Megérkezett az online számlanyitás! A GRÁNIT Bankban nyitották az első videobankos számlát

Szerző: | 2017. 07. 20. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A mai napon elindult a videóazonosítással összekötött online számlanyitás a GRÁNIT Banknál. Mostantól az ország bármely pontján nyithatunk bankszámlát személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számlát hajnalban már meg is nyitották. Online számlanyitás pár perc alatt!

 

Három hete – épp amikor hatályba lépett az elektronikus csatornán lebonyolítható ügyfélazonosítást megengedő 2017. évi LIII. számú törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról – írtunk arról, hogy a GRÁNIT Bank már teszteli a videóbankon keresztüli ügyfélazonosítást.

Akkor publikálta a bank a lakossági kutatásának eredményét is, amelynek alapján a banki ügyfelek 92 százaléka örömmel fogadná, ha úgy nyithatná meg bankszámláját otthonról, hogy közben a személyes ügyintézésről sem kell lemondania.” Végre megérkezett! Ahogy megjelent az MNB rendelet* a részletes szabályokról, a GRÁNIT Bank azonnal elindította az online számlanyitástTöbbé a számlanyitásért sem kell már a bankfiókba mennünk.

Gránit Bank online számlanyitás videobank

 

Hello Gránit! A 10 legfontosabb tudnivaló az online igénylésről

Összegyűjtöttük, hogyan nyithatsz számlát online és mi legyen kéznél:

  1. A videóbankon keresztüli számlanyitás a GRÁNIT VideóBank rendszerén keresztül történik.
  2. Az online számlanyitás történhet számítógépről, tabletről, valamint iOS vagy Android okostelefonokról. Ha számítógépről, vagy tabletről indítanád a számlanyitást, akkor kattints ide. Ha okostelefonról videóbankolnál, akkor iOS mobiltelefon esetén az AppStore-ból, Android esetén a Google Play áruházból töltheted le a GRÁNIT VideóBank alkalmazást.
  3. A videóbank használatához engedélyezni kell a számítógép (tablet, okostelefon) kamerájához és mikrofonjához való hozzáférést, hogy a kép- és hangrögzítés megvalósulhasson. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy működik a kameránk, vagy a mikrofonunk, akkor a VideóBank alkalmazásban a “Manuális teszt“-re kattintva leellenőrizhetjük ezeket.
  4. Az online számlanyitás előtt érdemes végiggondolnod, milyen számlát nyitnál. A GRÁNIT Bank a videóbankon keresztüli számlanyitáshoz most egy  új számlacsomagot is bevezetett Hello Gránit néven. Akár ezzel a számlacsomaggal is kezdheted a számlanyitást.
  5. A videóhívás keretében történő szerződéskötéshez érvényes – 2000. január 1. után kiállított – Személyazonosító kártyára és Lakcímkártyára lesz szükség. Útlevéllel, jogosítvánnyal az azonosítás nem végezhető el.
  6. A videóazonosítás során videó- és fényképfelvételeket készítenek rólunk, valamint az okmányaink elő- és hátoldaláról.
  7. A videóhívás során rögzítik majd az aláírásunk képét, ezért szükségünk lesz egy fehér lapra és kék tollra.
  8. Az azonosítás egyik lépéseként ellenőrző kódot kapunk SMS-ben, amit a VideóBank alkalmazásban kell rögzítenünk.
  9. A videóbeszélgetés a hatályos jogszabályok szerint rögzítésre és eltárolásra kerül.
  10. A videóbankon keresztüli számlanyitás munkanapokon hétfől péntekig 8:00-21:00 óra között történhet meg.

videobankolas online számlanyitás Gránit Bank

Olyan egyedi technológia és módszertan került kifejlesztésre, amely az okmányvizsgálat és az ellenőrzés folyamatait a személyes azonosítással teszi egyenértékűvé. A GRÁNIT Bank által alkalmazott rendszer a jogszabályi követelményeknek való megfelelésen túl integrálja a videóazonosítás terén eddig alkalmazott nemzetközi megoldásokat is – emelte ki Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank IT és Elektronikus Csatornákért felelős ügyvezető igazgatója.

 

*19/2017. (VII. 19.) MNB rendelet a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény végrehajtásának az MNB által felügyelt szolgáltatókra vonatkozó, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvény szerinti szűrőrendszer kidolgozásának és működtetése minimumkövetelményeinek részletes szabályairól.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.