BankTechShow

Itt a legújabb Google Pay bejelentés: segít megtakarítani és bankszámlát is ad

Szerző: | 2020. 11. 19. | Digitális pénzügyek, Összes hír

„Fizettünk a bébiszitternek? Meg kell rendelnünk a pulykát. Bárcsak tudnám, mennyit költöttünk élelmiszerekre a múlt hónapban! Hol van a nyugta azokról a cipőkről, amelyeket vissza kell küldenem?” Így indult a Google Pay bejelentés tegnap este. Újragondolta a Google, hogyan tehetné jobbá a fizetési megoldását. Nagyobb hangsúlyt helyeznek a személyes pénzügyekre és bejelentették, kiterjesztik a Google-bankszámla programot is.

A Google Pay alkalmazás jelenleg 30 országban érhető el és több mint 150 millióan használják havonta. Az új Google Pay alkalmazás segít pénzt megtakarítani, betekintést ad a kiadásaink világába és még biztonságosabb lett – jelentette be tegnap a Google fizetési megoldásokért felelős vezetője, Caesar Sengupta.

2021-ben 11 banknál és hitelszövetkezetnél lesz elérhető a Google-bankszámla, a Plex. Az új Google Pay alkalmazás és a Plex első körben az Egyesült Államokban érhető el.

Kapcsolódó cikk:

uj-google-pay-mobilfizetes

Fotó forrása: Google

Újragondolt fizetési élmény

Az új Google Pay alkalmazás ahelyett, hogy egy halom kártyát vagy hosszú tranzakciólistát mutatna, azokra a barátokra és vállalkozásokra összpontosít, akikkel szoros kapcsolatban állunk.

Pénzt küldhetünk, fizethetünk, megtekinthetjük a múltbeli tranzakciókat, ajánlatokat és hűséginformációkat találhatunk – mindezt beszélgetések köré szervezve.

Ha több emberrel kell megosztanunk a vacsora számlát, a bérleti díjat vagy egyéb költségeket, akkor létrehozhatunk egy csoportot és a tagok között feloszthatjuk a számlát. Egy helyen nyomon követhetjük, ki fizetett, ki mennyivel tartozik.

A Google Pay segítségével több mint 100 ezer étteremből rendelhetünk ételt, több mint 30 ezer benzinkútnál vásárolhatunk és több mint 400 városban fizethetünk a parkolásért  (szerk. az Egyesült Államokban).

uj google pay mobiltarca

Fotó forrása: Google

Segít megtakarítani, kiadásainkat átláthatóbbá tenni

A Google Pay alkalmazással pénzt takaríthatunk meg a digitális kuponok, promóciós kódok segítségével. Koppintással aktiválhatjuk ezeket az online fizetés, vagy az érintésmentes bolti fizetés során.

Ha úgy döntünk, hogy bankszámlánkat vagy a bankkártyánkat hozzáadjuk a Google Pay szolgáltatáshoz, az alkalmazás kiadási összefoglalókat készít számunkra, és az idő múlásával bemutatja trendeket is, hogy átláthassuk pénzügyeinket.

google pay kuponok

Fotó forrása: Google

Jön a Plex, mobilbankszámla a Google-től 

Ma már szinte mindent a mobilunkon csinálunk, ám a megtakarításainkat, a pénzügyeiket még mindig hagyományos módon intézzük. A Google megalkotta a Google Pay szolgáltatásba integrált Plexet, a Google-bankszámlát, amellyel szeretnék „feldobni” a legegyszerűbb banki terméket – nyilatkozta korábban Ceasar Sengupta.

2021-től 11 banknál és hitelszövetkezetnél (pl. Citi, BBVA) lesz majd elérhető a Plex az Egyesült Államokban. A várólistára már fel lehet iratkozni a Citinél.

google play google-bankszamla

Fotó forrása: Google

Kapcsolódó cikkek:

Címlapfotó forrása: Google

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!