SimpleTrends
SimpleTrends

Várja a fintech startupokat az Erste digitális platformja, a George

Szerző: | 2018. 01. 25. | Hazai digitális bankolás, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0

A napokban elstartolt második pénzforgalmi irányelv, a PSD2 lehetőségeit meglovagolva az Erste bejelentette: a George teljesíti a PSD2 követelményeit és felkészítették a platformot a fintech startupok csatlakozására. Sajnos egyelőre nem itthon, hanem Szlovákiában.

A George egy olyan nyitott banki platform, amire az interneten keresztül fintech startupok, harmadik feles szolgáltatók gyorsan és egyszerűen rácsatlakozhatnak saját fejlesztéseikkel, megoldásaikkal.

George lenne Európa banki iTunes áruháza

Az Erste Csoport célja, hogy a digitális banki platformon, a George-on keresztül a felhasználók mindenféle igényét kielégítő szolgáltatások elérhetők legyenek. A társaság terve ambíciózus, az európai digitális banki tér iTunes áruházává tennék a George-ot – mondta pár hónappal ezelőtt Peter Bosek, az Erste Group lakossági üzletág vezetője.

Az Erste bejelentette, a George-ot felkészítették arra is – összhangban a 2018. január 13. napjától kötelezően alkalmazandó PSD2-vel -, hogy ún. API hozzáféréseken keresztül a külső szereplők egyszerűen csatlakozhassanak a folyószámlavezető rendszerhez. Az API portál először a cseh Erste Banknál indult el, amiről 2016-ban írtunk.

Gyors testreszabás a mini applikációkkal

A George ún. plug-in-ok (mini applikációk) széles skáláját biztosítja, melyeket az ügyfelek szabadon ki-be kapcsolhatnak. Az egyik ilyen mini applikáció segítségével a felhasználók akár hét évre visszamenőleg is értékelhetik anyagi helyzetüket, elemezhetik kiadásaikat, bevételeiket.

Erste George PSD2

Az elfoglalt, túlhajszolt, vagy csak szétszórt ügyfelek körében népszerű lehet a Remember2Pay funkció. Ez a mini applikáció figyelmezteti a fogyasztókat a közelgő számlafizetési határidőre. A felhasználó előre beállíthat fizetési feladatokat, eseményeket és a „Watchdog” riasztást küld, amikor tennivaló van. Számos plug-in díjmentes és vannak olyanok, amelyek eseti, vagy havi szolgáltatási díj megfizetése mellett érhetők el.

A George a nyitott platform megközelítésével azt szeretné elérni, hogy a fintech startupok fejlesztései, mini applikációi is elérhetők legyenek a banki ügyfeleknek.

Bejött az Erste Banknak a piactér alapú modell

Ausztriában és Csehországban immár 2 millió felhasználó veszi igénybe a George szolgáltatásait. Az eddigi tapasztalatok alapján a piactér modell vonzónak bizonyult. A fogyasztók nagy lelkesedéssel próbálgatják a platform különféle lehetőségeit és a mini applikációkat.

George PSD2 Erste

A felhasználók a George bevezetése óta 210.000 alkalommal aktiváltak mini applikációkat, hogy saját igényeikre szabhassák pénzügyeiket.  Az Erste Bank szándéka, hogy a közép-kelet-európai régió hét országában élő mintegy 16 millió ügyfele számára a digitális bankolás újfajta élményét biztosítsa a George-on, illetve a George-ra rátelepült fintech startupokon keresztül.

Az Erste Bankhoz kapcsolódó további cikkek a FinTechZone-on:

Új számlát nyitnál? Bankot váltanál? Nincs időd elmászni a bankba? Munka után beugranál a banfiókba, de az zárva van? No para, menj haza, és nyiss számlát 10 perc alatt a kanapéról! Az Erste Banknál már ez is lehetséges. Igaz, egyelőre csak Ausztriában. Elindult a video chat-en keresztüli bankszámlanyitás a sógoroknál.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!