Garmin Pay és Xiaomi Pay az Ersténél

Szerző: | 2023. 09. 05. | Elektronikus fizetés, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Szeptembertől elérhető az Erste kártyáival a Garmin Pay és a Xiaomi Pay is. Az ügyfelek egyszerűen és gyorsan használhatják érintéses fizetésre képes okosórájukat ilyen tranzakciókra mindkét nagy társaság (Mastercard vagy Visa) kártyáival. A kényelmes és biztonságos megoldásoknak köszönhetően a jövőben tovább nőhet az érintéses fizetések száma. Az Erste által kibocsátott, tokenizált kártyákkal végzett fizetések aránya a tavalyi 17 százalékról idén 21 százalékra emelkedett – olvasható az Erste közleményében.

Újabb szolgáltatásokkal bővül az elektronikus fizetési megoldások köre az Ersténél, szeptember 5-én indul a Garmin Pay és a Xiaomi Pay. A bank ügyfelei erre alkalmas Garmin és Xiaomi okosórájukon néhány kattintással regisztrálhatják kártyáikat.

A pénzintézet minden bankkártyája alkalmassá tehető (tokenizálható), függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó.

Ezzel az Erste a magyar bankok közül elsőként teszi elérhetővé a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatást attól függetlenül, ki melyik nagy társaság kártyáját használja.

Minden ötödik Erstés kártya megtalálható a legnépszerűbb digitális tárcákban

Az Erste 2019 júliusában tette elérhetővé az Apple Pay-t, 2021 októberében pedig a Google Pay-t – ezzel Magyarországon elsőként kínált kártyaplatform-független megoldást a mobilfizetésre Android és iOs rendszereken egyaránt.

A tokenizált bankkártyák, illetve az ezekkel végzett fizetések aránya – a piaci tendenciáknak megfelelően – folyamatosan emelkedik az Ersténél. Jelenleg a bank által kibocsátott kártyák 22 százalékát digitalizálták az ügyfelek.

A tokenizált kártyák 54 százaléka az Apple Pay-hez, 46 százaléka a Google Pay-hez köthető, az aktív eszközöknél ez az arány 59 illetve 41 százalék. Az Apple Pay és Google Pay tárcákból végzett fizetések aránya idén elérte a 21 százalékot, míg 2022-ben ez az arány 17 százalék volt.

Az Apple Pay-t használó ügyfelek gyakrabban fizetnek digitális tárcájukból, havonta átlagosan 21 alkalommal, míg a Google Pay esetében 13 az átlag havi tranzakciószám.

Okosórás fizetések gyorsíthatják a mobilfizetések terjedését

Magyarországon évente csak a Garmin okosórából több tízezer darabot értékesítenek, az eszközök nagy többsége támogatja a Garmin Pay szolgáltatást. Az Erste az új elektronikus fizetési megoldások bevezetésétől a mobilfizetések még gyorsabb terjedését várja.

Az okosórás fizetés egyszerűsége és biztonsága olyan felhasználói élményt kínál, amely tovább növeli az érintéses fizetések számát

– mondta Bek-Balla László, a bank digitális csatornák és contact center vezetője.

A Garmin Pay vagy a Xiaomi Pay használatához le kell tölteni telefonunkra előbbi esetében a Garmin Connect, utóbbinál a Mi Fitness alkalmazást a Google Play-ből vagy az App Store-ból. Miután regisztráltunk az alkalmazásba, csak fel kell tölteni annak a kártyának – vagy akár többnek – az adatait, melyet digitalizálni szeretnénk. Az sms-ben kapott kóddal jóváhagyjuk a műveletet, és már használhatjuk is fizetésre az okosóránkat.

A Garmin Pay és a Xiaomi Pay használata díjmentes. A vásárláshoz csak az okosóránkra van szükség, nem kell hozzá se internetkapcsolat, se a mobiltelefonunk.

[Erste közlemény] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.