2018.11.30.

Ködbe veszett a forint Revolut, 50 ezren bánhatják

Szerző:

Hello Revolut! Vártunk már egy ideje, itt volt a pillanat és mégsem. Hónapok óta hitegette a magyar felhasználókat a Revolut a közvetlen forint feltöltéssel kapcsolatban és most kiderült, nincs kitűzött bevezetési időpontjuk. Talán hetek, hónapok múlva, jövőre, vagy talán idén – mondta el Andrius Biceika, a Revolut üzletfejlesztési vezetője a Beyond Banking Budapesten. Megtudtuk, immár közel 50 ezer magyar felhasználója van a Revolutnak, ami egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg sokan örültek volna, ha a társaság teljesíti az ígéretét.

Összegyűjtöttük a Revolut vezetőjének eddigi mondásait a forint feltöltéssel kapcsolatban.

Először 2018 márciusában dobta be a köztudatba Biceika, hogy elérhetővé tennék a magyarok számára a devizakonverzió nélküli forint feltöltési lehetőséget. Akkor a FinTechZone-nak adott exclusive interjúban az alábbiakat nyilatkozta:

“A növekedéshez arra is szükség lesz, hogy konverzió nélkül tölthessük fel a Revolut kártyánkat a forint számlánkról. Jelenleg, ha a forint számlánkról, vagy forint alapú bankkártyánkról akarjuk feltölteni a Revolut kártyánk forint “zsebét”, akkor azt csak valamilyen más devizanemen keresztül – például EUR vagy USD – tudjuk megtenni. Az átváltás miatt viszont árfolyamköltségünk lesz. Ezt helyesen felismerve lép a fintech startup és várhatóan április közepétől egyéni forint alapú számla nyitható majd a kártya mögé. Ennek köszönhetően a jövőben köztes deviza beiktatása nélkül történhet meg a kártyafeltöltés, megszüntetve ezzel jelenlegi árfolyamköltséget.”

– 2018.03.13.

Nyár végén ismét megkerestük a Revolut képviselőjét, hogy mikorra várható a beígért közvetlen forint feltöltés. Akkor az alábbi válaszlevelet kaptuk:

“Elnézést kérünk a magyar Revolut rajongóktól a csúszásért. Az önálló, forint alapú IBAN számmal ellátott bankszámla és/vagy a forint alapú kártyafeltöltés piaci bevezetését jelenleg év végére becsüljük. Azonnal értesítünk Titeket, amint a bevezetésre pontosabb időpontot látunk.”

– 2018.08.28.

Tegnap, 2018.11.29-én ismét Magyarországon járt Biceika, akinek ideutazásától a Beyond Banking Budapest esemény Facebook oldalán is elhintett bejelentést vártuk.

„Exciting news for Revolut, native Hungarian Forints accounts announced at the event.”

– 2018.11.09.

Igaz, az esemény résztvevőinek többsége rendelkezett Revolut kártyával, mégis a Revolut terméket bemutató agilis sales prezentációt kaptunk. A magyarországi bevezetésről a több mint 30 perces standupban csupán egy nyúlfarknyi vicces kiszólást kaptunk:

„Talán pár hét, vagy hónap múlva, jövőre, talán idén jöhet a közvetlen forint feltöltés.”

– 2018.11.29.

A fintech cégek számára a legnehezebb a felhasználók bizalmának elnyerése. A FinTechZone-on óriási bizalmat szavaztunk a társaságnak és lelkes híveként adtunk teret szolgáltatásaiknak. Mert hittünk az ígéreteikben. Viszlát Revolut!

Címkék: