2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.04.04.

Elstartolt a K&H Innovathon! Jelentkezés május 2-ig

Szerző:

Kategóriák:

Hadat üzen a K&H a készpénznek! A készpénzhasználat visszaszorítását segítő, a mindennapi bankolást gördülékenyebbé tevő megoldásokat vár a bank a K&H Innovathonra. A győztes csapatok összesen 4,5 millió forintot vihetnek majd haza 2019. május 18-án.

A PSD2 (módosított pénzforgalmi irányelv) révén elinduló „nyílt bankolás(open banking) a mindennapokban jelentős változást eredményezhet. Azok a piaci szereplők, akik leghamarabb tudnak új megoldásokkal megjelenni a piacon, versenyelőnyre tehetnek szert.

A verseny ütemezése

 • 2019. május 2-ig: a jelentkezés beküldése. A jelentkezés során a versenyzőknek az ötletüket össze kell foglalniuk egy tweet-ben és egy online prezentációt is el kell küldeniük.
 • 2019. május 2. – május 6. között: az ötletek, beérkezett prezentációk értékelése. A regisztrációs időszak után a K&H szakemberei értékelik az ötleteket.
 • 2019. május 7.: a legjobb 15 csapat értesítése, akik 2 hetes hozzáférést kapnak a K&H Bank PSD2 tesztkörnyezetéhez (sandboxhoz).
 • 2019. május 7. – május 18.: fejlesztési időszak. A csapatok tesztelhetik, továbbfejleszthetik az ötletüket, megoldásukat  a K&H által biztosított API hozzáféréseken keresztül. 
 • 2019. május 18.: a prototípusok, megoldások bemutatása. A végső megmérettetés során a prototípusokat, megoldásokat szakmai zsűri értékeli majd.

A verseny “témái”

A K&H Innovathon keretében az alábbi területekhez kapcsolódó ötletekkel, megoldásokkal lehet pályázni:

 1. Hadüzenet a készpénznek!” – Milyen megoldásokkal lehet ösztönözni a felhasználókat, hogy az elektronikus fizetési megoldásokat használják.
 2. Mobil vagyok” – Hogyan lehet a legtöbbet kihozni a PSD2 és a Visa API hozzéférésekből?
 3. Üzleti bankolás” – Hogyan lehet hatékonyabbá tenni az üzleti bankolást a megoldásoddal?
 4. K&H, mint új üzleti megközelítések platformja” – Mi van a hagyományos banki termékeken túl? Milyen megoldásokat fejlesztenél a K&H banki platformjára?

A K&H Innovathon díjai

A legjobb 15 csapat közül a szakmai zsűri döntése alapján az első három helyezett pénzdíjazásban részesül az alábbiak szerint:

 • 1. helyezett csapat: 1.500.000 Ft
 • 2. helyezett csapat: 1.000.000 Ft
 • 3. helyezett csapat: 500.000 Ft

Ezenkívül a K&H és a Visa két további díjat is kioszt majd:

 • A legjobb UX megoldás díja: 500.000 Ft
 • A Visa speciális díja: 1.000.000 Ft

A fentieken kívül a bemutatott alkalmazások akár a K&H szolgáltatás portfóliójába is bekerülhetnek. Jelentkezés és bővebb információk a K&H Innovathonról itt.

Háttérinformációk a felkészüléshez

A jövőbeni bankolást szabályozó második pénzforgalmi irányelv (PSD2) egyik fontos újítása, hogy a bankok új, digitális megoldásainak létrehozásában „külsősökkel”, például a fintech-területen érdekelt fejlesztőkkel, startupokkal működhetnek együtt.

A K&H a magyar piacon az elsők között nyitotta meg idén februárban a nyílt bankolást előkészítő fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét.

A portál célja, hogy segítsen eligazodni a kifejezetten banki adatok lekérdezésére, fizetés kezdeményezésre kialakított nyílt interfészen harmadik felek számára, valamint támogatást nyújtson nekik a fejlesztés időtartama alatt. Ilyen szereplő lehet akár egy bank, egy fintech cég vagy éppen egy technológiai vállalat is.

Címkék:
blank
blank