2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.11.19.

Sötétben minden tehén fekete. Miért veszítjük el az ügyfeleket az online számlanyitás során?

Szerző:

Kategóriák:

Mi a fekete tehén? Sötétben vagyunk, tapogatózunk és szeretnénk kitalálni, mit szeretne az ügyfél. A sötétben tapogatózás helyett megfelelő monitoringgal és analitikával megismerhetjük ügyfeleink valódi igényeit és feltárhatjuk a „láthatatlan” entitásokat is a belső IT infrastruktúrán. Azt is azonnal megtudhatjuk, miért veszítjük el az ügyfelet az online hiteligénylés, számlanyitás, vagy az onboarding során.

Ahogy egyre több banki termék és szolgáltatás válik end-to-end elérhetővé online, még jobban felértékelődik annak az igénye, hogy az ügyfelek magatartását valós időben megértsük. Minél korábban és minél pontosabban felismerjük, hogy miért csak az ügyfelek alacsony százaléka képes végig menni például az online számlanyitási vagy hiteligénylési folyamaton, hogy mely pontokon morzsolódnak le sokan, annál hamarabb leszünk képesek javítani a konverziós számokon.

A kihívást az is növeli, hogy az IT infrastruktúra mindössze 5%-át fedi le megfelelő monitoring, az IT üzemeltetők 95%-ban sötétben kénytelenek tapogatózni – a Gartner elemzése alapján. 

Ahogy egyre komplexebbé válik az IT környezet a konténerizáció, a virtualizáció, a felhő, a hibrid infrastruktúra megjelenése eredményeként, úgy egyre nagyobb kihívást jelent az IT környezet monitorozása is.
Kertész Nelli

Provice Informatika

A valós idejű ügyfél-monitorozás, az „ügyfél szemével történő látás” és az üzleti területet segítő szintetikus monitoring világába adott bepillantást Kertész Nelli, a Provice Informatika ügyfélélmény igazgatója a FinTechShow-n. Az előadás megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformján 2020. december 31-ig.

Valós idejű ügyfél-monitorozás

A Dynatrace Software Intelligence Platform külön paraméterezés nélkül felismeri az incidenseket és azonnal jelezi, melyik ügyfélnél milyen probléma merült fel a webes, mobilos, vagy intranet felületeken.

A megoldásba épített mesterséges intelligencia kéthetes tanulást követően képes az IT rendszerek performancia célértékeit automatikusan beállítani, a mérési eredmények dashboard-jai (grafikonos, piktogramos és szöveges felület) automatikusan készülnek el.

A mesterséges intelligencia a problémaelemzés során másodperceken belül több millió összefüggést megvizsgálva automatikusan jelzi, hogy mi volt az incidens okozója (gyökér oka). Mindez rengeteg időt és energiát spórol meg, nem csak az IT üzemeltetés és az alkalmazásokért felelős területeken dolgozók számára, de az üzleti szakembereknek is. Az így felszabadult időt innovációra és értéktermelő ügyekre lehet fordítani.

„Láss az ügyfél szemével”

Az online számlanyitás, hiteligénylés, vagy onboarding során elakadó ügyfélproblémák feltárását segíti a Dynatrace „ügyfél szemével való látás” funkciója, az ún. session replay, melynek segítségével videó-szerűen lehet visszanézni az ügyfél böngészési útvonalát, mutatja hogyan ment végig a folyamaton, vagy épp hol ütközött problémába.

Ez a megoldás különösen hasznos lehet például az ügyfélszolgálaton dolgozók számára, akik így gyorsabban és eredményesebben azonosíthatják, miért akadt el az ügyfél.

dynatrace fintechshow provice informatika ugyfel-monitoring

Fotón Kertész Nelli, a Provice Informatika ügyfélélmény igazgatója a FinTechShow-n.

Szintetikus monitoring

A szintetikus monitoring segítségével például monitorozni lehet az ügyfelek által leggyakrabban használt mobilbanki, vagy netbanki funkciók rendelkezésre állását. Az üzlet-kritikus funkciók felparaméterezését követően az ügyfélút lényeges pontjainak rendelkezésre állásáról, teljesítményéről így pontos képet alkothatunk. Ezen funkcióknak minden körülmények között működniük kell, hogy az ügyfelek elégedett legyen az alkalmazásokkal; ez az alapja az ügyfélélmény javításának és a konverziós számok növelésének is.
„A sötétben tapogatózás helyett kapcsoljuk fel a villanyt, dolgozzon mindenki ugyanabból az adatforrásból, legyen egy olyan integrált eszközünk, ami a mindennapokban segíti a navigálást, az innovációt, az üzleti értékteremtést ebben a kihívásokkal teli időszakban.”
Kertész Nelli

Provice Informatika

A Dynatrace platformról, a 15 napos ingyenes próbalehetőségről további részletek Kertész Nelli előadásában érhetőek el. Az előadás megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformon 2020. december 31-ig a résztvevők és az online jegyet vásárlók számára.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: pexels.com

Címkék:
blank
blank