FinTechShow-7.0

Sallai Linda: A videós aláírással új korszakot nyitottunk a biztosítási piacon

Szerző: | 2020. 03. 31. | Digitális pénzügyek, Insurtech, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A CIG Pannónia Életbiztosító a videós aláírással egy új korszakot nyitott a magyar biztosítási piacon. A lehető leggyorsabban reagálva a megváltozott körülményekre. Sallai Lindával, a CIG Pannónia Életbiztosító innovációs és digitalizációs igazgatójával beszélgettünk a hazai biztosítói piac digitális felkészültségéről, a digitális szerződéskötés módjáról és a CIG Pannónia Digital bevezetéséről.

Az insurtech vállalatok feltűnése, az ügyfélelvárások emelkedése és a digitális tér adta lehetőségek új kihívások elé állítják a biztosítókat.

„Felismertük, hogy reagálni kell az ügyfelek problémáira, digitalizáció és ügyfélélmény terén új szintre kell lépnünk. Bár nem a digitális szerződéskötés, a CIG Pannónia Digital volt a tervezett irány, a rendszer gyors felállítását a kialakult helyzet is indokolta.”

– árulta el az előzményeket Sallai Linda, a CIG Pannónia Innovációs és digitalizációs igazgatóságának vezetője.

Hogyan sikerült ennyire gyorsan bevezetni a szolgáltatást?

Sallai Linda: A digitális szerződéskötési lehetőségekkel már hónapok óta foglalkozunk, igaz, eredetileg nem a most bevezetett, videochaten keresztül történő megoldást terveztük.

A járvány megjelenése, és az értékesítők személyes találkozóinak lehetetlenné válása miatt új irányba kellett terelni a gondolkodásunkat.

A feladat az lett, hogy minél rövidebb idő alatt hozzunk létre egy olyan szolgáltatást, ami lehetővé teszi a személyes találkozó nélküli szerződéskötést, ezzel védve ügyfeleink és értékesítőink egészségét és biztonságát.

Hogyan született meg a megoldás?

Sallai Linda: A CIG Pannónia Digital egy insurtech megoldás, ahol egy tradicionális piaci szereplő, a CIG Pannónia biztosító partnerséget kötött egy olyan vállalattal, aki technológia orientált, gyorsan és agilisen működik.

Ez a projekt tipikus példája a nyílt innovációnak (szerk.: open innovation), amiben én személy szerint nagyon hiszek. Ennek lényege, hogy az innováció során nem pusztán a cégen belüli tudásra építünk, hanem ezt kibővítjük cégen kívülről érkező tudással. Ha ezt jól valósítjuk meg, akkor jelentős hozzáadott értéket tudunk teremteni, és 2+2 5 lesz.

Hogyan látod általánosságban a digitálizáció és innováció helyzetét a biztosítási piacon?

Sallai Linda: Azt gondolom, a piacunk nagyon komoly változás elején tart. Több minden hat a változás irányába.

Az egyik ilyen hatás az insurtech vállalatok megjelenése, akik első osztályú, „Netflix” élményt nyújtanak ebben a tradicionális iparágban, akik gyors fejlesztésekre képesek, akik gyűjtik és üzletileg hasznosítják az adatokat. Kevés olyan van közöttük, aki a teljes üzleti modellt megújítja,

de az értéklánc egy-egy elemére kiváló megoldásokat nyújtanak. 

A másik fontos hatás, hogy az ügyfélelvárások folyamatosan emelkednek, és az ügyfelek nem más biztosítókhoz mérik a tőlünk kapott szolgáltatások minőségét, hanem más iparágakban megszokott szolgáltatások színvonalához.

Ilyen értelemben az Apple-lel és az Amazonnal versenyzünk. Ez a verseny meglátásom szerint élesedni fog, hiszen már látjuk annak nyomait, hogy a nagy tech vállalatok beteszik lábukat a biztosítási piacra.

