2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.04.15.

„Miért nem fognak unatkozni a magyar pénzforgalmi szakemberek a következő öt évben?”

Szerző:

Kategóriák:

Holnap, 2024. április 16-án kiderül, hogyan fejlődhet tovább a hazai elektronikus fizetési ökoszisztéma a következő években. Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója arra a kérdésre is választ ad, miért nem fognak unatkozni a magyar pénzforgalmi szakemberek a következő öt évben.

PSD3, PSR, FiDA, KVR, AFR2.0, SCT Inst – pár betűszó azok közül, amelyekkel a következő években kötelező lesz a hazai pénzforgalmi szakembereknek foglalkozniuk. Emellett érkeznek a Pénzforgalom 2030 akciótervei is, és a kiberfenyegetettség fokozódása miatt érdemes lesz odafigyelni az MNB csalásmegelőzést szolgáló ajánlásaira is. Ezek alapján már érzékelhető, miért nem fognak unatkozni a magyar pénzforgalmi szakemberek a következő években.

A részleteket, a határidőket és a várható feladatokat Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója mutatja be a PayTechShow nyitó előadásában.

Jönnek a számlaalapú (A2A) fizetési megoldások

Navigálni a trend-cunami és a párhuzamosságok világában szupererővé válik. Felrajzolni a következő évek elektronikus fizetési trendvonalait és “beárazni” azokat, 2024 kötelező házi feladata lesz a hazai pénzforgalmi szakembereknek is.

A nyílt bankolás és az azonnali fizetés hullámai egymást erősítve új alapot biztosíthatnak a számlaalapú (A2A) fizetési megoldások terjedésének. A környező országok webáruházaiban már elérhetők a PISP (fizetés-kezdeményezési) megoldások, és az iOS 17.4 megjelenése a számlaalapú érintéses mobilfizetést is látható közelségbe hozza.

Az AFR2.0 intézkedéscsomag ígérete, hogy az adatbeviteli módok egységesítésével (EAM) és a fizetési kérelem kötelező fogadásával új, innovatív fizetési megoldások jelenhetnek meg Magyarországon.

“Viharos” időkre és új dimenziókra számíthatunk az elektronikus fizetések világában, amelyben navigálni Püspök Ernest, a Worldline Financial Services Közép-Kelet-Európáért felelős üzletfejlesztési igazgatója, dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója és Gauder Milán, payment guru (Kevin.) fogja az érdeklődőket.

Ügyféligények fizetésen innen és túl

Mamahotel, neobankolás, kényelem. Három gravitációs pont a fiatalok jövőtervezésében és pénzügyeiben. Hogyan készüljenek a pénzügyi szolgáltatók az újgenerációs igényekre? Mivé vált a készpénz a fiatalok kezében? Mit mutatnak az aktuális kutatási eredmények? Molnár Orsolya, a Mastercard specialistája három fő kérdés mentén segít körvonalazni a fiatalok pénzügyekkel kapcsolatos motivációt és attitűdjeit.

A fiatal generációnál gyorsan változnak az ügyféligények, de érdemes tartani a lépést, hisz az élményközpontúság biztosítása és a trendek követése hosszútávon új, hűséges ügyfélkört teremthetnek a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók számára. Az újgenerációs ügyféligények nyújtotta kihívásokról és azok megoldásáról beszélget László Miklós, a Diverzum alapítója és Muck Iván, az ff.next társalapítója, vezérigazgatója.

Hogyan lehet a kontrollt és a játékosságot megteremteni a gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztésében? Hogyan segítheti a családi digitális pénztárca a pénzügyi tudatosság formálását? Ebben segíthet Waldy, a Nexi Central Europe családi digitális pénztárcája, amely megoldást jelenthet az alfa-generációt nevelő szülőknek gyerekük/gyerekeik pénzügyi tudatosságának fejlesztésében. A részleteket Puskás Inna, a Nexi Central Europe szenior ügyfélmegoldás menedzsere mutatja be.

Milyen lesznek a jövő megoldásai?

Hangalapú forintátutalás, interakciós pontokká alakuló POS-terminálok, a pénzmozgást forradalmasító új pénzküldési megoldások, a fizetésen túlmutató szolgáltatásokkal bővülő mobiltárcák is bemutatásra kerülnek 2024. április 16-án a PayTechShow-n.

Az új megoldásokat mutatja be többek között

  • Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője,
  • Frantisek Jungr, a Visa közép-kelet-európai piacokért felelős termékfejlesztési vezetője,
  • Panagiotis Chalkias, a Transaction Systems közép, dél- és kelet-európai piacokért felelős vezérigazgatója,
  • Bakonyi András, az Ingenico Magyarország cégvezetője,
  • Németh Balázs, a K&H Csoport innovációs vezetője,
  • Weronika Chrzanowska, az ITCARD igazgatója és
  • Szép Kristóf, az IdomSoft Zrt. terméktanácsadója.
Címkék: