BankTechShow

Így épít közösséget a vagány digitális bank. Nem elég a Facebook

Szerző: | 2017. 06. 26. | Fintech startupok, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

A vagány digitális bank nem csak ökoszisztémát, hanem közösséget is épít. Míg itthon a bankok csak tapogatóznak a social media világban, addig a fintech startupok egyre okosabb eszközöket vetnek be a felhasználók kegyeinek elnyerése érdekében. A hazai bankok fészbuk postolgatással pipálják ki a közösséggel való törődést, addig a digitális bankok virtuális asszisztenseket alkalmaznak. Megnéztük, hogyan törődik egy digitális bank a közösségével.

 

A digitális bankok erőssége többek között abban is rejlik, felismerték a piactér típusú üzleti modellben rejlő lehetőségeket. Továbbá azt is, nem feltétlenül kell a szolgáltatás minden egyes elemét házon belül kitalálni és lefejleszteni. Ezért is alkalmazzák a nyitott innovációt, amivel gyorsabban tudnak építkezni és reagálni, mint hagyományos versenytársaik. Ennek az egyik fontos része a közösségépítés.

 

Starling digitális bank fintech

Közösségépítés, mint a nyitott innováció építőköve

 A nyitott innovációnak többféle eleme lehet, melyek közül néhányra már hazai példát is találni: külső innovációs verseny, inkubátor, belső hackaton, egyetemi ötletpályázat.

A korábban bemutatott Starling Bank az április elején rendezett hackaton után ismét egy új megközelítéssel állt elő: elindította a Starling KözösségetA közösségépítéssel a célja, hogy az ügyfeleitől, illetve a közösség tagjaitól (1) visszajelzéseket kapjon és új ötleteket szerezzen. Azok megvalósításával (2) növelje az ügyfelek elégedettségét. Így végső soron (3) elnyerje bizalmukat és elköteleződésüket.

Mert a Starling Bank felismerte, a jól felépített és moderált közösség akvizíciós hatással is bír a tagok “szájreklámján” keresztül.

A DIGITÁLIS BANKOLÁS ÚJ VILÁGÁT ÉPÍTJÜK ÚJSZERŰ MEGKÖZELÍTÉSEINKKEL

Így épül a digitális bank közössége

A Starling Közösséghez bárki csatlakozhat a Google vagy Facebook fiókján keresztül. A regisztrációt követően “discobot”, a Starling Közösség virtuális asszisztense fogad minket. Első lépésként discobot végigvezet minket a fórum funkcióin, és segít gyorsan elsajátítani a fórum aktív használatához szükséges ismereteket. Használati útmutató bogarászása helyett interaktív csetelésbe csöppenünk. Nem csak hasznos, de szórakoztató is!

digitális bank starling bank chatbot

A fórum funkcióinak megismerését követően már bátran bekapcsolódhatunk a közösség életébe, hozzászólhatunk az egyes témákhoz, vagy a megadott kategóriákban új témát indíthatunk. A fórumot nem csak a bank munkatársai moderálják, a közösség tagjai is. Ha egy témát, vagy bejegyzést többen is megjelölnek, akkor a bank kivizsgálja azt és az oda nem illő tartalmat törli a fórumról.

Egy jó közösségépítő platformról természetesen a gamification elemei sem hiányozhatnak. Az interaktív útmutatóban kapott feladatok sikeres elvégzéséért oklevél, az első like után pedig már jelvény (aka badge) jár. 🙂

digitális bank discobot starling bank chatbot

Ezeket ígéri a digitális bank a következő 12 hónapban

A közösség elindításával párhuzamosan a digitális bank kitette az asztalra azt is, hogy a következő 12 hónapban milyen új funkciókat vezetnek be. Lássuk, mi a TOP5 újdonság:

  1. Mobilfizetés: júliusban jön az Apple Pay, majd ezt követően az Android Pay integráció.
  2. Személyes pénzügyi menedzsment (aka PFM): az applikáció kibővül a “goals” (célok) funkcióval, amellyel különböző megtakarítási célokat lehet meghatározni és kezelni. Emellett várható még a havi költés előrejelzése is a megelőző időszak tranzakciói alapján. A bank azt ígéri, hogy a költési adatok alapján ötleteket is ad majd a célok gyorsabb eléréséhez.
  3. Mobil bank: bővítik a kártya kontroll funkciókat, így a jövőben a kártya teljeskörű blokkolása mellett lehetővé válik, hogy csak bizonyos tranzakció fajtákra (pl. contactless, online), vagy meghatározott országokra állítsunk be korlátozást.
  4. “Közös” folyószámla: itthon olyan közös használatú bankszámlákat ismerhetünk, ahol a számla tulajdonosa mellett rendelkezési jogot adhatunk másik személynek is. Ez a konstrukció erős bizalmi viszonyt feltételez a számla felett rendelkezők között, így leginkább csak élettársi, vagy házastársi kapcsolatokban látni. Persze a közös albérleten osztozkodó barátok is megtehetnék, hogy csak erre a célra nyitnak egy közös számlát, de miért vállalnák egy újabb számla banki költségeit? A Starling éppen ezért egy kicsit más megközelítésben tervezi a “kapcsolt számla” szolgáltatásának bevezetését, ami egyébként nagyon hasonlít a mobilfizetésben már ismert “split-the-bill” (a számla szétdobása) funkcióhoz. A számlák összekapcsolásával egy virtuális számla jön létre és ezen keresztül történik a közös költségek elszámolása.
  5. Gyerek számla: a 18 éven aluliaknak szóló konstrukció prepaid kártyával, továbbá pénzügyi tudatosságra edukáló és szülői felügyeletet biztosító funkciókkal.

A várható szolgáltatások egyike sem rakéta tudomány, számos hasonló megoldás létezik már a piacon. A kulcskérdés az, a nyitott innováció segítségével sikerül-e a Starlingnak megfelelő méretű közösséget építeni és az így nyerhető aktív ügyfélbázissal fenntartható pályára állítania a digitális bankot.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!