Saját kriptoindexet indított egy magyar tulajdonú fintech

írta | 2021.08.27. | Bitcoin, Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

BlockBen Index Token, vagyis BIT néven indított kriptoindexet az innovációs díjjal kitüntetett, magyar tulajdonú BlockBen. A fintech cég tipikusan olyan megoldásokat kínál, amelyek átláthatóbbá és egyszerűbbé teszik a digitális pénzügyeket. A digitális eszközök piaca 8 év alatt nőtt 2000-szeresére, így egyre többen érdeklődnek a szektor iránt. A hagyományos pénzügyi piac szereplői is érzik: új világrend van születőben, amelyben már megkerülhetetlenek a kriptovaluták.

A növekvő befektetői igények miatt a magyar piacon is egyre több izgalmas innováció lát napvilágot a digitális pénzügyi eszközök területén.

BlockBen Index Token, vagyis BIT néven indított kriptoindexet a magyar tulajdonú, Észtországban bejegyzett BlockBen, amely számos digitális fejlesztéssel hívta már fel magára a figyelmet. 2018-ban megkapta az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, 2019-ben pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé. A BlockBen olyan blockchain alapú megoldásokat kínál, amelyek biztonságosabbá és átláthatóbbá teszik a digitális pénzügyeket.

„A kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2013-ban alig érte el az 1 milliárd USA dollárt (USD), napjainkban azonban mintegy 2000 milliárd USD-t ér. Ez 8 év alatt 2000-szeres növekedés. Ez a nagy kockázatú, de nagy hozammal is kecsegtető piac egyre többek számára vonzó, ám egyelőre ismeretlen terep. Akik kezdőként vagy kevés tapasztalattal szeretnének megismerkedni ezzel a piaccal, azok is találhatnak alacsonyabb kockázatú megoldásokat.”

Krocsek Attila

üzletfejlesztési igazgató, BlockBen

A BIT termékcsalád többféle terméket tartalmaz. A BIT TOP20+ előnye például éppen az, hogy a tulajdonosok változatos portfólióval rendelkezhetnek, így nem csupán egy eszköz piaci mozgásának teszik ki magukat.

Azok is belevághatnak, akik kezdők a kriptopiacon és nincsenek tőzsdei ismereteik, hiszen az index menedzselését lefektetett szabályok alapján szakértők végzik el helyettük. Az indexben a kockázat 20 eszköz között oszlik meg, miközben olyan biztonság kapható a blockchain technológiának köszönhetően, amit korábban tipikusan csak intézményi befektetők tudtak elérni. A BIT ugyanis a BlockBenPay Wallet-nek köszönhetően biztonságosan tárolható, 30 millió dolláros értékhatárig biztosítva.

„Mivel a BIT blockchain alapon fut, működése biztonságos és átlátható. A BIT portfolió 75 százalékát a világ legtöbbet érő kriptovalutái alkotják, 10-10 százalékát pedig a BlockBen saját fejlesztései, mint az auditált, arany alapú BNOX. 5 százalékban pedig olyan, kisebb értékű kriptovaluták is bekerülnek az alapba, amelyeket adatelemzés alapján, jelentős potenciáljuk miatt választunk ki” – mutatja be az alap működését Krocsek Attila.

Az eszközöket hetente értékeli újra a BlockBen, mégpedig a hagyományos részvénypiacon 1984 óta alkalmazott Russell Index használatával – tette hozzá az üzletfejlesztési igazgató.

Cikk forrása: BlockBen sajtóközlemény. Címlapfotó forrása: Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.