BankTechShow

Start! Fintech Akadémia 2.0: 20 országból több mint 700-an követik az előadásokat

Szerző: | 2017. 11. 17. | Banki és fintech hírek, Események, Fintech kitekintő, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

A héten kezdetét vette az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyet 20 országból több mint 700 regisztrált felhasználó kísér figyelemmel. A három hétig tartó esemény középpontjában az adat és az újszerű adathasznosítás áll. A neves külföldi előadók közreműködésével zajló program a fintech világ legaktuálisabb témáit járja körbe. Az akadémia időtartama alatt – 120 európai résztvevővel – banki fejlesztői verseny is zajlik.

Bevezetésként az egyik legígéretesebb brit fintech bank, a Starling felsővezetője Megan Caywood, valamint a bankok és a fintech startupok összekapcsolódását segítő nyílt banki szabványok kidolgozásáért felelős két legnagyobb európai szervezet, a techUK’s Open Bank Working Group társelnöke, dr. Louise Beaumont és a technikai szabvány ajánlások kidolgozását végző Berlin Group szakértői tartottak előadást.

Fintech Akadémia Starling Bank

Fent: dr. Louise Beaumont, Open Bank Working Group, Lent: Megan Caywood, Starling Bank

 

Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy

az MKB Bank a Fintech Akadémiával és annak nemzetközi szintre emelésével újabb nagy lépést tesz afelé, hogy a közép-kelet-európai régió fintech partner bankjává váljon.

Fintech Akadémia Hetényi Márk Fintechlab MKB

Hetényi Márk, MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettes a Fintech Akadémián

 

November 21-én: mesterséges intelligencia, november 28-án: blockchain

A jövő héten a bankszektor Uber-jeként is emlegetett brit fintech startup, a Bud, továbbá a Facebook-nak, az Apple-nek és a Tesla-nak is dolgozó magyar big data startup, a Starschema vezetői avatják be az érdeklődőket az adatvezérelt jövő világába. Emellett az IBM mesterséges intelligenciájával, a Watsonnal is beszélgethetnek majd a Fintech Akadémia résztvevői.

Fintech Akadémia MKB Bank Fintechlab

 

Svájc legnagyobb bankjának az UBS-nek, valamint az Európai Bizottságnak a blockchain technológiára épülő kísérleti projektjei szintén bemutatásra kerülnek a harmadik alkalommal (november 28-án).

 

Banki API tesztelői verseny több mint 120 résztvevővel

A Fintech Akadémia időtartama alatt Magyarországon első alkalommal kerül sor ún. banki API tesztelői versenyre, amelynek keretében a résztvevők – egyedi tesztrendszerhez való hozzáféréssel – az MKB Bank API hozzáféréseit tesztelhetik. Hozzáféréseiken keresztül a fejlesztők azt tudják tesztelni, hogy a jövő évben életbe lépő PSD2 szabályozás után a startupok vagy harmadik feles szolgáltatók milyen módon tudnak majd digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani az MKB partnereinek és saját ügyfeleiknek.

A szolgáltatás tökéletesítése és a legnagyobb biztonság garantálása érdekében az MKB Bank – hozzáféréseinek tesztelésére – meghívta a hazai és a nemzetközi fejlesztői közösséget. A felhívásra több mint 120-an jelentkeztek Európa több országából, többek között Romániából, Svájcból, Németországból és az Egyesült Királyságból. Az MKB Bank, valamint az MKB Fintechlab által szervezett API tesztelői verseny tovább erősíti a szervezők elkötelezettségét a nyílt innováció mellett, amely közös inkubációs programjuk központi törekvése is egyben. A legjobbakat a verseny után az MKB Fintechlab inkubálja.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!