Megérkezett a Google Pay alkalmazás Magyarországra. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat

írta | 2021.09.09. | Digitális pénzügyek, Google Pay, Összes hír

BUPA

Elérhetővé vált a hazai Android felhasználók számára a Google Pay alkalmazás a Google Store-ban. Az alkalmazás segítségével egyszerűbbé válik a bankkártyák, fizetési kártyák, beszállókártyák, hűségpontok kezelése. Igaz, a hazai bankok közül egyelőre csak a K&H Banknál érhető el a Google Pay érintéses mobilfizetési lehetőség, ám akik rendelkeznek Revolut, Wise, Curve, Monese (vagy PayrNet) fizetési kártyákkal, azokat is kezelhetik a mobiltárca alkalmazásban. A Google Pay Wear OS-en is elérhető, így az okosórával történő fizetés kezelése is egyszerűbb lesz.

A hazai aktuális fejleményekről Boros Botond, a Google Magyarország marketing vezetője tart majd előadást a 2021. október 7-8. között megrendezésre kerülő FinTechShow-n. Addig is összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a Google Pay iránt érdeklődők számára.

Mi a Google Pay?

A Google Pay egy digitális pénztárca, amit különböző élethelyzetekben használhatunk fizetésre. A Google 2018 februárjában egy szolgáltatásban, a Google Pay márkanév alatt egyesítette korábbi fizetési megoldásait, a Google Wallet-ot és az Android Pay-t.

A fizetési módok elérhetősége országonként és eszközönként változhat. Miután elmentettük bankkártya adatainkat a Google Pay-ben, máris használhatjuk az alábbiakra:

 • érintés nélküli mobilfizetésre
 • fizetésre webshopban
 • alkalmazáson belüli fizetésre
 • pénzküldésre
 • Google-termékek vásárlására
 • kártyaadatok automatikus kitöltésére fizetési felületeken.

További részletek itt olvasható: “Mi a Google Pay?”

Google Pay Magyarországon

Tavaly novemberben a Mastercard bejelentette, hogy kártyakibocsátó partnereivel együttműködve Magyarországon is elérhetővé válik a Google Pay érintéses mobilfizetési funkciója. Első körben a hazai Android felhasználók a Revolut, Curve, Monese, majd később a Wise kártyát használhatták érintéses mobilfizetésre a Google Pay-jel.

A Google Pay első körben a kártyakibocsátó mobilalkalmazásában (pl. Revolut, Curve) vált elérhetővé, amelyben a “Hozzáadás a Google Payhez” opció kiválasztása után vált alkalmassá érintéses mobilfizetésre az Androidos okostelefon.

Idén áprilisban a hazai bankok közül elsőként a K&H Bank tette elérhetővé ügyfelei számára a Google Payt. A bank ügyfelei a K&H mobilbanki alkalmazásán keresztül adhatják hozzá a Mastercard kártyájukat a Google Payhez. A FinTechZone megkeresésére korábban a CIB Bank, a Takarékbank és az Erste Bank jelezte, hogy még idén elérhető lesz ügyfeleik számára a GPay.

A FinTechZone áprilisban feltett kérdésére, hogy mikor lesz elérhető a Google Pay mobilalkalmazás hazánkban (a Google Play áruházban), a Google magyarországi country managere, Bíró Pál azt mondta, hogy

“dolgozunk rajta és előre láthatólag pár hónapon belül elérhető lesz.”

Szeptember első napjaitól Magyarországon is elérhetővé vált a Google Pay alkalmazás. A Google Play áruházban olvasható kommentek alapján pedig a Wear OS-t futtató okosórákon is működik az alkalmazás.

Kártyák kezelése a Google Pay alkalmazásban

Ha több kártya tartozik a Google Pay alkalmazáshoz (pl. Revolut, Curve, Wise, K&H Bank által kibocsátott Mastercard bankkártya), akkor az alkalmazásban kiválaszthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett fizetési kártya.

 1. Először a telefonon nyissuk meg a Google Pay alkalmazást.
 2. A megnyitást követően csúsztassuk el az ujjunkat addig, amíg meg nem találjuk a kívánt fizetési kártyát.
 3. Koppintsunk a kártyára.
 4. A kártya alatt koppintsunk a “Legyen alapértelmezett” lehetőségre.

Kártya hozzáadása a Google Pay-hez

Ha rendelkezünk Mastercard fizetési kártyával a K&H Banknál (vagy a Revolutnál, Wise-nál, Curve-nél, Monese-nél), akkor a szolgáltató mobilalkalmazásában van lehetőségünk a fizetési kártya hozzáadására a Google Pay-hez. Ennek a lépései:

 1. Nyissuk meg a kártyakibocsátónk mobilalkalmazását.
 2. A kártyabeállításokban vagy az információs oldalon koppintsunk a „Mentés a Google Pay alkalmazásba” lehetőségre.
 3. A kártyaadatok hozzáadásához és mentéséhez hajtsuk végre a képernyőn megjelenő utasításokat.
 4. A kártya hozzáadásához a legutolsó képernyőn koppintsunk a „Rendben” lehetőségre.

További hasznos tippek és instrukciók itt: A Google Pay használata.

A Google Pay-jel kapcsolatos aktuális hazai fejleményekről tart előadást a 2021. október 7-8. között megrendezésre kerülő FinTechShow 5.0 konferencián:

Boros Botond, a Google Magyarország marketing vezetője

Címlapfotó: Memories Over Mocha – stock.adobe.com

BUPA
BUPA

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.