2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.04.21.

Elérhetővé vált az Apple Pay a Budapest Banknál is

Szerző:

Kategóriák:

A Budapest Bank is elérhetővé tette a Mastercard és Visa bankkártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay-t. Magyarországon immár kilenc hazai bank kínálja az érintéses mobilfizetés lehetőségét az iPhone és az Apple Watch felhasználóknak.

Az Apple Pay-t élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni. Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni. Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Apple Pay Magyarországon

Az Apple Pay Magyarországon az alábbi bankoknál érhető el: (1) OTP Bank, (2) Erste Bank, (3) GRÁNIT Bank, (4) CIB Bank, (5) K&H Bank, (6) Raiffeisen Bank, (7) MKB Bank, (8) Takarékbank, (9) Budapest Bank.

A fenti pénzintézeteken kívül az alábbi szolgáltatók is kínálják az Apple Pay-t hazánkban: (1) Revolut, (2) Curve, (3) Monese, (4) Wise, (5) Bank of America, (6) DiPocket, (7) iCard, (8) Paysera, (9) Zen.com.

Forrás: Apple.com

Fizikai boltokban és webáruházakban is fizethetünk Apple Pay-jel

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket. Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.

Az online vásárlás az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokban és honlapokon egyszerű a Touch ID segítségével, vagy elég kétszer megnyomni az oldalsó gombot és rápillantani az iPhone 12-re, hogy Face ID-val engedélyezzék a tranzakciót.

Egyszerűbb a fizetés mobiltárcával

Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. A szolgáltatás a telefonokon az alkalmazásokban vagy a Safari böngészőben működik az Apple Pay iPhone 6-os vagy újabb modellekkel, iPhone SE-vel, iPad Pro-val, 5. generációs iPad-del, iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal vagy ezek későbbi modelljeivel.

Az Apple Pay ezen felül bármilyen 2012 után bemutatott, macOS Sierra-t futtató Mac számítógép Safari böngészőjében használható, a fizetést pedig iPhone 6 vagy későbbi modellekkel, Apple Watch-csal, vagy az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID-jával lehet jóváhagyni.

Amikor az ügyfelek betéti vagy hitelkártyájukat használják az Apple Pay-jel, a kártya adatait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendelnek hozzá, ezt titkosítják, és biztonságosan tárolják a készülék biztonsági moduljában (Secure Element), amely egy iparági szabványoknak megfelelő, hitelesített chip.

Apple Pay beállítása

Az Apple Pay beállítása egyszerű: iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Budapest Bank betéti vagy hitelkártyáját.

Amint az ügyfelek hozzáadták kártyájukat iPhone-jukhoz, Apple Watch-ukhoz, iPad-ükhöz vagy Mac számítógépükhöz, már használhatják is vele az Apple Pay-t.

Jöhet a Google Pay is

Év elején Schuster Katalinnal, a Budapest Bank digitális üzlettámogatási és értékesítés fejlesztési vezetőjével beszélgettünk az idei évi fejlesztési tervekről. Januárban megtudtuk, hogy a Budapest Bank nemcsak az Apple Pay, hanem a Google Pay bevezetésén is dolgozik.

Természetesen tervezzük a Google Pay bevezetését, hiszen tudjuk, hogy ügyfeleink – habár Android operációs rendszerű eszközökön rendelkezésre áll a mobilfizetés a mobilalkalmazásunkban – igénylik a szolgáltatást. A bevezetés előkészítése 2021 egyik meghatározó feladata lesz, ezért már dolgozunk rajta.

Címlapfotó forrása: Budapest Bank, Apple Pay landing oldal

Címkék:
blank