Egyre több kriptovalutával fizethetünk az Apple-nél

Szerző: | 2017. 07. 24. | Banki és fintech hírek, Bitcoin, Blockchain, Digitális pénzügyek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Nem ez az első kriptovaluta, amivel fizethetünk az Apple boltjában. A Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple után itt a Dash. Már az iOS App Store-ból is letölthető a Dash Wallet.   

 

Mi a Dash?

A Dash a világ 7. legnagyobb digitális valutája – a Coinmarketcap szerint a piaci kapitalizáció alapján. 2014-ben XCoin néven került a piacra, majd később a DarkCoin nevet kapta. 2015-ben a “digital cash” név összeolvadásából lett a Dash.

A Dash kriptovaluta a blockchain technológián alapul, a bitcoinhoz hasonlóan működik, de gyorsabb mint a bitcoin. Míg a bitcoin tranzakciók visszaigazolása percek alatt történik meg, a Dash tranzakciók megerősítése másodperceken belül látható.

A Dash kriptovalutát Európa számos országában elfogadják, jellemzően a 18-35 év közötti korosztály kedveli és közel 50 kereskedési platformon van jelen.

 

Mi a Dash Wallet?

A Dash Wallet ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú kripto tárca alkalmazás, ami immár az iOS App Store-ból is elérhető. Az alkalmazás letöltését követően számos webshopban, vagy fizikai üzletben tudunk fizetni a kriptovalutával, vagy éppen pénzt küldeni a walleten keresztül. A Dash elfogadó helyeken one-click fizetéssel, a bitcoin elfogadóknál pedig a Shapeshift.io digitális valuta kereskedési platformon keresztül fizethetünk.

Dash kriptovaluta app store letoltes

Dash Wallet az iOS App Store-ban

 

Az első olyan iPhone-on használható wallet, ami a Dash hálózathoz közvetlenül csatlakozik, azaz nincsenek köztes szerverek, amik leállhatnak, vagy hacker-támadás célpontjai lehetnének. Ezért a Dash Wallet-et ma a legbiztonságosabb tárcák közé sorolják.

A Google Play-ről 2014 óta több mint 30.000-en töltötték le, ami a hasonló cipőben járó kripto tárcákhoz képest jóval gyorsabban terjed.

A társaság hivatalos térképe alapján Magyarországon még nincs Dash-elfogadó kereskedő, de biztosak lehetünk abban, hogy Ausztria, Lengyelország, Horvátország után nálunk is megjelenik hamarosan.

Dash kriptovaluta elfogadas

Dash kriptovaluta elfogadás – Forrás: ZeeMaps

 

Rögös volt az út App Store-ig

A Dash felvételi kérelme sokáig húzódott. 2016 augusztusában elutasította az Apple. Azóta elutasított számos olyan tárcát is, amikben a Dash elfogadott fizetőeszközként megjelent. Egyes szakmai vélemények szerint az elutasítás oka az volt, hogy a Dash a tranzaktáló felek számára teljes anonimitást ígér, s ezt túl kockázatosnak tartotta az Apple.

“Hihetetlen mélységű átvilágítási folyamaton ment végig a Dash” – mondta Ryan Taylor, a Dash vezére. Az átvilágítás utolsó lépéseként részletes, a Dash fogyasztói elfogadottságáról, megítéléséről, továbbá az e-kereskedelemben tapasztalt növekedéséről szóló beszámolót kért az Apple – olvasható a Finextra.com oldalon.

Dash kriptovaluta arfolyam

A Dash árfolyamának alakulása a kibocsátástól – Forrás: Coinmarketcap.com

 

Kapcsolódó cikkünk: “A bitcoin után itt az adrenalin-függők új játéka: ICO

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.