BankTechShow

Ismét lehet pályázni fintech megoldásokkal az OTP Bank startup programjába

Szerző: | 2022. 03. 07. | Fintech kitekintő, Fintech startupok, Összes hír

Ötödik alkalommal hirdeti meg nemzetközi startup programját az OTP Bank. Az OTP Startup Booster Program sikeres pályázói számos előnyt élvezhetnek: a bankcsoporttal közös pilot projekt mellett szakmai workshopon vehetnek részt, belső és külső mentori támogatást kapnak, és számos networking lehetőséghez férnek hozzá. A csoportszintű programot koordináló OTP LAB a január elejétől február közepéig tartó előkészítő szakaszban több, mint 150 üzleti igényt, témát gyűjtött össze, amelyekre a későbbiekben kiválasztott startupokkal együttműködésben keresnek innovatív megoldásokat.

A korábbi években megszokott hagyományos pénzintézeti szerepkörhöz kapcsolódó témakategóriák mellett idén kiemelt szerepet kapnak az úgynevezett beyond banking, vagyis a klasszikus pénzügyi szolgáltatásokon túlmutató megoldások, illetve a fenntarthatóság, az ügyfelek és a bank környezettudatos mindennapjait segítő innovációk.

Az idei Startup Booster Programra az alábbi témakörökben várja a bank a startupok jelentkezését:

  • ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás
  • belső hatékonyság növelés
  • lakossági bankoláshoz kötődő termékspecifikus innovációk
  • vállalati bankoláshoz kötődő termékspecifikus innovációk
  • beyond banking és fenntarthatóság
  • a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű megoldások.

Háromlépcsős kiválasztás

A jelentkezéshez ki kell tölteni az online elérhető pályázati űrlapot, majd a jelentkezők előszűrését követően a kiválasztott startupok online interjún találkozhatnak a szakterületek képviselőivel. A top 25-30 startup képviselőit az OTP Bank meghívja a Selection Days elnevezésű végső válogatóra, amelyet a tervek szerint idén Budapesten, az Akvárium Klubban rendeznek meg május végén, személyes részvétellel.

„Büszke vagyok arra, hogy az OTP Startup Booster Program a teljes Csoportot, így a külföldi leánybankokat is mozgósítja, támogatva az innovatív pénzügyi megoldások elterjedését az egész régióban. Az pedig különösen örömteli, hogy évről évre több jelentkezőt, és több kiváló együttműködést tudunk felmutatni startup partnereinkkel közösen.”
Fischer András

OTP Bank Innovation Tribe-jának (OTP LAB) Igazgatója

A startupokkal közös pilot időszak 2022. szeptember 5-én indul és november 25-ig tart. A november 30-ra tervezett online Demo Day-en a startupok lehetőséget kapnak arra, hogy a bankcsoport vezetése, befektetők, valamint számos hazai és nemzetközi nagyvállalat innovációs szakértői előtt mutassák be a három hónap alatt elért eredményeiket.

A Demo Day-t követően a legígéretesebb pilotokat bemutató startupok a 2023. január 1. és június 30. közötti rollout szakaszban megkezdhetik fejlesztéseik éles bevezetését az OTP Csoport valamely tagjában, egy hosszútávú partneri szerződés keretein belül.

Címlapfotó forrása: OTP Bank

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!