2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.09.

Kriptovaluta-csalásokat kiszűrő startupot vesz a Mastercard. Elmondták azt is, miért.

Szerző:

Kategóriák:

A Mastercard a kripto-stratégiájának részeként felvásárolja a kriptovaluta-csalások kiszűrésére specializálódott startupot, a CipherTrace-t. Ahhoz, hogy a kriptogazdaságban kiépüljön ugyanaz a bizalom, mint az elektronikus fizetések világában, újgenerációs megoldásokra, új megközelítésekre van szükség – osztotta meg a Mastercard a felvásárlás kapcsán a sajtóközleményében.

Minél jobban beolvadnak mindennapjainkba a kriptovaluták, az NFT-k (non-fungible tokens), az elosztott főkönyvi technológiára épülő új digitális vagyonelemek (digital assets), annál jobban felértékelődik a bizalom és a biztonság szerepe a kriptoeszközökkel végrehajtott tranzakciókban.

A CipherTrace a világ legnagyobb bankjai, kriptovaluta-tőzsdéi, valamint bűnüldöző szervek, pénzügyi felügyeletek és szabályozók számára nyújtanak megoldást. A CipherTrace több mint 900 kriptovalutát vizsgál és innovatív megoldásaival segíti az ügyfeleket a kripto-csalások kiszűrésében, a biztonsági kockázatok csökkentésében.

A Mastercard kiberbiztonsági megoldásai és a CipherTrace blokklánc-elemző képessége együttesen eredményesebb megoldást kínálnak a vállalkozások számára a kripto-kockázatok azonosításához, továbbá hozzájárulnak a digitális vagyonelemekkel kapcsolatos szabályozási megfelelőség biztosításához.

„A digitális vagyonelemekben ott a lehetőség, hogy átalakítsák a kereskedelmet, a mindennapi tevékenységeinktől – a fizetéstől és a fizettetésen át – a gazdasági folyamatokig. A digitális vagyonelemekre épülő ökoszisztéma gyors növekedésével párhuzamosan szükség van a bizalom és a biztonság megerősítésére. A Mastercard és a CipherTrace együttesen ezt a célt kívánják szolgálni.”

Ajay Bhalla

Kiberbiztonságért felelős elnök, Mastercard

A felvásárlás lehetővé teszi, hogy a Mastercard egyesítse mindkét vállalat technológiáját, mesterséges intelligenciáját és a kiberbiztonsági képességeit, és ezek által versenyképesebb kártyás- és azonnali fizetési infrastruktúrát nyújthasson ügyfeleinek, lehetővé téve számukra, hogy kialakíthassák a saját digitális vagyonelemükre épülő értékajánlatukat.

Az akvizíció szorosan illeszkedik a Mastercard digitális vagyonelemekhez kapcsolódó stratégiájához, amelynek része, hogy minél nagyobb mozgásteret biztosítson az ügyfeleknek, kereskedőknek, a vállalkozásoknak a digitális értékek mozgatásában. Ennek a stratégiának a része azok a felvásárlások és partnerségek is – például az Uphold, a Gemini, vagy a BitPay társaságokkal -, amelyek célja kripto alapú kártyák kibocsátása, új platform létrehozása a digitális jegybankpénz tesztelésére, a blokklánc-technológia és az NFT-k szélesebb körű használatát segítő programok kialakítása.

A megállapodás részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, a tranzakció várhatóan még az év vége előtt lezárul.

A pénzügyi szolgáltatások területén megjelenő újgenerációs technológiákról, a fizetési folyamatok átalakulásáról, a digitális transzformáció új irányairól és a nyílt bankolásban rejlő lehetőségekről külön előadást tartanak a Mastercard szakemberei  2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com. Ajay Bhalla fotó forrása: Mastercard newsroom. Cikk forrása: Mastercard sajtóközlemény.

Címkék:
blank