2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.08.31.

SimpleBusiness: bankkártyás fizetés és azonnali fizetés egyben. Megoldás az online kasszásoknak.

Szerző:

Kategóriák:

A mai napon debütált a SimpleBusiness, az OTP Mobil új elektronikus fizetési megoldása, ami egyetlen alkalmazásban kínál bankkártyás fizetést és azonnali fizetést. A SimpleBusiness 60 ezer online kasszát működtető vállalkozásnak segíthet az új törvényi kötelezettség teljesítésében. Leteszteltük a SimpleBusiness alkalmazást.

Az Országgyűlés nemrég elfogadott törvénymódosításának értelmében jövőre már minden online kasszát használó kereskedő és szolgáltató köteles biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlói számára.

Törvénymódosítás: kötelező lesz elektronikus fizetést nyújtani

2021. január 1-jétől minden online kasszát használó kereskedőnek és szolgáltatónak biztosítania kell vásárlói számára az elektronikus fizetés lehetőségét Magyarországon. Az új követelmény miatt közel 60 ezer vállalkozásnak kell választania az elérhető elektronikus fizetési megoldások közül.

Az OTP Mobil legújabb vállalati terméke, a SimpleBusiness applikáció úgy könnyítheti meg a vállalkozók életét, hogy használatával a vállalkozók a vásárlóknak többféle fizetési lehetőséget is kínálhatnak.

SimpleBusiness: bankkártyás fizetés és azonnali fizetés egyetlen alkalmazásban

Az OTP Mobil már nemcsak online, hanem fizikai környezetben is kínál elektronikus fizetési megoldást a kereskedőknek, szolgáltatóknak SimpleBusiness néven.

Az új fejlesztés egy mobilapplikáció formájában kínál többféle elektronikus fizetési megoldást a kereskedőknek – egyszerre teszi lehetővé a bankkártyás, illetve az azonnali fizetést.

„Büszkék vagyunk rá, hogy újabb termékkel bővült a Simple ökoszisztéma, amelynek köszönhetően kiléphetünk a megszokott online kereskedelmi partner szerepéből, és egy szélesebb, vállalkozói réteget is tudunk támogatni a készpénzmentes fizetési lehetőségek biztosításával” – mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

“A SimpleBusiness egyszerű és költséghatékony alternatíva lehet a kereskedők és szolgáltatók számára, akik így időben felkészülhetnek a januártól hatályos előírásra.

Szeptember végéig kedvezményes csatlakozást kínálunk”

– tette hozzá az OTP Mobil ügyvezetője.

Webinárium: Azonnali fizetési megoldások egy helyen

2020. szeptember 9.

Magyarország azonnali fizetési megoldásai egy helyen. A kasszába integrált megoldásoktól a webáruházaknak szánt megoldásokon át a kompakt nyugtaadó, számlázó azonnali mobilfizetési megoldásokig. Bemutatkozik a SimpleBusiness megoldás is.

Négy fizetési lehetőség a SimpleBusiness applikációban

Az alkalmazás használatához mindössze egy okostelefonra, stabil internetkapcsolatra és SimplePay szerződéses viszonyra van szükség. A kereskedő az applikációval négy fizetési lehetőséget kínálhat vásárlóinak:

  • QR-kódos fizetési lehetőséget (1.) bankkártyával vagy (2.) azonnali fizetéssel, valamint
  • Linkes fizetési lehetőséget (3.) bankkártyával, vagy (4.) azonnali fizetéssel.

A QR-kódos fizetés esetén a SimpleBusiness alkalmazás a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy QR-kódot (a kereskedő okostelefonján), amit a vevő saját telefonjával olvashat le a fizetéshez. A bankkártyás fizetés esetén a vásárló a Simple, az azonnali fizetés esetén – jelenleg – az OTP SmartBank alkalmazással olvashatja be a QR-kódot és hagyhatja jóvá a fizetendő összeget.

