2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2017.08.17.

Itt a fitness bankszámla: minél többet gyalogolsz, annál magasabb kamatot kapsz

Szerző:

Kategóriák:

Mennyit ér neked az egészséged? Mit szólnál hozzá, ha minden egyes lépéssel növekedne a megtakarításaid után járó betéti kamat? Most napi 12 ezer lépés 2 százalék éves betéti kamatot ér.

 

Mára világszerte népbetegség az elhízás. Eme súlyos probléma elleni küzdelem szokatlan módját választotta egy közel-keleti bank, az Emirates NBD. Aki náluk nyit fitness bankszámlát, az nem csak 1 éves ingyenes fitness bérletet, de magasabb betéti kamatot is kaphat. Ha gyalogol érte.

 

Napi 12 ezer lépés = 2% EBKM

Az éves betéti alapkamat a számla megnyitásakor 0,25%. Az 5 ezredik lépésnél a kamat 0,5%-ra, a 8 ezredik lépésnél 1%-ra, a 12 ezredik lépésnél 2%-ra kúszik fel. A magasabb kamatért persze naponta meg kell küzdeni, de inkább a megtakarításunk gyarapodjon, mint a testsúlyunk.

A játékos küzdelemben való részvételhez – a fitness bankszámla megnyitásán túl – a bank mobil banki applikációjának, és a hozzá kapcsolódó fitness app letöltésére van szükség. Ezt követően már csak szinkronizálni kell a két appot és indulhat a megtakarításunk hízlalása.

online szamlanyitas fitness bankszamla

 

Online számlanyitás = személyi tréner

Külön érdekessége a fitness bankszámlának, hogy se papír alapú bankkivonatot, se kipostázandó bankkártyát nem adnak hozzá. Minden tranzakciót csak a netbankban, vagy a mobil banki app-ban hajthatunk végre.

Sőt, a bank legújabb kampányának fókuszába már az online számlanyitás került. Akik mobilon keresztül nyitottak számlát, azok külön személyi trénert is nyerhettek.

 

Okosítják a pénzügyi termékeket

A közel-keleti régióban rendkívül gyorsan terjednek az okoseszközök, ezért a bank már azt vizsgálja, hogyan lehetne a technológia felhasználásával az életmódunkra szabott további pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat kialakítani.

 

Hol tart Magyarország?

Sajnos túlsúlyban nagyon jól állunk. Az OECD 2017-es tanulmánya szerint az elhízottak aránya alapján Magyarország a 4. a ranglistán az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után.

A jó hír, hogy már itthon is találkozhatunk az egészségünkre fókuszáló, okos technológiákkal ötvözött pénzügyi termékkel. Épp a minap lépte át a tízezer letöltést – az alig pár hónapja indultrunaddict futóalkalmazás, ami egy hazai insurtech startup és az NN Biztosító összeborulásából született.

runaddict NN insurtech online számlanyitás

Igaz, a túlsúlyunk csökkentéséhez még nem, de a digitális ügyfélélményünk növeléséhez hozzájárul az online számlanyitás elindulása Magyarországon. A GRÁNIT Bank és az MKB nem voltak rest, fej fej mellett „futottak be” és maradtak versenytársak nélkül azóta is ezen a területen.

 

A cikk a finextra.com Emirates NBD takes financial fitness to a new level c. cikke felhasználásával készült.

Címkék: