FinTechShow-7.0

Itt a legújabb Google Pay bejelentés: segít megtakarítani és bankszámlát is ad

Szerző: | 2020. 11. 19. | Digitális pénzügyek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

„Fizettünk a bébiszitternek? Meg kell rendelnünk a pulykát. Bárcsak tudnám, mennyit költöttünk élelmiszerekre a múlt hónapban! Hol van a nyugta azokról a cipőkről, amelyeket vissza kell küldenem?” Így indult a Google Pay bejelentés tegnap este. Újragondolta a Google, hogyan tehetné jobbá a fizetési megoldását. Nagyobb hangsúlyt helyeznek a személyes pénzügyekre és bejelentették, kiterjesztik a Google-bankszámla programot is.

A Google Pay alkalmazás jelenleg 30 országban érhető el és több mint 150 millióan használják havonta. Az új Google Pay alkalmazás segít pénzt megtakarítani, betekintést ad a kiadásaink világába és még biztonságosabb lett – jelentette be tegnap a Google fizetési megoldásokért felelős vezetője, Caesar Sengupta.

2021-ben 11 banknál és hitelszövetkezetnél lesz elérhető a Google-bankszámla, a Plex. Az új Google Pay alkalmazás és a Plex első körben az Egyesült Államokban érhető el.

Kapcsolódó cikk:

uj-google-pay-mobilfizetes

Fotó forrása: Google

Újragondolt fizetési élmény

Az új Google Pay alkalmazás ahelyett, hogy egy halom kártyát vagy hosszú tranzakciólistát mutatna, azokra a barátokra és vállalkozásokra összpontosít, akikkel szoros kapcsolatban állunk.

Pénzt küldhetünk, fizethetünk, megtekinthetjük a múltbeli tranzakciókat, ajánlatokat és hűséginformációkat találhatunk – mindezt beszélgetések köré szervezve.

Ha több emberrel kell megosztanunk a vacsora számlát, a bérleti díjat vagy egyéb költségeket, akkor létrehozhatunk egy csoportot és a tagok között feloszthatjuk a számlát. Egy helyen nyomon követhetjük, ki fizetett, ki mennyivel tartozik.

A Google Pay segítségével több mint 100 ezer étteremből rendelhetünk ételt, több mint 30 ezer benzinkútnál vásárolhatunk és több mint 400 városban fizethetünk a parkolásért  (szerk. az Egyesült Államokban).

uj google pay mobiltarca

Fotó forrása: Google

Segít megtakarítani, kiadásainkat átláthatóbbá tenni

A Google Pay alkalmazással pénzt takaríthatunk meg a digitális kuponok, promóciós kódok segítségével. Koppintással aktiválhatjuk ezeket az online fizetés, vagy az érintésmentes bolti fizetés során.

Ha úgy döntünk, hogy bankszámlánkat vagy a bankkártyánkat hozzáadjuk a Google Pay szolgáltatáshoz, az alkalmazás kiadási összefoglalókat készít számunkra, és az idő múlásával bemutatja trendeket is, hogy átláthassuk pénzügyeinket.

google pay kuponok

Fotó forrása: Google

Jön a Plex, mobilbankszámla a Google-től 

Ma már szinte mindent a mobilunkon csinálunk, ám a megtakarításainkat, a pénzügyeiket még mindig hagyományos módon intézzük. A Google megalkotta a Google Pay szolgáltatásba integrált Plexet, a Google-bankszámlát, amellyel szeretnék „feldobni” a legegyszerűbb banki terméket – nyilatkozta korábban Ceasar Sengupta.

2021-től 11 banknál és hitelszövetkezetnél (pl. Citi, BBVA) lesz majd elérhető a Plex az Egyesült Államokban. A várólistára már fel lehet iratkozni a Citinél.

google play google-bankszamla

Fotó forrása: Google

Kapcsolódó cikkek:

Címlapfotó forrása: Google

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!