BankTechShow

Elstartolt a K&H Innovathon! Jelentkezés május 2-ig

Szerző: | 2019. 04. 04. | Open banking, Összes hír

Hadat üzen a K&H a készpénznek! A készpénzhasználat visszaszorítását segítő, a mindennapi bankolást gördülékenyebbé tevő megoldásokat vár a bank a K&H Innovathonra. A győztes csapatok összesen 4,5 millió forintot vihetnek majd haza 2019. május 18-án.

A PSD2 (módosított pénzforgalmi irányelv) révén elinduló „nyílt bankolás(open banking) a mindennapokban jelentős változást eredményezhet. Azok a piaci szereplők, akik leghamarabb tudnak új megoldásokkal megjelenni a piacon, versenyelőnyre tehetnek szert.

A verseny ütemezése

 • 2019. május 2-ig: a jelentkezés beküldése. A jelentkezés során a versenyzőknek az ötletüket össze kell foglalniuk egy tweet-ben és egy online prezentációt is el kell küldeniük.
 • 2019. május 2. – május 6. között: az ötletek, beérkezett prezentációk értékelése. A regisztrációs időszak után a K&H szakemberei értékelik az ötleteket.
 • 2019. május 7.: a legjobb 15 csapat értesítése, akik 2 hetes hozzáférést kapnak a K&H Bank PSD2 tesztkörnyezetéhez (sandboxhoz).
 • 2019. május 7. – május 18.: fejlesztési időszak. A csapatok tesztelhetik, továbbfejleszthetik az ötletüket, megoldásukat  a K&H által biztosított API hozzáféréseken keresztül. 
 • 2019. május 18.: a prototípusok, megoldások bemutatása. A végső megmérettetés során a prototípusokat, megoldásokat szakmai zsűri értékeli majd.

A verseny „témái”

A K&H Innovathon keretében az alábbi területekhez kapcsolódó ötletekkel, megoldásokkal lehet pályázni:

 1. Hadüzenet a készpénznek!” – Milyen megoldásokkal lehet ösztönözni a felhasználókat, hogy az elektronikus fizetési megoldásokat használják.
 2. Mobil vagyok” – Hogyan lehet a legtöbbet kihozni a PSD2 és a Visa API hozzéférésekből?
 3. Üzleti bankolás” – Hogyan lehet hatékonyabbá tenni az üzleti bankolást a megoldásoddal?
 4. K&H, mint új üzleti megközelítések platformja” – Mi van a hagyományos banki termékeken túl? Milyen megoldásokat fejlesztenél a K&H banki platformjára?

A K&H Innovathon díjai

A legjobb 15 csapat közül a szakmai zsűri döntése alapján az első három helyezett pénzdíjazásban részesül az alábbiak szerint:

 • 1. helyezett csapat: 1.500.000 Ft
 • 2. helyezett csapat: 1.000.000 Ft
 • 3. helyezett csapat: 500.000 Ft

Ezenkívül a K&H és a Visa két további díjat is kioszt majd:

 • A legjobb UX megoldás díja: 500.000 Ft
 • A Visa speciális díja: 1.000.000 Ft

A fentieken kívül a bemutatott alkalmazások akár a K&H szolgáltatás portfóliójába is bekerülhetnek. Jelentkezés és bővebb információk a K&H Innovathonról itt.

Háttérinformációk a felkészüléshez

A jövőbeni bankolást szabályozó második pénzforgalmi irányelv (PSD2) egyik fontos újítása, hogy a bankok új, digitális megoldásainak létrehozásában „külsősökkel”, például a fintech-területen érdekelt fejlesztőkkel, startupokkal működhetnek együtt.

A K&H a magyar piacon az elsők között nyitotta meg idén februárban a nyílt bankolást előkészítő fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét.

A portál célja, hogy segítsen eligazodni a kifejezetten banki adatok lekérdezésére, fizetés kezdeményezésre kialakított nyílt interfészen harmadik felek számára, valamint támogatást nyújtson nekik a fejlesztés időtartama alatt. Ilyen szereplő lehet akár egy bank, egy fintech cég vagy éppen egy technológiai vállalat is.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!