BankTechShow

Sallai Linda: A videós aláírással új korszakot nyitottunk a biztosítási piacon

Szerző: | 2020. 03. 31. | Digitális pénzügyek, Insurtech, Összes hír

A CIG Pannónia Életbiztosító a videós aláírással egy új korszakot nyitott a magyar biztosítási piacon. A lehető leggyorsabban reagálva a megváltozott körülményekre. Sallai Lindával, a CIG Pannónia Életbiztosító innovációs és digitalizációs igazgatójával beszélgettünk a hazai biztosítói piac digitális felkészültségéről, a digitális szerződéskötés módjáról és a CIG Pannónia Digital bevezetéséről.

Az insurtech vállalatok feltűnése, az ügyfélelvárások emelkedése és a digitális tér adta lehetőségek új kihívások elé állítják a biztosítókat.

„Felismertük, hogy reagálni kell az ügyfelek problémáira, digitalizáció és ügyfélélmény terén új szintre kell lépnünk. Bár nem a digitális szerződéskötés, a CIG Pannónia Digital volt a tervezett irány, a rendszer gyors felállítását a kialakult helyzet is indokolta.”

– árulta el az előzményeket Sallai Linda, a CIG Pannónia Innovációs és digitalizációs igazgatóságának vezetője.

Hogyan sikerült ennyire gyorsan bevezetni a szolgáltatást?

Sallai Linda: A digitális szerződéskötési lehetőségekkel már hónapok óta foglalkozunk, igaz, eredetileg nem a most bevezetett, videochaten keresztül történő megoldást terveztük.

A járvány megjelenése, és az értékesítők személyes találkozóinak lehetetlenné válása miatt új irányba kellett terelni a gondolkodásunkat.

A feladat az lett, hogy minél rövidebb idő alatt hozzunk létre egy olyan szolgáltatást, ami lehetővé teszi a személyes találkozó nélküli szerződéskötést, ezzel védve ügyfeleink és értékesítőink egészségét és biztonságát.

Hogyan született meg a megoldás?

Sallai Linda: A CIG Pannónia Digital egy insurtech megoldás, ahol egy tradicionális piaci szereplő, a CIG Pannónia biztosító partnerséget kötött egy olyan vállalattal, aki technológia orientált, gyorsan és agilisen működik.

Ez a projekt tipikus példája a nyílt innovációnak (szerk.: open innovation), amiben én személy szerint nagyon hiszek. Ennek lényege, hogy az innováció során nem pusztán a cégen belüli tudásra építünk, hanem ezt kibővítjük cégen kívülről érkező tudással. Ha ezt jól valósítjuk meg, akkor jelentős hozzáadott értéket tudunk teremteni, és 2+2 5 lesz.

Hogyan látod általánosságban a digitálizáció és innováció helyzetét a biztosítási piacon?

Sallai Linda: Azt gondolom, a piacunk nagyon komoly változás elején tart. Több minden hat a változás irányába.

Az egyik ilyen hatás az insurtech vállalatok megjelenése, akik első osztályú, „Netflix” élményt nyújtanak ebben a tradicionális iparágban, akik gyors fejlesztésekre képesek, akik gyűjtik és üzletileg hasznosítják az adatokat. Kevés olyan van közöttük, aki a teljes üzleti modellt megújítja,

de az értéklánc egy-egy elemére kiváló megoldásokat nyújtanak. 

A másik fontos hatás, hogy az ügyfélelvárások folyamatosan emelkednek, és az ügyfelek nem más biztosítókhoz mérik a tőlünk kapott szolgáltatások minőségét, hanem más iparágakban megszokott szolgáltatások színvonalához.

Ilyen értelemben az Apple-lel és az Amazonnal versenyzünk. Ez a verseny meglátásom szerint élesedni fog, hiszen már látjuk annak nyomait, hogy a nagy tech vállalatok beteszik lábukat a biztosítási piacra.

