a helyi IBAN-okat Franciaországban, hogy teljesen kompatibilis számlákat kínáljon a francia piacon.

„Amikor hét évvel ezelőtt elindítottuk a Revolutot, lehetőséget akartunk adni a felhasználóknak, hogy a technológia segítségével nagyobb kontrolljuk legyen a pénzügyi jólétük felett, és minden pénzügyi igényüket egy helyen kezelhessék. Még mindig fiatal vállalkozás vagyunk, de az elmúlt néhány évben elért eredményeink alátámasztják, termékeink iránti világszerte van a keresletet.”

Nikolay Storonsky

vezérigazgató, társalapító, Revolut

„Bármilyen fontos is ez a mérföldkő, még mindig az utunk elején tartunk, és továbbra is feszegetni kívánjuk a pénzügyi innováció határait, hogy megépítsük a világ első globális pénzügyi szuperalkalmazását. Ez csak a kezdet” – tette hozzá Storonsky

Vlad Yatsenko társalapító és technológiai igazgató hozzátette:

„Hét éve a Revolut exponenciálisan nő. Jelenleg több mint 5000 fősek vagyunk és továbbra is arra összpontosítunk, hogy új és innovatív termékeket fejlesszünk ügyfeleink számára, és alig várjuk, hogy a közeljövőben megünnepeljük a következő mérföldkövet.”

[City A.M.] | Címlapfotó: a Revolut fotói és a FinTechZone.hu szerkesztése alapján

Címkék:
blank