SimpleTrends
SimpleTrends

MNB workshop a DORA rendelet részletszabályainak első csomagjáról

Szerző: | 2023. 07. 23. | Hazai és EU-s jogszabályok, MNB, Összes hír, Szabályozás

FinTechShow-7.0

Az európai felügyeleti hatóságok 2023. június 19-én meghirdették a pénzügyi ágazat digitális működési rezilienciájáról szóló (DORA) rendelethez kapcsolódó részletszabályok első csomagjával kapcsolatos társadalmi konzultációt. Az MNB hamarosan online workshop keretében tájékoztatást nyújt majd a társadalmi egyeztetésre bocsátott szabályozástechnikai sztenderdekről (RTS-ekről) és végrehajtástechnikai sztenderdekről (ITS-ekről).

Az MNB által kezdeményezett és szervezett workshopok célja, hogy a pénzügyi szektor által különösen figyelemmel kísért DORA rendelet kapcsán még a társadalmi egyeztetés keretében véleményezhető időszakban tájékoztasson.

A DORA rendelet kapcsán 2023. szeptember 11-ig lehet az európai felügyeleti hatóságok által meghatározottak szerint véleményeket és javaslatokat megfogalmazni.

A workshop keretében az MNB röviden bemutatja a csomag részét képező részletszabályokat és az azokkal kapcsolatos főbb kérdéseket, kiemelkedő pontokat.

A tájékoztató workshop kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi egyeztetés fontosságára, valamint, hogy az MNB segítse a felügyelt intézményeket a DORA rendelet és az ahhoz kapcsolódó első részletszabályok, valamint a társadalmi egyeztetésre megfogalmazott kérdések megértésében.

A tájékoztató workshop a nyárra való tekintettel két alkalommal, 2023.07.27-én 14:00-16:00 között, valamint 2023.08.10. 14:00-16:00 között kerül megszervezésre Webex felületen.

A workshopokra az alábbi linken lehet regisztrálni.

[Forrás: MNB]

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!