Így lesz a bolti nyugtából digitális aranybánya. Rástartoltak a bankok a startup megoldására

írta | 2017.11.16. | Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Sikergyanús a Flux megoldása. Megszünteti a papír alapú nyugta-tengert, és a bankok számára nagyon hiányzó kosár adatok automatizált feldolgozását is megvalósítja. Így lesz a cetliből digitális aranybánya.

 

Rástartolt a Barclays és a Starling Bank

A Fintech Akadémia első napján előadást tartó Starling Bank tavaszi hackhathonjának felfedezettje a Flux. Rövid teszt időszak és mintegy 1,5 millió dollár befektetést követően a Starling piacterén debütált az app. Nemsokára a Barclays Launchpadjén 10.000 fogyasztó érheti el a Flux szolgáltatását és mondhatja el véleményét, javaslatait. A tesztidőszakot követően az óriásbank 5 millió mobilbanki ügyfele számára lesz rend a fiókban és szűnik meg a nyugta-tenger, a kupon káosz.

 

Hogyan lesz a bolti cetliből aranybánya?

A Barclays és a Flux együttműködésének további célja, hogy a legnagyobb kereskedői láncok számára kidolgozzák a digitális nyugták előállításának, kezelésének hatékonyabb módját. A teszt során a Barclaycard a kereskedők számára biztosítja, hogy a POS terminálok integrálásával digitális nyugtát tudjanak adni a FLUX felhasználóknak.

A digitális nyugta adatai automatikusan feldolgozásra kerülnek, ily módon azok valós idejű targetálásra is alkalmasak lesznek. Az adatok intelligens, prediktív elemzésével, felhasználásával a kereskedő és a bank is testreszabott értékajánlatot kínálhat az ügyfeleknek.

flux adat fintech akademia Starling Bank

 

Mire lehet ez jó a bankoknak?

A Flux – Barclays együttműködés eredményeként a Barclays megismerheti 5 millió mobilbanki ügyfelének vásárlási adatait, amit pl. áruhitel, fedezetlen hitelek, kölcsönök értékesítésére is használhat. De akár azt is megtudhatják, melyik ügyfél került nehéz anyagi helyzetbe, vagy mikor készül lakást vásárolni.  Ez esetben akár lakásbiztosítási ajánlattal is megkeresheti az ügyfelet.

A Barclays megirigyelhette a Starling Bank digitális banki piacterét és annak példáját követve saját ökoszisztéma építésébe kezdett. A november 21-ei Fintech Akadémián megismerhetünk egy másik fintech startupot is, a Bud-ot, amelyik – más megközelítésből – szintén pénzügyi piacteret épít. Róluk a minap írtunk, hogy az HSBC bankkal közösen hogyan szippantják be közel két tucat másik bank adatát és hasznosítják azokat saját céljaikra. Találkozz velük a Fintech Akadémián!

Bud fintech startup Fintech Akademia nov.21

A brit fintech startup, a Bud 2017. november 21-én a Fintech Akadémián

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

NÉMETH MONIKA

NÉMETH MONIKA

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.