Kriptovaluta-csalásokat kiszűrő startupot vesz a Mastercard. Elmondták azt is, miért.

írta | 2021.09.09. | Blockchain, Fintech kitekintő, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A Mastercard a kripto-stratégiájának részeként felvásárolja a kriptovaluta-csalások kiszűrésére specializálódott startupot, a CipherTrace-t. Ahhoz, hogy a kriptogazdaságban kiépüljön ugyanaz a bizalom, mint az elektronikus fizetések világában, újgenerációs megoldásokra, új megközelítésekre van szükség – osztotta meg a Mastercard a felvásárlás kapcsán a sajtóközleményében.

Minél jobban beolvadnak mindennapjainkba a kriptovaluták, az NFT-k (non-fungible tokens), az elosztott főkönyvi technológiára épülő új digitális vagyonelemek (digital assets), annál jobban felértékelődik a bizalom és a biztonság szerepe a kriptoeszközökkel végrehajtott tranzakciókban.

A CipherTrace a világ legnagyobb bankjai, kriptovaluta-tőzsdéi, valamint bűnüldöző szervek, pénzügyi felügyeletek és szabályozók számára nyújtanak megoldást. A CipherTrace több mint 900 kriptovalutát vizsgál és innovatív megoldásaival segíti az ügyfeleket a kripto-csalások kiszűrésében, a biztonsági kockázatok csökkentésében.

A Mastercard kiberbiztonsági megoldásai és a CipherTrace blokklánc-elemző képessége együttesen eredményesebb megoldást kínálnak a vállalkozások számára a kripto-kockázatok azonosításához, továbbá hozzájárulnak a digitális vagyonelemekkel kapcsolatos szabályozási megfelelőség biztosításához.

„A digitális vagyonelemekben ott a lehetőség, hogy átalakítsák a kereskedelmet, a mindennapi tevékenységeinktől – a fizetéstől és a fizettetésen át – a gazdasági folyamatokig. A digitális vagyonelemekre épülő ökoszisztéma gyors növekedésével párhuzamosan szükség van a bizalom és a biztonság megerősítésére. A Mastercard és a CipherTrace együttesen ezt a célt kívánják szolgálni.”

Ajay Bhalla

Kiberbiztonságért felelős elnök, Mastercard

A felvásárlás lehetővé teszi, hogy a Mastercard egyesítse mindkét vállalat technológiáját, mesterséges intelligenciáját és a kiberbiztonsági képességeit, és ezek által versenyképesebb kártyás- és azonnali fizetési infrastruktúrát nyújthasson ügyfeleinek, lehetővé téve számukra, hogy kialakíthassák a saját digitális vagyonelemükre épülő értékajánlatukat.

Az akvizíció szorosan illeszkedik a Mastercard digitális vagyonelemekhez kapcsolódó stratégiájához, amelynek része, hogy minél nagyobb mozgásteret biztosítson az ügyfeleknek, kereskedőknek, a vállalkozásoknak a digitális értékek mozgatásában. Ennek a stratégiának a része azok a felvásárlások és partnerségek is – például az Uphold, a Gemini, vagy a BitPay társaságokkal -, amelyek célja kripto alapú kártyák kibocsátása, új platform létrehozása a digitális jegybankpénz tesztelésére, a blokklánc-technológia és az NFT-k szélesebb körű használatát segítő programok kialakítása.

A megállapodás részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, a tranzakció várhatóan még az év vége előtt lezárul.

A pénzügyi szolgáltatások területén megjelenő újgenerációs technológiákról, a fizetési folyamatok átalakulásáról, a digitális transzformáció új irányairól és a nyílt bankolásban rejlő lehetőségekről külön előadást tartanak a Mastercard szakemberei  2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com. Ajay Bhalla fotó forrása: Mastercard newsroom. Cikk forrása: Mastercard sajtóközlemény.

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.