2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.11.10.

Jön a Billingo nagy dobása! Beépül a generatív AI az online számlázó univerzumába

Szerző:

Kategóriák:

Erős mondatokat hallhattunk a FinTechShow-n Sárospataki Alberttől, a mintegy kétszázezer regisztrált felhasználóval rendelkező online számlázó, a Billingo vezérigazgatójától. Valóban gyökeresen átalakíthatja a cégvezetést a mesterséges intelligencia a következő években?

A generatív AI és a nagy nyelvi modellek (LLM) berobbanása megteremtették a lehetőséget arra, hogy természetes nyelven beszélgessünk a mesterséges intelligenciával.
A világ arra számít, hogy teljesen átalakulnak a szolgáltatási útvonalak és cégvezetési szokások, ezáltal a statikus és lassú cégvezetés korának vége lesz.

Ehhez persze komoly attitűdváltás szükséges, de elképzelhető egy világ (akár egy-két éven belül), amelyben teljesen más szintre kerül az ember és a cég közötti kapcsolat. Képzeljünk el egy olyan pénzügyi ökoszisztémát, amelyen belül a cég nem egy személytelen formaként, hanem jóformán egy identitással rendelkező társként elevenedhet meg.

Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója fordulópontnak tekinti a ChatGPT megjelenését a piacon. Az OpenAI megjelenésével a Billingo az év eleje óta dolgozik azon a mestertervén, ami messze túlmutat a sima számlázáson és alapjaiban írhatja újra a számlázók és ezáltal a Billingo szerepét a céges kultúrában.

A Billingónak erre minden képessége meg is van, hiszen a valós idejű kimenő és bejövő számlaadatokra, széleskörű céginformációs adatokra, bankszámla információkra már most is stabilan tud támaszkodni, amit hamarosan bármilyen céges dokumentumok feltöltésének lehetőségével és egyéb információcsatornákkal is bővíteni fog. Mindez azt jelenti, hogy egy platformon belül elképesztően nagy információmennyiségre tud építeni. Ugye nem is kell kiemelnünk, hogy ez mennyire komoly és összetett támogatást tud adni egy vállalkozásnak.

,,Év elején azt a kérdést tettük fel magunknak, mi történne, ha kísérleti jelleggel a generatív mesterséges intelligenciát – biztonságos és kontrollált körülmények között – ráeresztenénk a Billingo univerzumára, az online számlázótól, a Bankszinkronon és a céginformáción át a cégvezetést támogató számos megoldásunkig.”

– idézte fel a kezdeteket a Billingo vezérigazgatója.

Elmondása szerint az első kihívás, amivel szembesültek, hogy a ChatGPT a szöveges dokumentumok értelmezésére kínál jó kiinduló megoldást, nem pedig az adatok közötti összefüggések feltárására. Nem volt más lehetőség; elkezdték tanítani a mesterséges intelligenciát és egy külön tanulókörnyezetet kiépíteni számára.

A tanulókörnyezeten végrehajtott kísérleti tesztelések első eredményei igazolták, a generatív AI megfelelő felkészítés után képes új szintre emelni a cégvezetést és beszédessé tenni az online számlázóban található adatokat.

Billingo írja a következő pénzügyi sci-fi (kézi)könyvet!

A vízió, amin a Billingo dolgozik messze túlmutat az online pénzügyi asszisztensektől elvárt személyre szabhatóságon. Cél, hogy a cégvezető beszélgetni tudjon a saját cégével (aminek hangját meg is választhatja) és a Billingo rendszerében megtalálható információkra támaszkodva párbeszéd jellegű egyeztetést indíthasson a vállalkozó.

Ha ez nem lenne elég, utasítások is elhangozhatnak majd, ezáltal a grafikonok készítése és napi riportok alkotása hangalapon delegálható feladat lesz. Így a nap végén a cégünk valódi társként fog együttműködni, a cégvezetés az információk gyorsaságával és azonnali feladatkiosztásokkal legalább tízszeres gyorsaságúvá fog felskálázódni.

„Eljutottunk odáig, hogy a mesterséges intelligencia többek között képes választ adni arra a kérdésre, hogy az adott hónapban melyik termékből adtam el a legtöbbet, vagy melyik partnerem került veszélybe, vagy állítsd sorba a TOP havi termékeladásokat.”

– mondta Sárospataki Albert.

Fotón balra Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója, jobbra Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója 2023. október 11-én a hetedik FinTechShow-n (Készítette: Kovács Dávid)

Az értékesítés új dimenziója érkezik?

A Billingo felhasználói olyan kérdésre is választ kaphatnak majd a jövőben, hogy melyik a legoptimálisabb adózási forma a cég számára, vagy van-e esetleg kedvezőbb kondíciójú bankszámla a jelenlegi helyett. Az utóbbi kérdés, már nemcsak a cégvezetésre hat ki, hanem a pénzügyi termékek értékesítésére is.

Gondoljunk bele: ha a Gen AI ilyen szinten képes lesz javaslatokat tenni számunkra, akkor az gyökeresen átalakítja majd a jelenlegi értékesítési modelleket is – emelte ki a Billingo vezérigazgatója.

Melyik a legideálisabb bankszámla konstrukció számomra? Milyen biztosítás hasznos nekem? Hasonlítsd össze a telekommunikációs ajánlatokat a cégem számára és mutasd, melyik a legkedvezőbb ár-érték arányban! Ilyen és hasonló kérdések hangozhatnak el a jövőben úgy a vállalkozó oldaláról, hogy valódi, real time adatokon alapuló válaszok is érkeznek a Billingo felületén.

Persze, újságíróként tudom, hogy a jó kérdés megtalálása sem egyszerű. Szerencsére a Billingo csapata is tisztában van ezzel, éppen ezért felelősséggel állnak ahhoz, hogy a cégvezetőket megtanítsák jól kérdezni. Ennek a képességnek az elsajátításához minden segítséget meg fognak adni.

Cél, hogy a cégvezetés, cégmegértés drasztikusan egyszerűbb és gyorsabb legyen

A cél az, hogy az OpenAI-hoz hasonló Billingo felületen egyszerűen lehessen írásban és szóban is kommunikálni a céggel, miközben kérdéseket és utasításokat is meg tud fogalmazni a felhasználó.

„A vízióm, hogy teljesen át fog alakulni a cégünkkel való viszonyunk; egyrészt hihetetlenül felgyorsul majd az új üzleti lehetőségek feltárásának és kiaknázásának folyamata, másrészt jelentős hatékonyságnövekedés érhető el azáltal, hogy nem kell különböző rendszerek között navigálnunk és adatokat kibányásznunk. Egyetlen felületen és egyetlen kérdésen keresztül azonnal választ kaphatunk akár a legösszetettebb üzleti kérdéseinkre is a saját cégünkkel kapcsolatban.”

– mondta Sárospataki Albert.

Ennek az összetett és bonyolult folyamatnak vannak lépcsői, amin a Billingo sikeresen el is kezdett felfelé lépkedni.

A Billingo hamarosan elindítja a chat alapú pénzügyi adatokra épült kommunikációt, aminél már elképesztően sok mindenről tudunk majd tájékozódni (egyelőre írásos chat formában).

Könnyen választ kaphatnak a felhasználók olyan stratégiai kérdésekre, amik számla, termék, partner, cég és pénzügyi információkra vonatkoznak.

A következő lépcsőfokok is izgalmas feladatokat és kihívásokat tartogatnak; az újabb adatcsatornák, szóbeli kommunikáció beépítése és egyéb szolgáltatások becsatornázása lesz a fókuszban – természetesen mindezt a még mindig kivételesen könnyen használható felületen keresztül biztosítva.

blank

Fotón balra Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója, jobbra Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója 2023. október 11-én a hetedik FinTechShow-n (Készítette: Kovács Dávid)

Üzleti döntések, fejfájás nélkül

A Billingo szeretne leszámolni a kattinttatásokkal és a bonyolult felületekkel. Munkatársai azon dolgozunk, hogy a Billingót jelentősen leegyszerűsítsék és egy univerzális felületet kínáljanak a cégvezetőknek és a céges kollégáknak – a megfelelő jogosultságok figyelembe vételével.

,,A jövőben a Billingo a mesterséges intelligencia segítségével olyan üzleti döntéstámogató rendszerré válik, amin a felhasználók a különböző aloldalak és felületek helyett egyetlen chat felületen keresztül irányíthatják majd cégüket.”

– tette hozzá Sárospataki Albert.

A következő hetekben a Billingo felhasználók szűk köre számára megnyitják az új funkciót annak érdekében, hogy a mesterséges intelligencia tovább fejlődhessen, minél több kérdésen keresztül csiszolódjon a tudása. A cél, hogy 2024 elején az összes felhasználó számára elérhetővé váljon a Billingo AI-alapú digitális asszisztense.

Címlapfotón Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója 2023. október 11-én a hetedik FinTechShow-n (Készítette: Kovács Dávid)

Címkék:
blank
blank