BankTechShow

Elindult a giroinstant.hu

Szerző: | 2018. 06. 20. | Azonnali fizetés, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

A honlap célja, hogy a bankok, az azonnali fizetési rendszerre kiegészítő szolgáltatásokat fejlesztők az Azonnali Fizetési Rendszerrel kapcsolatos aktuális információkat, szabálykönyveket egy helyen elérhessék.

2019. július elsejétől indul az azonnali fizetés Magyarországon. A legkülönbözőbb élethelyzetekben kényelmes, gyors megoldást kínáló digitális fizetési szolgáltatások jelennek meg; tudunk majd mobilszámról mobilszámra, adószámra, vagy e-mail címre is átutalni. A hatékony felkészüléshez nélkülözhetetlen a megbízható, friss információ, amik mostantól a giroinstant.hu oldalon érhetők el.

5 másodperc alatt

A szolgáltatással mobiltelefonunkról 5 másodpercen belül küldhetünk barátunknak pénzt közvetlenül a bankszámlánk terhére.

A magánszemélyek közötti tartozásrendezés mellett népszerű lehet a számlák elektronikus fizetését megkönnyítő, a szolgáltató által indított fizetési kérelem is. A fizetési kérelem nagyobb kontrolt biztosít a fizetéseink felett. Eldönthetjük, mikor fizetjük be a számlát, sőt –  a szolgáltatótól függően – lehetőségünk lehet arra, hogy a számla összegét részletekben fizessük be.

Mit hol találunk?

A giroinstant.hu célja, hogy az azonnali fizetési rendszerről könnyen áttekinthető, érthető módon minden pillanatban a szükséges információ a szolgáltatók rendelkezésére álljon. Az azonnali fizetéssel kapcsolatos felügyeleti szabályozások és a jogszabályok az MNB honlapján olvashatók.

giroinstant azonnali fizetes

A giroinstant.hu honlapon elérhető a banki csatlakozáshoz, valamint a fizetési kérelem és másodlagos azonosítóra történő azonnali átutalás folyamatait, szabályait leíró szabálykönyvek második, aktuális változata.

Azonnali fizetés 101

2019. július elsejétől minden, elektronikusan benyújtott belföldi, 10 M Ft alatti egyedi átutalást (lakossági és vállalati) a küldő bankjának 5 másodperc alatt kell eljuttatnia a fogadó bankjához úgy, hogy a címzett az összeget azonnal fel tudja használni. Az 5 másodperces maximális átutalási időtartam betartása az év minden napján, a nap 24 órájában kötelező. Igaz ez akkor is, ha az átutaláshoz a kedvezményezett másodlagos azonosítója került megadásra.

Az ügyfelek maguk dönthetik el, hogy mely másodlagos azonosítóikat – email cím, mobilszám vagy adószám – regisztrálják. A banknak egy óra áll rendelkezésre arra, hogy a másodlagos azonosítót ellenőrizze és regisztrálja a GIRO üzemeltetésében lévő, a bankszámlaszámokat a másodlagos azonosítókkal összerendező központi adatbázisban.

Az azonnali fizetés szabályozása a 2017. december 14-én kihirdetésre került MNB pénzforgalmi rendeletben került rögzítésre.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!