SimpleTrends
SimpleTrends

Így lesz a bolti nyugtából digitális aranybánya. Rástartoltak a bankok a startup megoldására

Szerző: | 2017. 11. 16. | Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0

Sikergyanús a Flux megoldása. Megszünteti a papír alapú nyugta-tengert, és a bankok számára nagyon hiányzó kosár adatok automatizált feldolgozását is megvalósítja. Így lesz a cetliből digitális aranybánya.

 

Rástartolt a Barclays és a Starling Bank

A Fintech Akadémia első napján előadást tartó Starling Bank tavaszi hackhathonjának felfedezettje a Flux. Rövid teszt időszak és mintegy 1,5 millió dollár befektetést követően a Starling piacterén debütált az app. Nemsokára a Barclays Launchpadjén 10.000 fogyasztó érheti el a Flux szolgáltatását és mondhatja el véleményét, javaslatait. A tesztidőszakot követően az óriásbank 5 millió mobilbanki ügyfele számára lesz rend a fiókban és szűnik meg a nyugta-tenger, a kupon káosz.

 

Hogyan lesz a bolti cetliből aranybánya?

A Barclays és a Flux együttműködésének további célja, hogy a legnagyobb kereskedői láncok számára kidolgozzák a digitális nyugták előállításának, kezelésének hatékonyabb módját. A teszt során a Barclaycard a kereskedők számára biztosítja, hogy a POS terminálok integrálásával digitális nyugtát tudjanak adni a FLUX felhasználóknak.

A digitális nyugta adatai automatikusan feldolgozásra kerülnek, ily módon azok valós idejű targetálásra is alkalmasak lesznek. Az adatok intelligens, prediktív elemzésével, felhasználásával a kereskedő és a bank is testreszabott értékajánlatot kínálhat az ügyfeleknek.

flux adat fintech akademia Starling Bank

 

Mire lehet ez jó a bankoknak?

A Flux – Barclays együttműködés eredményeként a Barclays megismerheti 5 millió mobilbanki ügyfelének vásárlási adatait, amit pl. áruhitel, fedezetlen hitelek, kölcsönök értékesítésére is használhat. De akár azt is megtudhatják, melyik ügyfél került nehéz anyagi helyzetbe, vagy mikor készül lakást vásárolni.  Ez esetben akár lakásbiztosítási ajánlattal is megkeresheti az ügyfelet.

A Barclays megirigyelhette a Starling Bank digitális banki piacterét és annak példáját követve saját ökoszisztéma építésébe kezdett. A november 21-ei Fintech Akadémián megismerhetünk egy másik fintech startupot is, a Bud-ot, amelyik – más megközelítésből – szintén pénzügyi piacteret épít. Róluk a minap írtunk, hogy az HSBC bankkal közösen hogyan szippantják be közel két tucat másik bank adatát és hasznosítják azokat saját céljaikra. Találkozz velük a Fintech Akadémián!

Bud fintech startup Fintech Akademia nov.21

A brit fintech startup, a Bud 2017. november 21-én a Fintech Akadémián

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!