BankTechShow

MKB: online számlanyitás, virtuális bankkártya és mobilfizetés egyben

Szerző: | 2017. 07. 20. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

A mai naptól hivatalosan is lehet bankszámlát nyitni online, személyes beazonosítás nélkül. A nap felkeltével két hazai banknál már el is indult az online számlanyitás, a digitális bankolás új korszaka. Az MKB Banknál a frissen megnyitott bankszámlát 2 órán belül már használhatod is, és meglepetésként még 5.000 forintot is kaphatsz. Mutatjuk, hogyan!

 

A digitális bennszülötteket, a digitális világban otthonosan mozgó felhasználókat most már tényleg csak pár kattintás választja el attól, hogy belépjenek az okosabb pénzügyi világba. A digitális bankolás időszámításának első napjával kezdetét vette a készpénz, a bankkártya, a bankfiók használatának kikopása a mindennapokból.

Igaz, a digitális pénzügyi forradalom más-más sebességgel söpör majd végig a társadalom egyes szegmenseiben, de az eredmény minden esetben ugyanaz lesz: (1) 10 éven belül kikopik a készpénz a gazdaságból, (2) a fiatalok nem fogják tudni, mi az a bankfiók, és (3) bankkártya helyett hordozható elektronikus eszközökkel fizetnek majd. Ennek a nem túl távoli jövőnek az első napjára ébredtünk, amelyen a beugró digitális pénzügyi szolgáltatáscsomagot az MKB Bank már össze is rakta számunkra.

 

Ezt adja az MKB, ha náluk nyitunk számlát, online

Az MKB az első ötezer új ügyfélnek 5.000 forintot is jóváír a frissen megnyitott számlán, ha igénybe veszik az azonnali bankkártya virtualizáció szolgáltatást. Azaz, ha a strandra, a fesztiválra, az esti buliba nem vinnéd magaddal a pénztárcádat, csak a mobilodat, és azzal fizetnél, akkor az MKB még 5.000 forinttal is megtoldja a felhőtlen szórakozásod. Igaz, ezt a kis bónuszt most azok kaphatják meg, akik NFC-képes, Androidos okostelefonnal rendelkeznek.

Ezeket is megkaphatod, ha most nyitsz számlát online az MKB Banknál:

 1. készpénzmentességgel 0 Ft-ra csökkenthető havi díjú Digit@ll számlacsomagot,
 2. érintés nélküli mobilfizetést, ha az MKB Pay alkalmazásban virtualizálod a számlacsomag mellé járó bankkártyát,
 3. a hét minden napján, bármely órájában az azonnali banki ügyintézés lehetőségét az MKB Mobilbank alkalmazáson keresztül,
 4. 5.000 forintot a frissen megnyitott bankszámlán, ha virtualizálod a bankkártyád.

Ahogy túl vagy az online videós számlanyitáson, 2 órán belül a számla és a virtuális bankkártyaaz MKB Pay alkalmazáson keresztül – már használható is. Az esti kikapcsolódás alkalmával – érintéses mobilfizetéssel – már el is költheted az MKB-tól kapott 5.000 forintot. Ha szeretnéd megtudni a 10 legfontosabb dologot az MKB Pay-ről, akkor javasoljuk, fusd át a korábbi írásunkat.

 

Mutatjuk, hogyan nyithatsz számlát online az MKB Banknál

 

Az online számlanyitás lépései:

Az online számlanyitás igénybevételének feltételei:

MKB online számlanyitás
 • magyar állampolgárság
 • érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya
 • betöltött 18. életév
 • magyar nyelv ismerete
 • saját nevében és érdekében jár el
 • nincs kiemelt közszereplői érintettség
 • hozzájárulás a személyi adatok Belügyminisztérium személyi adat- és lakcímnyilvántartásából való lekéréséhez
 • minimális technikai feltételeknek megfelelő okostelefon, vagy tablet, vagy asztali számítógép, vagy laptop
 • sem magánszemélyként, sem egyéni vállalkozóként, sem tényleges tulajdonosként MKB bankszámla feletti meghatalmazással nem rendelkezik

Röviden:

 1. Előbb válaszd ki, hogy milyen számlacsomagot szeretnél,
 2. Kattints az „Online számlanyitás” gombra,
 3. Töltsd ki az elektronikus űrlapot,
 4. Kattints a „Videóchat indítása” gombra.
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!