Elérhetővé vált az Apple Pay a Budapest Banknál is

írta | 2021. 04. 21. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Hírzúzda, Összes hír

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

A Budapest Bank is elérhetővé tette a Mastercard és Visa bankkártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay-t. Magyarországon immár kilenc hazai bank kínálja az érintéses mobilfizetés lehetőségét az iPhone és az Apple Watch felhasználóknak.

Az Apple Pay-t élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni. Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni. Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Apple Pay Magyarországon

Az Apple Pay Magyarországon az alábbi bankoknál érhető el: (1) OTP Bank, (2) Erste Bank, (3) GRÁNIT Bank, (4) CIB Bank, (5) K&H Bank, (6) Raiffeisen Bank, (7) MKB Bank, (8) Takarékbank, (9) Budapest Bank.

A fenti pénzintézeteken kívül az alábbi szolgáltatók is kínálják az Apple Pay-t hazánkban: (1) Revolut, (2) Curve, (3) Monese, (4) Wise, (5) Bank of America, (6) DiPocket, (7) iCard, (8) Paysera, (9) Zen.com.

Forrás: Apple.com

Fizikai boltokban és webáruházakban is fizethetünk Apple Pay-jel

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket. Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.

Az online vásárlás az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokban és honlapokon egyszerű a Touch ID segítségével, vagy elég kétszer megnyomni az oldalsó gombot és rápillantani az iPhone 12-re, hogy Face ID-val engedélyezzék a tranzakciót.

Egyszerűbb a fizetés mobiltárcával

Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. A szolgáltatás a telefonokon az alkalmazásokban vagy a Safari böngészőben működik az Apple Pay iPhone 6-os vagy újabb modellekkel, iPhone SE-vel, iPad Pro-val, 5. generációs iPad-del, iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal vagy ezek későbbi modelljeivel.

Az Apple Pay ezen felül bármilyen 2012 után bemutatott, macOS Sierra-t futtató Mac számítógép Safari böngészőjében használható, a fizetést pedig iPhone 6 vagy későbbi modellekkel, Apple Watch-csal, vagy az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID-jával lehet jóváhagyni.

Amikor az ügyfelek betéti vagy hitelkártyájukat használják az Apple Pay-jel, a kártya adatait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendelnek hozzá, ezt titkosítják, és biztonságosan tárolják a készülék biztonsági moduljában (Secure Element), amely egy iparági szabványoknak megfelelő, hitelesített chip.

Apple Pay beállítása

Az Apple Pay beállítása egyszerű: iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Budapest Bank betéti vagy hitelkártyáját.

Amint az ügyfelek hozzáadták kártyájukat iPhone-jukhoz, Apple Watch-ukhoz, iPad-ükhöz vagy Mac számítógépükhöz, már használhatják is vele az Apple Pay-t.

Jöhet a Google Pay is

Év elején Schuster Katalinnal, a Budapest Bank digitális üzlettámogatási és értékesítés fejlesztési vezetőjével beszélgettünk az idei évi fejlesztési tervekről. Januárban megtudtuk, hogy a Budapest Bank nemcsak az Apple Pay, hanem a Google Pay bevezetésén is dolgozik.

Természetesen tervezzük a Google Pay bevezetését, hiszen tudjuk, hogy ügyfeleink – habár Android operációs rendszerű eszközökön rendelkezésre áll a mobilfizetés a mobilalkalmazásunkban – igénylik a szolgáltatást. A bevezetés előkészítése 2021 egyik meghatározó feladata lesz, ezért már dolgozunk rajta.

Címlapfotó forrása: Budapest Bank, Apple Pay landing oldal

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!