Megérkezett a Google Pay alkalmazás Magyarországra. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat

Szerző: | 2021. 09. 09. | Digitális pénzügyek, Google Pay, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Elérhetővé vált a hazai Android felhasználók számára a Google Pay alkalmazás a Google Store-ban. Az alkalmazás segítségével egyszerűbbé válik a bankkártyák, fizetési kártyák, beszállókártyák, hűségpontok kezelése. Igaz, a hazai bankok közül egyelőre csak a K&H Banknál érhető el a Google Pay érintéses mobilfizetési lehetőség, ám akik rendelkeznek Revolut, Wise, Curve, Monese (vagy PayrNet) fizetési kártyákkal, azokat is kezelhetik a mobiltárca alkalmazásban. A Google Pay Wear OS-en is elérhető, így az okosórával történő fizetés kezelése is egyszerűbb lesz.

A hazai aktuális fejleményekről Boros Botond, a Google Magyarország marketing vezetője tart majd előadást a 2021. október 7-8. között megrendezésre kerülő FinTechShow-n. Addig is összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a Google Pay iránt érdeklődők számára.

Mi a Google Pay?

A Google Pay egy digitális pénztárca, amit különböző élethelyzetekben használhatunk fizetésre. A Google 2018 februárjában egy szolgáltatásban, a Google Pay márkanév alatt egyesítette korábbi fizetési megoldásait, a Google Wallet-ot és az Android Pay-t.

A fizetési módok elérhetősége országonként és eszközönként változhat. Miután elmentettük bankkártya adatainkat a Google Pay-ben, máris használhatjuk az alábbiakra:

 • érintés nélküli mobilfizetésre
 • fizetésre webshopban
 • alkalmazáson belüli fizetésre
 • pénzküldésre
 • Google-termékek vásárlására
 • kártyaadatok automatikus kitöltésére fizetési felületeken.

További részletek itt olvasható: “Mi a Google Pay?”

Google Pay Magyarországon

Tavaly novemberben a Mastercard bejelentette, hogy kártyakibocsátó partnereivel együttműködve Magyarországon is elérhetővé válik a Google Pay érintéses mobilfizetési funkciója. Első körben a hazai Android felhasználók a Revolut, Curve, Monese, majd később a Wise kártyát használhatták érintéses mobilfizetésre a Google Pay-jel.

A Google Pay első körben a kártyakibocsátó mobilalkalmazásában (pl. Revolut, Curve) vált elérhetővé, amelyben a “Hozzáadás a Google Payhez” opció kiválasztása után vált alkalmassá érintéses mobilfizetésre az Androidos okostelefon.

Idén áprilisban a hazai bankok közül elsőként a K&H Bank tette elérhetővé ügyfelei számára a Google Payt. A bank ügyfelei a K&H mobilbanki alkalmazásán keresztül adhatják hozzá a Mastercard kártyájukat a Google Payhez. A FinTechZone megkeresésére korábban a CIB Bank, a Takarékbank és az Erste Bank jelezte, hogy még idén elérhető lesz ügyfeleik számára a GPay.

A FinTechZone áprilisban feltett kérdésére, hogy mikor lesz elérhető a Google Pay mobilalkalmazás hazánkban (a Google Play áruházban), a Google magyarországi country managere, Bíró Pál azt mondta, hogy

“dolgozunk rajta és előre láthatólag pár hónapon belül elérhető lesz.”

Szeptember első napjaitól Magyarországon is elérhetővé vált a Google Pay alkalmazás. A Google Play áruházban olvasható kommentek alapján pedig a Wear OS-t futtató okosórákon is működik az alkalmazás.

Kártyák kezelése a Google Pay alkalmazásban

Ha több kártya tartozik a Google Pay alkalmazáshoz (pl. Revolut, Curve, Wise, K&H Bank által kibocsátott Mastercard bankkártya), akkor az alkalmazásban kiválaszthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett fizetési kártya.

 1. Először a telefonon nyissuk meg a Google Pay alkalmazást.
 2. A megnyitást követően csúsztassuk el az ujjunkat addig, amíg meg nem találjuk a kívánt fizetési kártyát.
 3. Koppintsunk a kártyára.
 4. A kártya alatt koppintsunk a “Legyen alapértelmezett” lehetőségre.

Kártya hozzáadása a Google Pay-hez

Ha rendelkezünk Mastercard fizetési kártyával a K&H Banknál (vagy a Revolutnál, Wise-nál, Curve-nél, Monese-nél), akkor a szolgáltató mobilalkalmazásában van lehetőségünk a fizetési kártya hozzáadására a Google Pay-hez. Ennek a lépései:

 1. Nyissuk meg a kártyakibocsátónk mobilalkalmazását.
 2. A kártyabeállításokban vagy az információs oldalon koppintsunk a „Mentés a Google Pay alkalmazásba” lehetőségre.
 3. A kártyaadatok hozzáadásához és mentéséhez hajtsuk végre a képernyőn megjelenő utasításokat.
 4. A kártya hozzáadásához a legutolsó képernyőn koppintsunk a „Rendben” lehetőségre.

További hasznos tippek és instrukciók itt: A Google Pay használata.

blank

A Google Pay-jel kapcsolatos aktuális hazai fejleményekről tart előadást a 2021. október 7-8. között megrendezésre kerülő FinTechShow 5.0 konferencián:

Boros Botond, a Google Magyarország marketing vezetője

Címlapfotó: Memories Over Mocha – stock.adobe.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.