Gödöllőnyi emberrel nőtt idén a digitálisan aktív ügyfelek száma az Erste Banknál

írta | 2021.09.17. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Alig fél év alatt meghaladta a félmilliót az Erste Bank új digitális platformját, George-ot használó ügyfelek száma. A digitalizáció térhódításával a bankhasználati szokások is változnak. A pénzintézetnél ma már többen intézik napi bankügyeiket a mobiljukon, mint ahányan az internetbankon keresztül, George Appon pedig még a korábbi MobilBankhoz képest is tovább nőtt az ügyfelek aktivitása.

Jelentősen nőtt a digitálisan aktív ügyfelek száma az elmúlt időszakban az Erste Banknál. Idén azok száma, akik a pénzintézet online csatornáit használják rendszeresen a mindennapi pénzügyek intézésére, Gödöllő lakosságával megegyező mértékben – több mint 30 ezerrel – nőtt. Ezzel a digitálisan aktív ügyfelek aránya a tavaly év végi 54 százalékról 58 százalékra emelkedett.

A csak mobilbankot használók aránya már túlsúlyban van: a kizárólag mobilon bankolók aránya 44 százalék, míg a csak netbankot használóké 34 százalék, a mindkettőt igénybe vevőké pedig 22 százalék.

Bek-Balla László

Contact center és Digitális csatornák vezetője, Erste Bank

Aktívabbak a George felhasználók

Az átlagnál is aktívabbak azok az ügyfelek, akik már George-on, az Erste Bank februárban bevezetett digitális platformján bankolnak. Indulása óta már több mint 500 ezren próbálták ki George-ot, mintegy 400 ezren mobilon léptek be, és közülük több mint 330 ezren havonta legalább egyszer használják azt.

A George-ot használó ügyfelek fele minden negyedik nap belép a platformra, míg a korábbi netbanki és mobilbanki felületen csak az ügyfelek harmada volt ennyire aktív. Az ügyfelek egy nap akár többször is belépnek: míg a régi mobilbanki platformot az ügyfelek átlag havi 12-szer használták, addig a George Appot havi 15 alkalommal.

Az ügyfelek ráadásul nem csak gyakrabban keresik fel George-ot, de aktívabban is használják: a tranzakciók száma a duplája a korábbi netbanki és mobilbanki felületen mértnek.

Szeretik az ügyfelek a George Store-t

Mind több ügyfél keresi fel a George Store-t, ahol ma már 15 különféle terméket és szolgáltatást tudnak igényelni, például további számlát nyithatnak, hitelkártyát vagy személyi kölcsönt igényelhetnek, betétet köthetnek le, állampapírt vagy befektetési jegyet vásárolhatnak.

A napi látogatások száma hónapról hónapra emelkedik, a George Store-t felkereső ügyfelek száma áprilishoz képest augusztusra 45 százalékkal nőtt. A George App belépések ma már mintegy tizedében az ügyfelek benéznek a George Store-ba is, és ezen esetek 35 százalékában tovább is kattintanak valamire.

Augusztusban a legnépszerűbb termék itt a személyi kölcsön volt, a George Store-ba betérők közül a legtöbben eziránt érdeklődtek. A George Store kínálata folyamatosan bővül: hamarosan már betéti kártyát is igényelhetnek az ügyfelek, de lehetőség lesz arra is, hogy a bankfiókban igényelt jelzáloghitel folyamatát, státuszát nyomon kövessék, hiánypótlás esetén feltöltsék a szükséges dokumentumokat.

Mindezeken túl nemsokára két biztosítás, a Balesetbiztosítás és a Mindennapok védelme biztosítás is elérhetővé válik a George Store-ban.

Rövid időn belül jön a Google Pay is

A George App sikerét jól mutatja, hogy az ügyfelek mindkét nagy alkalmazás áruházban az elérhető ötből átlag 4,1-4,6 pontra értékelik a platform által nyújtott lehetőségek és szolgáltatások színvonalát.

George pedig folyamatosan fejlődik, havonta érhetők el új funkciók és szolgáltatások a felületen. Legutóbb például többek között QR-kódos azonnali fizetéssel és a hiteleket összegző Hitelinfóval. Hamarosan jön például egy kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál visszatérítési lehetőséget különböző vásárlások után, valamint

rövid időn belül elérhetővé válik a Google Pay is.

A bank a jelenlegi 120 ezer mobilfizető ügyfél jelentős növekedésére számít annak köszönhetően, hogy az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével – tette hozzá Bek-Balla László.

A témához kapcsolódó előadás a 2021. október 7-8. között megrendezésre kerülő FinTechShow 5.0 konferencián:

“Talkshow: A digitális bankolás jövője”

Maurizio Poletto, Erste Group, Chief Platform Officer

Címlapfotó: Erste Bank

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.