Egyre több kriptovalutával fizethetünk az Apple-nél

írta | 2017.07.24. | Banki és fintech hírek, Bitcoin, Blockchain, Digitális pénzügyek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

Dash kriptovaluta Apple App Store
GIRO Fizetési kérelem

Nem ez az első kriptovaluta, amivel fizethetünk az Apple boltjában. A Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple után itt a Dash. Már az iOS App Store-ból is letölthető a Dash Wallet.   

 

Mi a Dash?

A Dash a világ 7. legnagyobb digitális valutája – a Coinmarketcap szerint a piaci kapitalizáció alapján. 2014-ben XCoin néven került a piacra, majd később a DarkCoin nevet kapta. 2015-ben a “digital cash” név összeolvadásából lett a Dash.

A Dash kriptovaluta a blockchain technológián alapul, a bitcoinhoz hasonlóan működik, de gyorsabb mint a bitcoin. Míg a bitcoin tranzakciók visszaigazolása percek alatt történik meg, a Dash tranzakciók megerősítése másodperceken belül látható.

A Dash kriptovalutát Európa számos országában elfogadják, jellemzően a 18-35 év közötti korosztály kedveli és közel 50 kereskedési platformon van jelen.

 

Mi a Dash Wallet?

A Dash Wallet ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú kripto tárca alkalmazás, ami immár az iOS App Store-ból is elérhető. Az alkalmazás letöltését követően számos webshopban, vagy fizikai üzletben tudunk fizetni a kriptovalutával, vagy éppen pénzt küldeni a walleten keresztül. A Dash elfogadó helyeken one-click fizetéssel, a bitcoin elfogadóknál pedig a Shapeshift.io digitális valuta kereskedési platformon keresztül fizethetünk.

Dash kriptovaluta app store letoltes

Dash Wallet az iOS App Store-ban

 

Az első olyan iPhone-on használható wallet, ami a Dash hálózathoz közvetlenül csatlakozik, azaz nincsenek köztes szerverek, amik leállhatnak, vagy hacker-támadás célpontjai lehetnének. Ezért a Dash Wallet-et ma a legbiztonságosabb tárcák közé sorolják.

A Google Play-ről 2014 óta több mint 30.000-en töltötték le, ami a hasonló cipőben járó kripto tárcákhoz képest jóval gyorsabban terjed.

A társaság hivatalos térképe alapján Magyarországon még nincs Dash-elfogadó kereskedő, de biztosak lehetünk abban, hogy Ausztria, Lengyelország, Horvátország után nálunk is megjelenik hamarosan.

Dash kriptovaluta elfogadas

Dash kriptovaluta elfogadás – Forrás: ZeeMaps

 

Rögös volt az út App Store-ig

A Dash felvételi kérelme sokáig húzódott. 2016 augusztusában elutasította az Apple. Azóta elutasított számos olyan tárcát is, amikben a Dash elfogadott fizetőeszközként megjelent. Egyes szakmai vélemények szerint az elutasítás oka az volt, hogy a Dash a tranzaktáló felek számára teljes anonimitást ígér, s ezt túl kockázatosnak tartotta az Apple.

“Hihetetlen mélységű átvilágítási folyamaton ment végig a Dash” – mondta Ryan Taylor, a Dash vezére. Az átvilágítás utolsó lépéseként részletes, a Dash fogyasztói elfogadottságáról, megítéléséről, továbbá az e-kereskedelemben tapasztalt növekedéséről szóló beszámolót kért az Apple – olvasható a Finextra.com oldalon.

Dash kriptovaluta arfolyam

A Dash árfolyamának alakulása a kibocsátástól – Forrás: Coinmarketcap.com

 

Kapcsolódó cikkünk: “A bitcoin után itt az adrenalin-függők új játéka: ICO

Itt követhetsz minket:

NÉMETH MONIKA

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!