2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2018.01.24.

Egy presszókávé áráért kínál napi utasbiztosítást a fintech startup, a Revolut

Szerző:

Kategóriák:

A minap bejelentette a magyarok körében is egyre népszerűbb fintech startup, a Revolut az utasbiztosítás elindítását. A világ bármely országában igénybe vehetjük kórházi kezelésekhez, sürgősségi fogorvosi ellátáshoz a Revolut biztosítását. A szolgáltatás magyarok számára is elérhető.

Utasbiztosítás extra huncutsággal

Ahogy megérkezünk külföldre, az applikáció “huncut extrája” máris elindítja az utasbiztosítást napi egy presszókávé áráért (napi 0,99 fontért, ami kb. 350 forint). Majd automatikusan leállítja azt, ahogy visszatértünk külföldi utunkról. Az alapszintű szolgáltatást kiegészíthetjük a téli sportolással járó kockázatok fedezésére, illetve kiterjeszthetjük a barátaink, a család tagjaink biztosítására is.

Többet utaznak a Revolut felhasználók

A Revolut felhasználók évente átlagosan 13 napot töltenek külföldön, ami kb. négyszerese a magyarok átlagos külföldi tartózkodási idejének – a KSH elmúlt évi adatai szerint. És az is valószínű, hogy a Revolut szolgáltatásai iránt nyitott magyar felhasználók is lényegesen több időt töltenek külföldön a honfitársaik átlagához képest.

A fintech startup azokra is gondolt, akik nagyon gyakran utaznak külföldre. Számukra évi 30 fontért (kb. 10.600 forintért) biztosítanak fedezetet az egész évre (a külföldön töltött napok számától függetlenül).

A Revolut felhasználó dönthet a napi, a Pay-per-Day konstrukció mellett is. A jó hír, hogy ebben az esetben sem kell többet fizetni 30 fontnál. Ahogy a napi utasbiztosítások díja eléri a 30 fontot, az év hátralévő részére már nem kell több díjat fizetni (ún. “ársapkát” építettek be a Pay-per-Day konstrukcióba, így biztosan nem fogsz többet fizetni, mintha megvetted volna az éves csomagot).

Akik pedig Revolut Prémium kártyával rendelkeznek, azok számára ingyenes az utasbiztosítás. Viszont függetlenül attól, hogy milyen Revolut kártyád van, az utasbiztosítás 15 millió fontig (több mint 5 milliárd forintig) fedezi a külföldi orvosi kezelések költségét.

Revolut utasbiztositás
Revolut utasbiztositás
Revolut utasbiztositás
Revolut utasbiztositás
Revolut utasbiztositás

Biztosíthatjuk okostelefonunkat is

Ha az elmúlt 6 hónapban vásároltuk iPhone, vagy Samsung márkájú okostelefonunkat, akkor azt is biztosíthatjuk a Revolut applikációján keresztül heti 0,8 – 1,48 font közötti összegért (kb. 280 – 525 forint közötti összegért, attól függően, hogy mekkora az okostelefon értéke).

Ha előre kifizetjük az éves díjat (36,23 – 66,96 font, ami kb. 12,7 – 23,4 ezer forint között mozog a készülék értékétől függően), akkor spórolhatunk 13%-ot a heti biztosítási díj évesített díjához képest. (Megjegyz.: ha a Magyar Telekom készülékbiztosítási díjait nézzük, akkor a Revolut lényegesen kedvezőbb konstrukciót kínál).

A biztosítás keretében az alábbiakra nyújtanak fedezetet: a képernyő megrongálódására (fedezet: kb. 55 ezer Ft), az érintőképernyő meghibásodására (fedezet: kb. 115 ezer Ft), a „vizes” balesetekre (fedezet: kb. 115 ezer Ft), az akkumulátorral kapcsolatos problémákra (kb. 28 ezer Ft).

A készülékbiztosítás megkötése kb. 60 másodperc, a folyamat faékegyszerű, az ügyfélélmény kiváló! Sajnos ilyen digitális ügyfélélményt itthon egyetlen biztosító sem kínál. 🙁

A biztosítási iparág átalakulásával kapcsolatos további cikkek a FinTechZone-on:

Vajon annak idején a hanglemezgyártók észrevették, hogy mit is jelent számukra az internet? Vajon szerveztek nagy konferenciákat, hogy hirdessék: a lemezek a jövő, mert az embereknek mindig szükségük lesz a lemezekre?

Fel vannak-e készülve a biztosítók a gépjármű biztosítás eltűnésére az önvezető autók tömeges elterjedésével? De hova tűnik majd? Illetve egészen pontosan: Mivé alakul át?

A letekert kilométerek után kedvezményeket, a bajban segítséget nyújt a kerékpárosoknak a legújabb hazai okos biztosítási applikáció. Szerethető sztorival és 21. századi ügyfélélménnyel rukkolt elő a Posta Biztosító. Kipróbáltuk a Hello Bringás appot.

„A technológia radikálisan átírhatja az iparági szabályokat. Valójában az a legfontosabb, hogyan tudunk olyan szervezetet kialakítani, amelyik élni tud az újdonságok adta lehetőségekkel” – Sztanó Imrével, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk

Hamarosan új világ köszönt be a biztosítási szektorban, mert jönnek a nagy tech vállalatok, a Google, Facebook, az Amazon, amelyek dinamizmusukkal, hozzáállásukkal és technológiájukkal nagy szeletet hasíthatnak ki a jól leosztott piaci tortából.

Új generációs biztosítással lépett piacra az AXA biztosító a minap. A “fizzy” névre hallgató szolgáltatás több szempontból is forradalmi: az elektronikus úton megkötött, blockchainben rögzített biztosítási kötvény kárbejelentés nélkül, azonnali kárrendezést nyújt. Több innovatív terület – InsurTech, LegalTech és blockchain – sajátos megoldásai együttesen érvényesülnek ebben az új biztosítási termékben, ami az AXA szerint 100%-ig automatizált és biztonságos.

Játékosság, kedvezmények és adrenalin dopping az összetevői az NN Biztosító mától letölthető futóalkalmazásának. “Ha megosztod az aktivitási adataidat, kedvezményeket kaphatsz.” – mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. Az NN nemcsak a futópályán, de a digitális megközelítéseivel is veri a köröket a hazai biztosítókra. Itt a runaddict!

Címkék:
blank
blank