Hogyan lesz a mobilunkból pénztárca?

írta | 2017.08.21. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Szeretnél a mobiloddal fizetni, de a bankod erre nem nyújt lehetőséget? Másik banknál kellene számlát nyitnod és ezért a bankfiókba elmenned? Van erre digitális megoldás is! A hét bármely napján, 2 órán belül pénztárcát csinálhatsz a mobilodból. Mindezt online, papírozás és bankfiók nélkül!

 

A Fintechzone huszonéves Kingája kipróbálta; a hétvégén pénztárcát csinált a mobiljából. Számlát nyitott online a mobiljáról, letöltötte a virtuális bankkártyát és már fizethetett is a mobiljával. Alig két órán belül pénztárcát csinálhatunk a mobilunkból, délután pedig már azzal fröccsözhetünk a banktól kapott 5000 forintból. Leteszteltük, működik!

 

Hogyan fogjunk hozzá? Mire lesz szükségünk?

Ahhoz, hogy a mobilodból pénztárca lehessen két dologra biztosan szükséged lesz:

 1. egy érintés nélküli mobilfizetésre alkalmas mobiltelefonra, illetve
 2. egy virtuális paypassos MasterCard bankkártyára.

Ha az előbbivel már rendelkezel, de az utóbbival még nem, akkor sincs baj. Online igényelhetsz 10 perc alatt érintés nélküli mobilfizetésre alkalmas virtuális bankkártyát és kevesebb mint 2 órán belül már landol a mobilodon.

 

Első lépés: ellenőrizd, hogy a mobilod alkalmas-e az érintés nélküli mobilfizetésre

A telefonod akkor alkalmas az érintés nélküli mobilfizetésre, ha az alábbi feltételeknek megfelel:

 1. rendelkezik NFC-vel (ezt a telefon jellemzői között találod meg, ott ahol a Bluetooth képességről is írnak),
 2. minimum Android 4.4 operációs rendszer fut a telefonon (2013 novembere óta érhető el ez a verzió. Azóta már a 7.x verziónál tartunk),
 3. a készülék rajta van a MasterCard által jóváhagyott készülékek listáján (ezt érdemes ellenőrizned, ha a meglepetéseket el akarod kerülni. Fontos továbbá, hogy HCE-alkalmas is legyen a készülék).

 

Második lépés: az érintéses mobilfizetésre alkalmas bankkártya letöltése (online számlanyitás + „bankkártya virtualizáció”)

Ha a jelenlegi bankod nem kínálja az érintés nélküli mobilfizetés lehetőségét és épp hétvégén szeretnél a mobilodból pénztárcát csinálni, akkor sincs probléma. Online számlanyitás keretébenakár a tengerpartól is – igényelhetsz virtuális bankkártyát az MKB Banktól szombaton és vasárnap is. Ennek a főbb lépései:

 1. Válaszd ki, hogy milyen számlacsomagot szeretnél. (Ha nem veszel fel készpénzt a számláról, akkor akár 0 forintos csomagot is választhatsz.)
 2. Töltsd ki a számlaigényléshez szükséges űrlapot. Ez kb. 2 perc.
 3. Indítsd el a videó chat alkalmazást, aminek a keretében leellenőrzik adataidat. Ezzel befejeződik az azonosítás. Ez kb. 8 perc.

 

Az online számlanyitást követő 2 órán belül a telefonodra megérkezik a virtuális bankkártyád aktiválásához szükséges titkos kód. Miután letöltötted az MKB Pay mobil alkalmazást, az alábbi módon aktiválhatod a virtuális bankkártyádat:

 1. Kattints a kártya hozzáadása ikonra, majd
 2. kattints az „sms kód megadása” feliratra és
 3. a felugró „Digitalizációs kód megadása” ablakba másold be az sms-ben kapott titkos kódot.

Ebben a pillanatban a telefonod alkalmassá vált az érintés nélküli mobilfizetésre 5.000 forinttal feltöltve. Mindezt hétvégén és online!

 

Az online számlanyitásról összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot itt, illetve végignézheted a számlanyitás teljes menetét. Ha Dóra kendőzetlen online számlanyitásos élménybeszámolójára vagy kíváncsi, akkor azt itt találod. Ha pedig azt szeretnéd megtudni, hogyan kell a telefonoddal érintés nélkül fizetni, akkor arról itt olvashatsz bővebben.

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.