2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.06.21.

Bemutatkoztak az NN Biztosító inkubációs programjának legújabb startupjai

Szerző:

Kategóriák:

Újabb három magyar kezdeményezés kapott lehetőséget eredményeik bemutatására a Sparklab Demo Day-en. Összesen 44 országból jelentkeztek ötleteikkel a startupok és egyéb cégek. Közülük az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás leküzdését segítő kezdeményezések kaptak lehetőséget a második inkubációs programban.

A júniusi Demo Day#2 eseménnyel hivatalosan is lezárult a Sparklab, az NN Biztosító inkubátor programjának második szakasza. A program résztvevői három hónapon át mentorálást, anyagi támogatást és bemutatkozási lehetőséget kaptak termékeik, szolgáltatásaik validált prototípusának kifejlesztéséhez. A most lezárult szakaszban három ötlet kapott támogatást, amelyek az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás terén kívánnak segítséget nyújtani az érintetteknek.

A SPARKLAB

Az NN Biztosító 2017 februárjában indította el saját inkubátor programját Sparklab néven. A Sparklab olyan ötleteket, megoldásokat keres, amelyek hozzájárulhatnak az életminőségünk javulásához. A kiválasztott ötleteket többek között marketing és értékesítési stratégiával, az NN Biztosító kapcsolati hálójával, coaching és mentor programokkal, valamint eszközökkel és iroda helyiségekkel támogatják. A Sparklab hivatalos oldala: http://www.sparklab.cc.

Mesterséges intelligencia a mozgásszervi problémák előrejelzéséhez

A Mobile Motion Lab algoritmusa a mozgásunkban beálló változásokat vizsgálja, ami alapján előre jelezhetőek és kezelhetőek a porckopáshoz, a szalagok megnyúlásához vagy ízületi gyulladáshoz vezető problémák. A csapat túl van 200 sikeres vizsgálaton, és egy szezonon keresztül egy profi jégkorong csapattal is együttműködött.

GyereKi a gyerekkori elhízás megelőzéséért

A gyermekkori elhízás legjellemzőbb oka a mozgáshiány, ez pedig olyan krónikus betegségekhez vezethet, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. A Vodafone csapatának mobilalkalmazása egy digitális mesevilággá varázsolja a népszerű túraútvonalakat, amelyek teljesítéséért a tervek szerint a gyermekek többek között ajándék adatforgalmat kapnának majd.

Inzulinrezisztencia – óriási a kockázat, pedig odafigyeléssel kordában tartható

Becslések szerint globálisan az emberek 20-24 százalékát érinti az inzulinrezisztencia, amely helyes táplálkozással kordában tartható, és a tünetek teljesen megszüntethetők. A MIRA Health csapatának célja, hogy felmérje az inzulinrezisztencia kockázatát a felhasználónál, majd a helyes táplálkozásban nyújtson segítséget a betegség megelőzésében.

További nyílt innovációs programok hazai biztosítóktól: Corvinus-Generali InsurTech Akadémia, Hello LaborPosta Biztosító.

Összes cikk a FinTechZone-on insurtech témában itt.

Címkék: