BankTechShow

Megvannak a Fundamenta Digiverzum nyertesei. A jövő technológiáit választotta a zsűri

Szerző: | 2017. 11. 16. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Napjaink legtöbbet emlegetett ígéretes technológiái a mesterséges intelligencia és az Internet of Things, a Dolgok Internete. A Fundamenta Digiverzum Innovációs Verseny két nyertes projektje ezekre a technológiákra építi a jövő digitális lakáskassza megoldásait.

 

Szeptember elején jelent meg a Fundamenta Digiverzum, a Fundamenta innovációs versenyének felhívása. A verseny keretében olyan forradalmi digitális megoldásokkal, új üzleti konstrukciókkal lehetett pályázni, amelyek hozzájárulnak az ügyfélélmény növeléséhez az otthonteremtésben, a lakáscélok megvalósításában.

A beérkezett közel 20 innovatív megoldásból a zsűri végül kettőt választott ki, amelyek a Fundamentával közösen kerülnek hasznosításra Magyarországon.

Emellett segítünk abban, hogy a nyertes megoldások a külföldi anya-, és testvérvállalataink számára is bemutatásra kerülhessenek” – hangsúlyozta Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

Fundamenta Digiverzum innovacios verseny

Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója

 

A Dolgok Internete – IoT – a fiatalok pénzügyeiben

Az egyik nyertes megoldás elsősorban a Z- és Alpha-generációk megszólítására alkalmas szoftver és hardver – un. Internet of Things – elemekből áll. A megoldás a felhasználó életkorának megfelelő szolgáltatásokat kínál a perselyes zsebpénz-gyűjtéstől a megtakarítási számlák kezeléséig, miközben játékosan segíti a családok pénzügyeit.

Egészen a gyermekkortól a felnőtté válásig végigkíséri a fiatalokat, folyamatosan megújuló, életkorhoz igazodó megjelenéssel, tartalommal és eszközökkel

– mondta el a megoldásról Komócsi Sándor, a FunSave Kft. vezetője.

 

Automatizáció és értékesítés támogatás mesterséges intelligenciával

A másik nyertes megoldás a beérkező lakáscél igazolások online elemzését végzi el. A megoldás egyik hozadékaként a big data szövegelemző eszközrendszer és a mesterséges intelligencia segítségével egyre nagyobb százalékban automatizálódik a teljes feldolgozási folyamat.

Az elemzés eredményeként olyan összefüggések is feltárulnak, amelyekkel a Fundamenta további pénzügyi termékek értékesítését alapozhatja meg

– emelte ki Lengyel Sándor, a suIT Solutions Kft. ügyvezetője.

 

Jövőre újabb innovációs versenyekkel jön a Fundamenta

A Fundamenta az idei évben indította el innovációs munkacsoportját, amelynek feladata a jövő digitális kihívásaira való felkészülés támogatása.

Ennek jegyében rendeztük meg idén júniusban a belső hackathonunkat, a Fundamenta Digimaratont, majd ősszel a forradalmi innovációs megoldások megtalálását célzó Fundamenta Digiverzumot. Az innováció menedzsmenttel kapcsolatos várakozásainkat beváltották az idei évi eredmények. Ezek megerősítettek minket abban, hogy 2018-ban újabb innovációs eseményeket szervezzünk és folytassuk a kísérletezést a leginnovatívabb hazai csapatokkal, fintech startupokkal közösen.”

– mondta el a Fundamenta elnök vezérigazgatója.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!