A Linkes fizetés esetén a kereskedő a SimpleBusiness alkalmazásban a fizetendő összeg megadása után létrehoz egy fizetési linket, amit e-mailben, vagy más csatornán átküld a vásárlónak. A vásárló a linkre kattintva a SimplePay oldalán azonnali fizetéssel, vagy kártyaadatai megadásával (vagy Simple-fiókján keresztül is) fizethet.

FinTechZone gyorsteszt: Így működik a SimpleBusiness

A mobilon keresztül teszteltük a teljes szerződéskötési folyamatot és a SimpleBusiness alkalmazás használatát. Miután telepítettük és – az online szerződéskötést követően – regisztráltuk az alkalmazást, okostelefonunk azonnal alkalmassá vált bankkártyás és azonnali fizetési tranzakciók végrehajtására.

Fizetés típusának és Fizetés módjának beállítása

A fizetés indítását a SimpleBusiness applikáció nyitó képernyőjén a „Fizetés típusának” és a „Fizetés módjának” beállításával kezdeményezhetjük. Attól függően, hogy a vásárló bankkártyával, vagy azonnali fizetéssel (átutalással) akar-e fizetni, kiválaszthatjuk a megfelelő „fizetési típust”: a „Kártyás” vagy az „Átutalásos” fizetést.

Mindkét fizetési típus esetén van lehetőség a QR-kódos és a Linkes fizetési módra is, amit a vásárló igényének megfelelően beállíthatunk. Ezt követően már csak az összeget kell megadnunk, majd a „Tranzakció indítása” gombra kattintanunk.

Javasolt fizetési módok kereskedőknek

(1.) Simple fiókkal rendelkező vásárlóknak
Abban az esetben, ha a vásárló rendelkezik Simple fiókkal, akkor a „Kártyás fizetés típus” – „QR fizetési módbeállítást javasoljuk a kereskedőknek. A vásárló a Simple alkalmazásban a „QR fizetés” gombra kattintva olvashatja be a kereskedő mobilján megjelenő QR-kódot. Ebben az esetben a vásárló a Simple alkalmazásban elmentett bankkártyával fog fizetni. Ezt követően a vásárlónak már csak az összeget kell jóváhagynia a saját okostelefonján.

SimpleBusiness-QR-kodos-fizetes
(2.) OTP SmartBank alkalmazással rendelkező vásárlóknak
Ha a vásárló nem rendelkezik Simple fiókkal, de van OTP SmartBank alkalmazása, akkor az „Átutalásos fizetési típus” – „Linkes fizetési módbeállítást javasoljuk a kereskedőknek. A vásárló a kereskedőtől kapott linkre kattintva azonnal megnyithatja az OTP Smartbank alkalmazást. Az alkalmazásba való belépést követően a vásárlónak már csak jóvá kell hagynia az automatikusan kitöltött azonnali átutalási megbízást.
SimpleBusiness-linkes-azonnali-fizetes-min

A tesztelés során azt tapasztaltuk, hogy ez gyorsabb és kényelmesebb fizetési megoldás a vásárlónak, mint a QR-kód beolvasásával végrehajtott azonnali fizetés. A kereskedők számára azt javasoljuk, ha a vásárló rendelkezik OTP SmartBank alkalmazással, akkor a Linkes fizetési módot kezdeményezze.

Ahogy más bankok is csatlakoznak a SimplePay Instant Transzfer szolgáltatáshoz és a vásárló használ mobilbanki alkalmazást, akkor ebben az esetben is az átutalásos linkes fizetést javasoljuk.

(3.) Bármely vásárló számára alkalmazható fizetési mód
Ha a vásárló nem rendelkezik sem Simple fiókkal, sem OTP Smartbank alkalmazással, akkor a „Linkes fizetési módon” keresztül bárki számára előkészíthető bankkártyás fizetés, vagy azonnali fizetés. Ebben az esetben a vásárlónak manuálisan kell a bankkártyaadatokat a SimplePay felületen, vagy az átutalás indításához szükséges adatokat a netbankban/mobilbankban berögzíteni.

További részletek a SimpleBusiness megoldással kapcsolatban itt érhetők el.

Címlapfotó forrása: OTP Mobil Kft.

Címkék:
blank
blank