Innen jöhetnek a pénzügyi tudatosságunkat segítő megoldások

írta | 2018.11.12. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az MKB fintech verseny Magyarországon. Idén a csapatok 30 órás fejlesztői verseny, ún. hackathon keretében küzdenek meg a kihívásokkal. További újdonság, hogy a fintech hackathonon 1.500 API hozzáférés, illetve egy globális piactér is megnyílik a hazai cégek számára – az MKB Bank sikeres digitális transzformációjának köszönhetően.

2016-ban indította el az MKB Bank a fintech programját és ennek részeként Magyarország első Fintech Akadémiáját és Fintech Versenyét. A program folytatásaként 2017-ben elindult az első hazai fintech inkubátor, az MKB Fintechlab, majd év végén sor került a nyílt bankolást előkészítő első banki API tesztelői versenyre is. Idén fintech hackathonnal és újabb API hozzáférésekkel bővül az MKB Bank fintech programja.

Az MKB Fintechlab 2019. évi programjába a “Fintechlab Hackathonon“, az Oracle világpiaci portfóliójába a “Fintechlab Hackathon Pro” programon keresztül lehet bejutni. Az idei hackathon kiemelt stratégiai partnerei a GIRO Zrt. és a lengyel BOS Bank. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a Fintechlab Hackathon és a Fintechlab Hackathon Pro programokról.

Fintechlab Hackathon

MKB Bank, MKB Fintechlab

Mi ez?

30 órás fejlesztői verseny 2018. november 30. – 2018. december 2. között

Kik jelentkezhetnek?

2-4 fős, fejlesztőkből, designerekből és üzleti elemzőkből álló fintech csapatok jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal ahhoz, hogy teljesítsék a hackathon valamely kihívását.

Milyen kihívások közül lehet választani?

Kihívások, amelyek közül kiválaszhatják a csapatok, melyikre kívánnak megoldást javasolni, bemutatható prototípust fejleszteni a hackathon alatt:

  1. Nyílt bankolás (open banking) és pénzügyi tudatosságRészletek
  2. Mesterséges intelligencia (AI) és biztonságos pénzügyekRészletek
  3. Azonnali fizetés és kiegészítő szolgáltatásokRészletek
  4. Környezettudatosság és nyílt bankolás: Részletek

Mit lehet nyerni?

A zsűri által legjobbnak ítélt csapat bekerül az MKB Fintechlab 2019. évi inkubációs programjába és 25 ezer eurónak megfelelő összegű befektetést kap.

A zsűri által kiválasztott helyezettek a partnerek által felajánlott díjakban részesülnek.

Meddig lehet jelentkezni?

2018. november 20-ig

Hogyan lehet jelentkezni?

Az alábbi linken keresztül, vagy a lenti “Jelentkezés” gombra kattintva.

Fintechlab Hackathon Pro

Powered by Oracle

Mi ez?

30 órás fejlesztői verseny 2018. november 30. – 2018. december 2. között

Kik jelentkezhetnek?

A cégek meghívásos alapon kerülhetnek be a Fintechlab Hackathon Pro programba. Olyan startupok, cégek kerülnek meghívásra, amelyek digitális megoldása integrálható banki IT környezetbe és a helyszínen az API alapú integrációt képesek elvégezni.

Mit kell teljesíteni?

A hackathon alatt az Oracle által biztosított API hozzáféréseken keresztül az integráció megteremtése és az eredmények demonstrálása.

Mit “nyerhetnek” a csapatok?

Az MKB Bank és az Oracle vezetői által kiválasztott csapatok bekerülhetnek az Oracle globális piacterébe, amelyen keresztül az Oracle banki partnerei megismerhetik a hazai csapat/csapatok digitális megoldásait.

Hogyan lehet jelentkezni?

A cégek meghívásos alapon kerülnek kiválasztásra 2018.11.15-ig. Abban az esetben, ha a cég nem kapott meghívást, de rendelkezik banki környezetbe integrálható, a piacon már bizonyított megoldással, akkor a janos@fintechlab.hu e-mail címen lehet jelentkezni 2018.11.20-ig.

A jelentkezést követően külön egyeztetés keretében kerül sor a digitális megoldás felmérésére. A felmérés eredményétől függően kerülhet be a jelentkező a Fintechlab Hackathon Pro programba.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.