A harmadik fontos hatás a digitális tér adta lehetőségek, a legfejlettebb technológiák, mint például AI, IoT, blockchain, big data, machine learning, RPA okos hasznosítása, ami beláthatatlan módon fogja formálni iparágunkat a következő 10 évben.

Összességében úgy látom, egy új értékesítési modell van születőben.

Hack The Crisis Hungary – Szükségünk van Rád!

Indul a Hack The Crisis Hungary!hadrendbe állnak a magyar fejlesztők!

Április 3-5. között rendezik a 48 órás ONLINE Hackathont. Célja, hogy a fejlesztők gyors megoldásokat szállítsanak a frontvonalban szolgálók, bajbajutottak számára. Ha fejlesztő vagy, csatlakozz Te is!

Legyél a szakértőnk, mentorunk! Ha szeretnél aktívan tenni azért, hogy a koronavírus okozta krízist kezeljük, itt a lehetőség! A Hack The Crisis fejlesztői versenyen (hackathonon) vannak, akik ötleteikkel és munkájukkal csodákat építenek, de nekik is szükségük van időnként egy-egy jótanácsra. Itt segíthetsz Te!

Ha tech cégnél dolgozol vagy a következő területeken egyikében – egészségügy, oktatás, vállalkozásfejlesztés, közösségépítés, pénzügy –  jártas vagy, segítsd a fejlesztőket, akik 48 óra alatt mindent megtesznek, hogy értékes megoldásokat tegyenek az asztalra. Jelentkezz most!

Miben nyújt segítséget a Pannónia Digitál a tanácsadónak és az ügyfeleknek?

Sallai Linda: Tisztában vagyunk a nehézségekkel, amelyeket a koronavírus terjedése okoz ügyfeleinknek és jövőbeni ügyfeleinknek, családjuknak, vállalkozásuknak. Az ügyfeleink mellett felelősek vagyunk családunk, munkatársaink egészségéért, anyagi biztonságáért is.

Nem hagyjuk magukra tanácsadóinkat, megvalósítottuk, hogy a személyes találkozás esetleges hiánya ne akadályozza őket a munkavégzésben, értékesítésben.

Új megoldásunkkal értékesítőink a járvány idején is tudják folytatni munkájukat.

Mindenki számára elérhető ez a szolgáltatás? Milyen háttér technika szükséges hozzá?

Sallai Linda: Az ügyfelek oldaláról elegendő ehhez egy okostelefon, de tablettel, laptoppal vagy asztali számítógéppel is tudják használni. A tanácsadók részéről laptop vagy asztali számítógép, headset és webkamera szükséges, ami lehet a laptopba épített eszköz is.

A CIG Pannónia Digital használható Android és iOS mobileszközökön, valamint asztali gépeken és laptopokon Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge és Safari böngészőkben. A garantált sávszélesség miatt

a rendszer egyidőben 80 ügyfél kiszolgálását is lehetővé teszi.

Mely biztosítások köthetők videóaláírással?

Sallai Linda: Egyszeri és folyamatos díjas nyugdíjbiztosításokat, kockázati termékeket, egészségbiztosítást és kiegészítő biztosításokat lehet kötni ezzel a megoldással.

Megvalósítottatok egy rendszert, ami választ nyújt a jelenlegi nehézségekre! Van-e még valami, ami még ezen is túlmutat?

Sallai Linda: Munkatársaink fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy próbáljunk a saját lehetőségeinkkel mi is segíteni az egészségügyben dolgozóknak a jelenlegi körülmények között.

Minden egyes, a CIG Pannónia Digital felületen videóaláírással értékesített biztosításkötés után 1 db az egyik legjobb, Budapesten készült pizzával támogatjuk az egészségügyben dolgozókat ebben a nehéz időszakban. 

Meg is kötöttük már az első szerződéseket, az első 20 pizzát pedig már pénteken kiszállítottuk a János kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Központba (Fiumei út), illetve a Honvéd kórházba.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!