2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.03.

Személyazonosító okmányaink beköltözhetnek az Apple mobiltárcába

Szerző:

Kategóriák:

Az Apple bejelentette, hogy a jogosítványt és a személyi igazolványt is hamarosan hozzá lehet adni az Apple mobiltárca (Apple Wallet) alkalmazáshoz. A digitalizált okmányokat a felhasználók a reptereken is használhatják majd érintésmentes személyazonosításra az Egyesült Államok nyolc államában. A személyazonosító okmányokat ugyanúgy lehet hozzáadni az Apple Wallet alkalmazáshoz, mint ahogy a bankkártyákat – írta meg a CNBC az Apple bejelentését követően.

Első körben Arizona és Georgia, később Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma és Utah államokban fogadják majd el az Apple Wallet alkalmazáshoz hozzáadott jogosítványt és személyi igazolványt. A pontos ütemezéssel kapcsolatban az Apple nem osztott meg információkat.

Fotó forrása: Apple

Az Apple már júniusban, az éves nagy eseményén, a WWDC-n (Worldwide Developers Conference) bejelentette, hogy a Közlekedésbiztonsági Hatósággal közösen dolgoznak a személyazonosító okmányok digitális verzióin.

Ez a lépés az Apple részéről különösen fontos, hogy a fizikai pénztárcákat kiválthassa az Apple mobiltárca alkalmazással, ami például a reptereken biztosíthatja az érintésmentes személyazonosítást.

A személyazonosító okmányok hozzáadása az Apple tárcához ugyanúgy történik majd, mint a bankkártyák esetén. A felhasználóknak első lépésben be kell fotózniuk az okmányt, majd ezt követően selfie-fotót kell készíteniük a megadott instrukciók alapján.

A repülőtéren a felhasználóknak elegendő az iPhone telefonjukat, vagy az Apple Watch okosórájukat a személyazonosító terminálhoz hozzáérinteni, majd ezt követően a Közlekedésbiztonsági Hatóságtól kapott üzenetet biometrikusan (ujjlenyomattal [Touch ID], vagy arcfelismeréssel [Face ID]) jóváhagyni.

Az Apple a diákoknak már kínál mobilazonosításra épülő megoldást a felsőoktatási intézményekben, ahol a fizikai kártya (pl. diákigazolvány) helyett a mobiltelefonjukkal azonosíthatják magukat az épületekben, a kampuszon.

Címlapfotó forrása: Apple

Címkék:
blank
blank