2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.11.16.

Megvannak a Fundamenta Digiverzum nyertesei. A jövő technológiáit választotta a zsűri

Szerző:

Kategóriák:

Napjaink legtöbbet emlegetett ígéretes technológiái a mesterséges intelligencia és az Internet of Things, a Dolgok Internete. A Fundamenta Digiverzum Innovációs Verseny két nyertes projektje ezekre a technológiákra építi a jövő digitális lakáskassza megoldásait.

 

Szeptember elején jelent meg a Fundamenta Digiverzum, a Fundamenta innovációs versenyének felhívása. A verseny keretében olyan forradalmi digitális megoldásokkal, új üzleti konstrukciókkal lehetett pályázni, amelyek hozzájárulnak az ügyfélélmény növeléséhez az otthonteremtésben, a lakáscélok megvalósításában.

A beérkezett közel 20 innovatív megoldásból a zsűri végül kettőt választott ki, amelyek a Fundamentával közösen kerülnek hasznosításra Magyarországon.

Emellett segítünk abban, hogy a nyertes megoldások a külföldi anya-, és testvérvállalataink számára is bemutatásra kerülhessenek” – hangsúlyozta Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

Fundamenta Digiverzum innovacios verseny

Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója

 

A Dolgok Internete – IoT – a fiatalok pénzügyeiben

Az egyik nyertes megoldás elsősorban a Z- és Alpha-generációk megszólítására alkalmas szoftver és hardver – un. Internet of Things – elemekből áll. A megoldás a felhasználó életkorának megfelelő szolgáltatásokat kínál a perselyes zsebpénz-gyűjtéstől a megtakarítási számlák kezeléséig, miközben játékosan segíti a családok pénzügyeit.

Egészen a gyermekkortól a felnőtté válásig végigkíséri a fiatalokat, folyamatosan megújuló, életkorhoz igazodó megjelenéssel, tartalommal és eszközökkel

– mondta el a megoldásról Komócsi Sándor, a FunSave Kft. vezetője.

 

Automatizáció és értékesítés támogatás mesterséges intelligenciával

A másik nyertes megoldás a beérkező lakáscél igazolások online elemzését végzi el. A megoldás egyik hozadékaként a big data szövegelemző eszközrendszer és a mesterséges intelligencia segítségével egyre nagyobb százalékban automatizálódik a teljes feldolgozási folyamat.

Az elemzés eredményeként olyan összefüggések is feltárulnak, amelyekkel a Fundamenta további pénzügyi termékek értékesítését alapozhatja meg

– emelte ki Lengyel Sándor, a suIT Solutions Kft. ügyvezetője.

 

Jövőre újabb innovációs versenyekkel jön a Fundamenta

A Fundamenta az idei évben indította el innovációs munkacsoportját, amelynek feladata a jövő digitális kihívásaira való felkészülés támogatása.

Ennek jegyében rendeztük meg idén júniusban a belső hackathonunkat, a Fundamenta Digimaratont, majd ősszel a forradalmi innovációs megoldások megtalálását célzó Fundamenta Digiverzumot. Az innováció menedzsmenttel kapcsolatos várakozásainkat beváltották az idei évi eredmények. Ezek megerősítettek minket abban, hogy 2018-ban újabb innovációs eseményeket szervezzünk és folytassuk a kísérletezést a leginnovatívabb hazai csapatokkal, fintech startupokkal közösen.”

– mondta el a Fundamenta elnök vezérigazgatója.

Címkék: