Bankkártya elfogadás mobilon. Kipróbáltuk a GPE softPOS megoldását

Szerző: | 2021. 04. 19. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetési megoldások, Fintech szolgáltatások, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Global Payments Europe fizetési szolgáltató az elsők között vezette be itthon a softPOS megoldást, amellyel okostelefonunkon érintésmentes fizetéseket fogadhatunk. Ha Androidos okostelefonnal rendelkezel, akkor elérhető számodra a GPE softPOS szolgáltatása, amellyel a zsebedben lapuló mobiltelefonod bankkártya elfogadó terminállá válhat akár havidíj mentesen*.

Kipróbáltuk, hogyan lesz az Androidos mobiltelefonból fizetési terminál.

Mi az a softPOS?

A softPOS egy olyan szoftveres alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy érintés nélküli fizetéseket tudjunk végrehajtani közvetlenül az okostelefonon, vagy tableten keresztül. Az eddig ismert mPOS megoldásokhoz képest abban hozott újítást, hogy a fizetési kártyák elfogadásához a mobiltelefonon kívül nincs szükség további eszközre, hardverre.

Az 5 legfontosabb dolog, amit érdemes ellenőrizned, ha fizetési kártyát szeretnél elfogadni GPE softPOS-on keresztül

 1. Platform és operációs rendszer verziószáma: a softPOS megoldások jelenleg csak az Andoridos mobiltelefonokon érhetők el, azon belül is azokon, amelyeken Android 8, vagy annál magasabb verziószámú szoftver fut.
 2. NFC képesség: az okostelefonnak rendelkeznie kell NFC olvasóval.
 3. Google Play Áruház elérhetősége: a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges alkalmazások csak a Google Play Áruházon keresztül érhetők el, a Huawei AppGallery-ben nem.
 4. Átlagos tranzakció összeg: A GPE softPOS-on jelenleg PIN kódot nem igénylő fizetések fogadhatók. A PSD2 szabályozás által meghatározott erős ügyfél-hitelesítési szabályok függvényében, a 15.000 forint alatti fizetések jellemzően PIN kód nélkül lebonyolíthatók. Az Apple Pay és Google Pay tárcák esetében összeghatártól függetlenül lehet fizetéseket kezdeményezni.
 5. Széchenyi Pihenőkártya elfogadásának igénye: A GPE softPOS VISA és Mastercard kártyák elfogadását biztosítja, Széchenyi Pihenőkártya elfogadására nincs lehetőség.

1. lépés: Ajánlatkérés és szerződéskötés

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy rendelkezzünk bankkártya elfogadói szerződéssel a Global Payments Europe magyarországi irodájánál (továbbiakban: GPE). Ehhez kapcsolódóan az igényt, érdeklődést itt lehet jelezni mindössze négy adat megadásával az oldal alján található űrlap segítségével.

A GPE képviselője 24 órán belül felveszi az érdeklődőkkel a kapcsolatot a megadott kontakt adatok valamelyikén és ajánlatot küld.

Az ajánlat elfogadását és a szerződés megkötését követően az igénylést egy kockázatértékelési eljárás keretében elbírálja a fizetési szolgáltató.

2. lépés: PhonePOS és kereskedői (softPOS) app letöltése, aktiválása

Az igénylés jóváhagyásáról és a szerződés létrejöttéről egy ún. aktiváló email keretében kapunk értesítést, amely tartalmazza

 • a softPOS terminálunk azonosítóját, valamint
 • a PhonePOS alkalmazás aktiválásához szükséges kód első felét.

Az aktiváló kód második fele SMS-ben érkezik meg a telefonunkra.

A szolgáltatáshoz kapcsolódóan két alkalmazás letöltésére lesz szükségünk, de rendszeresen csak egyet, a GPE softPOS alkalmazást fogjuk használni.

 • A PhonePOS applikáció a legmagasabb szintű biztonsági technológiával ellátott alkalmazás, amelyet a PCI Security Standards Council és a kártyatársaságok is bevizsgáltak és a háttérben a fizetések biztonságos végrehajtásáért felel.
 • A GPE softPOS alkalmazást fogjuk rendszeres használni, ezen keresztül tudjuk a fizetéseket kezdeményezni, a kártya bizonylatot a vásárlóval megosztani és a tranzakciókat lekérdezni, ellenőrizni.
Kep_1-min-gpe-softpos-bankkartya-elfogadas-mobilon-elektronikus-fizetes

Kép 1.: GPE softPOS mobilalkalmazás nyitó képernyőkép és menü

Kep_2-min-gpe-softpos-bankkartya-elfogadas-mobilon

Kép 2.: GPE softPOS tranzakciós lista

3. lépés: Bankkártya elfogadása és kártya bizonylat megosztása

A GPE softPOS alkalmazásba ugyanazzal a hitelesítési eljárással tudunk belépni, mint a telefonunk feloldásakor. Az applikációba történő belépését követően a bankkártya elfogadás ugyanolyan egyszerűen és gyorsan lebonyolítható, mint egy fizikai POS terminál esetében:

 1. lépés: Adjuk meg a vásárlás összegét.
 2. lépés: Kérjük meg a vásárlót, hogy a bankkártyáját, vagy mobiltárcával történő fizetés esetén a mobilja hátoldalát érintse a telefonunk hátoldalához.
 3. lépés: A tranzakció sikeres engedélyezését követően a telefonunkon megjelenik a visszaigazoló üzenet.

A sikeres fizetést követően, ha a vásárló kéri a kártyabizonylatot, megoszthatjuk vele email-ben, SMS-ben, vagy akár QR-kódon keresztül.

Kep_3-min-gpe-softpos-bankkartya-elfogadas-mobilon

Kép 3.: Vásárlás kezdeményezése

Kep_4-min-gpe-softpos-bankkartya-elfogadas-mobilon

Kép 4.: Tranzakció részletek és bizonylat

Kep_5-min-gpe-softpos-bankkartya-elfogadas-mobilon

Kép 5.: Bizonylat megosztása üzenetben vagy QR-kódon keresztül

További részletek és információk itt.

* Havi 350.000 forint bankkártyás forgalom felett.

Címlapfotó: pexels.com
Támogatott tartalom.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!