A harmadik fontos hatás a digitális tér adta lehetőségek, a legfejlettebb technológiák, mint például AI, IoT, blockchain, big data, machine learning, RPA okos hasznosítása, ami beláthatatlan módon fogja formálni iparágunkat a következő 10 évben.

Összességében úgy látom, egy új értékesítési modell van születőben.

Hack The Crisis Hungary – Szükségünk van Rád!

Indul a Hack The Crisis Hungary!hadrendbe állnak a magyar fejlesztők!

Április 3-5. között rendezik a 48 órás ONLINE Hackathont. Célja, hogy a fejlesztők gyors megoldásokat szállítsanak a frontvonalban szolgálók, bajbajutottak számára. Ha fejlesztő vagy, csatlakozz Te is!

Legyél a szakértőnk, mentorunk! Ha szeretnél aktívan tenni azért, hogy a koronavírus okozta krízist kezeljük, itt a lehetőség! A Hack The Crisis fejlesztői versenyen (hackathonon) vannak, akik ötleteikkel és munkájukkal csodákat építenek, de nekik is szükségük van időnként egy-egy jótanácsra. Itt segíthetsz Te!

Ha tech cégnél dolgozol vagy a következő területeken egyikében – egészségügy, oktatás, vállalkozásfejlesztés, közösségépítés, pénzügy –  jártas vagy, segítsd a fejlesztőket, akik 48 óra alatt mindent megtesznek, hogy értékes megoldásokat tegyenek az asztalra. Jelentkezz most!

Miben nyújt segítséget a Pannónia Digitál a tanácsadónak és az ügyfeleknek?

Sallai Linda: Tisztában vagyunk a nehézségekkel, amelyeket a koronavírus terjedése okoz ügyfeleinknek és jövőbeni ügyfeleinknek, családjuknak, vállalkozásuknak. Az ügyfeleink mellett felelősek vagyunk családunk, munkatársaink egészségéért, anyagi biztonságáért is.

Nem hagyjuk magukra tanácsadóinkat, megvalósítottuk, hogy a személyes találkozás esetleges hiánya ne akadályozza őket a munkavégzésben, értékesítésben.

Új megoldásunkkal értékesítőink a járvány idején is tudják folytatni munkájukat.

Mindenki számára elérhető ez a szolgáltatás? Milyen háttér technika szükséges hozzá?

Sallai Linda: Az ügyfelek oldaláról elegendő ehhez egy okostelefon, de tablettel, laptoppal vagy asztali számítógéppel is tudják használni. A tanácsadók részéről laptop vagy asztali számítógép, headset és webkamera szükséges, ami lehet a laptopba épített eszköz is.

A CIG Pannónia Digital használható Android és iOS mobileszközökön, valamint asztali gépeken és laptopokon Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge és Safari böngészőkben. A garantált sávszélesség miatt

a rendszer egyidőben 80 ügyfél kiszolgálását is lehetővé teszi.

Mely biztosítások köthetők videóaláírással?

Sallai Linda: Egyszeri és folyamatos díjas nyugdíjbiztosításokat, kockázati termékeket, egészségbiztosítást és kiegészítő biztosításokat lehet kötni ezzel a megoldással.

Megvalósítottatok egy rendszert, ami választ nyújt a jelenlegi nehézségekre! Van-e még valami, ami még ezen is túlmutat?

Sallai Linda: Munkatársaink fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy próbáljunk a saját lehetőségeinkkel mi is segíteni az egészségügyben dolgozóknak a jelenlegi körülmények között.

Minden egyes, a CIG Pannónia Digital felületen videóaláírással értékesített biztosításkötés után 1 db az egyik legjobb, Budapesten készült pizzával támogatjuk az egészségügyben dolgozókat ebben a nehéz időszakban. 

Meg is kötöttük már az első szerződéseket, az első 20 pizzát pedig már pénteken kiszállítottuk a János kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Központba (Fiumei út), illetve a Honvéd kórházba.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!