BankTechShow

Edzésterv, hogy a legtöbbet hozd ki pénzügyeidből!

Szerző: | 2017. 07. 13. | Fintech startupok, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

“Fejlesztő, nevelő, edző jellegű tevékenység, ahol az ügyfelet egy meghatározott cél elérésében segítik” – ez a coach a Wiki szerint. Nem ad tanácsot, kész megoldást, hanem kérdéseivel, összegzésével segíti a teljesítmény fokozását. Hogyan neveznéd, amikor a személyiségedet, tranzakciós szokásaidat figyelembe véve személyre szabott “edzéstervet” kapsz, hogy a legtöbbet hozhasd ki pénzügyeidből? Joy! A nőket célzó mobil pénzügyi “coach”.

 

A Joy alapítójának nevéhez fűződik a Payoff online hitelnyújtó cég is, ami a felhasználók pénzügyi fittségét fejleszti, egészen pontosan az adóságcsapdából való kiszabadulásban segít. A Payoff elsősorban a hitelkártya spirálba beragadt, onnan szabadulni vágyó embereknek ajánl kiutat, havi egyenlő részletben törleszthető, személyi kölcsön formájában. Hasonló szellemiséget képvisel az alapító új fintech szolgáltatása, a Joy is.

 

Ki lesz a mi pénzügyi coach-unk?

A Joy egy pénzügyi “coaching” applikáció, azaz egy mesterséges intelligencián alapuló, személyes pénzügyi asszisztens, aminek a kifejlesztésébe a neurológusok és marketing szakemberek mellett online társkeresőnél alkalmazott “adat tudósokat” is bevontak (azokat, akik a párképző algoritmusokat fejlesztik). Ugyanis virtuális coachunk akkor fog célba érni velünk, ha valahogyan képesek a személyiségünkhöz legjobban illeszkedőt megtalálni.

Ahhoz, hogy hozzájuthassunk modern pénzügyi trénerünkhöz, először egy rövid pszichológiai tesztet kell kitöltenünk. Öt kérdésre adott válaszaink birtokában – a pszichológiában használt ún. 5 faktoros modell segítségével – határozzák meg a fő személyiségjegyeinket. A Joy csapata a pénzügyek kezelése szempontjából tízféle pénzügyi személyiséget definiált és mindegyikhez hozzárendelt egy virtuális pénzügyi coachot. Így lesz nekünk személyes, virtuális pénzügyi coachunk!

digitális pénzügyek Joy szemelyes penzugyi asszisztens

 

Miben segít minket a pénzügyi coach?

A mesterséges intelligencián alapuló rendszer a – pénzügyi személyiséghez kapcsolódóan – gyűjtött tranzakciós adatokat, valamint a felhasználók által adott hangulat visszajelzéseket elemezve mintázatokat készít és a mintázatokra építve alakítja ki az “edzésterv” stílusát. Azaz a kommunikáció hangvételét, a visszajelzések formáját, illetve a személyre szabott javaslatokat is.

A pénzügyi coach célja egyrészt – a pénzkezelés pszichológiájának megértésén keresztül – a pénzügyekhez kapcsolódó stressz és frusztráció minimalizálása, másrészt a pénzügyek tervezésére és a megtakarításra való ösztönzés.

digitális pénzügyek szemelyes pénzügyi menedzsment JOY

 

A kommunikációs baki, ami miatt itthon elbukhatna a Joy

Az applikáció béta tesztje májusban indult az USA-ban. Bár a Joy eredetileg mindkét nemet megcélozta, a nők körében sokkal népszerűbbnek mutatkozott. Olyannyira, hogy a terméket menet közben újratervezték, színében és logójában is megújították. Kommunikációjában az applikáció ma már félreérthetetlenül a nőknek szól.

A Joy célja, hogy csökkentse a pénzügyekhez kapcsolódó frusztrációt: szimpatikus; a szándéka, mely szerint a nőket másképp kell megszólítani: helyes“It isn’t that women want different financial services. It’s that they want the advice delivered differently” – Amanda Steinberg, WorthFM.

Ugyanakkor a Joy üzenetei az Instagramon már messze nem lennének ideálisak idehaza. Vagy mégsem?

digitális pénzügyek virtualis asszisztens Joy

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!