2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.06.01.

Mastercard: Megérkezett a biometrikus fizetés új korszaka. Mosollyal fizethetünk a pénztárnál

Szerző:

Kategóriák:

Nem kell többé a telefont vagy a pénztárcát keresni, amikor tele van a kezünk – elég lesz egy rövid mosoly vagy kézmozdulat. A Mastercard új biometrikus pénztárprogramja az arckép vagy ujjlenyomat segítségével gyorsítja fel a pénztárnál történő fizetést.
A program egy globális kezdeményezés részeként olyan egyedülálló technológiai keretrendszert jelent, amely a nagykereskedőktől a kisboltokig bármilyen méretű üzletben segít szabványokat létrehozni az új fizetési módokhoz. Ezekhez a szabványokhoz pedig bankok, kereskedők és technológiai szolgáltatók is csatlakozhatnak, így segítve a személyes adatok biztonságát és védelmét a biometrikus azonosítás során.

A fogyasztók 74%-a világszerte pozitívan viszonyul a biometrikus technológiához, az érintés nélküli biometrikus technológia piaca pedig az előrejelzések szerint 2026-ra eléri a 18,6 milliárd dollárt.

“A fizetési módoknak lépést kell tartaniuk azzal, ahogyan élünk és dolgozunk, valamint a legmagasabb szintű biztonság mellett kell választási lehetőséget biztosítaniuk a fogyasztók számára” – mondta Ajay Bhalla, a Mastercard Cyber & Intelligence részlegének elnöke.

“Az új programmal az a célunk, hogy a biztonság és a kényelem legjavát nyújtva tegyük nagyszerű élménnyé a vásárlást a fogyasztók és a kereskedők számára egyaránt.”

A pénztári élmény átalakítása

A Mastercard Biometrikus Pénztárprogramjának résztvevői lehetőséget kínálnak a fogyasztóknak, hogy a boltban vagy otthonról – a kereskedői vagy a hitelesítési szolgáltató alkalmazáson keresztül – regisztrálhassanak biometrikus pénztári szolgáltatásra.

A regisztrációt követően a fogyasztók a pénztárnál egyszerűen csak megnézik a végösszeget, és a kamerába mosolyogva vagy egy leolvasóba integetve fizethetnek.

Az új technológia gyors és biztonságos pénztári élmény mellett továbbra is lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy ők döntsenek arról, mikor és hogyan szeretnének fizetni.

A kereskedők számára is számos előnnyel bír ez a megoldás: gyorsabb tranzakciós időtől kezdve a rövidebb sorokig, nagyobb higiéniától át egészen a fokozott biztonságig. A fizetési rendszer integrálható hűségprogramokkal és személyre szabott ajánlatokkal is, amelyek segítségével a fogyasztók megtalálhatják azokat a termékeket, amelyek a korábbi vásárlásaik alapján érdekelhetik őket.

A Mastercard többek között olyan partnerekkel dolgozik együtt, mint az NEC, a Payface, az Aurus, a PaybyFace, a PopID és a Fujitsu Limited, hogy biztosítsa az ilyen és ehhez hasonló új lehetőségek bevezetését és elterjedését világszerte.

Mosolyogva fizethetünk a pénztárnál kártya vagy mobileszköz nélkül

Az első pilot projekt Brazíliában, Sao Paulóban indul, ahol a Payface technológiáját öt St Marche szupermarketben alkalmazzák. Az ezeket a szupermarketeket felkereső fogyasztók a Payface alkalmazáson keresztül regisztrálhatják arcukat és fizetési adataikat,

a regisztrációt követően pedig egyszerűen mosolyogva fizethetnek a pénztárnál kártya vagy mobileszköz nélkül.

A jövőben a Közel-Keleten és Ázsiában tervezik hasonló kísérleti projektek elindítását.

A Mastercard már régóta úttörő szerepet játszik a biometria területén, legyen szó akár bolti- akár online fizetésről. Ezeknek a megoldásoknak a lényege, hogy jelszó helyett a személyt azonosítják.

Mivel ez a technológia világszerte egyre szélesebb körben válik elterjedtté, a fogyasztók védelme érdekében a Mastercard segít abban, hogy minden érdekelt fél a legmagasabb szintű biztonságot és adatvédelmet alkalmazza. A Biometrikus Pénztárprogramot a Mastercard adatfelelősségre vonatkozó elvei szabályozzák, megerősítve, hogy a fogyasztóknak joguk van ellenőrizni személyes adataik megosztásának módját, és előnyükre fordítani azok használatát.

Forrás: Mastercard sajtóközlemény. Amina Filkins fotója a Pexelsről.
Címkék:
blank