2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.12.07.

Devizaváltásban lenyomta a Gránit Bank a Revolutot és a Wise-t

Szerző:

Kategóriák:

November közepén a Gránit Bank bemutatta új devizaváltási szolgáltatását, amelyet a piacon a legkedvezőbb árazással vezetett be. Az új szolgáltatás a Gránit Bank mobilalkalmazásában azonnal igényelhető. Havi 950 ezer forintig a devizaváltás teljes költsége a Gránit Banknál számottevően alacsonyabb, mint a Revolutnál, vagy a Wise-nál. Megnéztük, mit mutatnak a számok.

Az új devizaváltási szolgáltatás keretében a Gránit Bank mobilalkalmazásában kiemelten kedvező devizapiaci középárfolyamon lehet napközben (banki munkanapokon 9 és 17 óra között) devizát váltani a legnépszerűbb EUR, USD, CHF és GBP devizanemű bankszámlákon.

A Bank által jegyzett és 5 percenként frissített kedvezményes devizapiaci középárfolyamon havi 550 ezer forintig lehet banki munkaidőben devizát váltani, ami kiemelkedő ajánlatnak számít nemcsak a hazai piacon, de a külföldi fintech-ek ajánlatához képest is – olvasható a bank novemberben kiadott közleményében.

A számokat is megvizsgálva az látható, hogy a Gránit Bank havi 550 ezer forintig 0%-os marzson és 0%-os díj mellett vált devizát (EUR, USD, CHF és GBP), ami jelenleg kedvezőbb a Revolut és a Wise díjaihoz képest. A Gránit Banknál a devizaváltás költsége 550 ezer forintig 0 forint, a Revolutnál – előfizetés függvényében (Standard, Plus, Prémium, Metal) – 1100-3100 forint, a Wise-nál 4785 forint.

A fix költségekkel (számlavezetési díj, kártyadíj) együtt 550 ezer forint devizaváltás teljes havi költsége a Gránit Banknál mindössze 374 forint, míg a Revolutnál előfizetés (Standard, Plus, Prémium, Metal) függvényében 3 294-5 494 forint, a Wise-nál 7205 forint.

Havi 950 ezer forintig a devizaváltás teljes költsége a Gránit Banknál a legkedvezőbb (4 374 Ft), amit a Revolut Prémium előfizetés követ (4 594 Ft). A sorrend havi 1 millió forintnál fordul meg, ekkor a Revolut Prémium veszi át az első helyet. Az alábbi grafikon jól szemlélteti, hogyan alakul a havi összköltség a devizaváltás összegétől függően.

A devizaváltáshoz – akcióban – jövő év végéig díjmentes EUR, USD, CHF és GBP számla nyitható, amelyet a banknál már forintszámlával rendelkező ügyfelek az applikációban három kattintással megtehetnek, és azonnal használhatnak is.

Az új ügyfelek pedig a forintszámlával együtt nyithatnak devizaszámlát a Bank mobilalkalmazásában egy szelfivel, vagy Videóbankon keresztül. Az EUR és USD számla mellé digitálisan elérhető, azonnal használható, és az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető néhány kattintással.

További részletek itt.

[Forrás: Gránit Bank]

Címkék:
blank
blank