2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.06.07.

Tegnap bemutatták az Apple új fizetési megoldását: Apple Pay Later. Részletre is vásárolhatunk.

Szerző:

Kategóriák:

Tavaly nyáron írta meg a Bloomberg, hogy az Apple dolgozik a „Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) részletfizetési megoldáson. Tegnap az Apple az éves fejlesztői konferenciáján (WWDC) bemutatta az Apple Pay Latert és bejelentette, az iOS16 fogja tartalmazni az új fizetési megoldást. A Bloomberg szerint ez lesz az Apple következő nagy dobása az Apple Pay 2014-es bevezetése után.

Az Apple Pay Later zökkenőmentes és biztonságos módot kínál arra, hogy hamarosan részletre fizethessünk  kamatmentesen. A vásárlás összegét négy egyenlő részre oszthatjuk fel, amit hat hét alatt fizethetünk vissza plusz díjak nélkül – olvasható az Apple hivatalos bejelentésében.

Az Apple Pay Later fizetéseket az Apple  Wallet alkalmazásban követhetjük majd nyomon, ahol a visszafizetések határidejéről is értesítést kapunk. Az Apple Pay Later fizetési megoldás mindenhol elérhető lesz, ahol Apple Pay-jel lehet online, vagy alkalmazáson belül fizetni. A társaság bejelentése szerint a Mastercard kártyával rendelkezők használhatják majd először a Buy Now Pay Later (BNPL) részletfizetési megoldást.

Az új fizetési lehetőség igénybe vételének nem szükséges feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen Apple hitelkártyával (Apple Card) – írta meg korábban a Bloomberg. A szolgáltatás első körben Észak-Amerikában lesz elérhető.

wwdc_apple-pay-later-2022

Apple Pay Later képernyőkép. Forrás: TheVerge/Apple

Így működik majd az Apple Pay Later

Az Apple Pay Later szolgáltatás a következőképpen működik majd: amikor a vásárló Apple Pay-jel fizet, akkor az Apple eszközén megjelenik a részletfizetési lehetőség.

Az Apple felhasználó választhat, hogy négy egyenlő részletben fizeti ki a vásárlás ellenértékét a kamatmentes időszakon belül, vagy hosszabb időtávra lenne szüksége. Az utóbbi esetén már kamatot kell majd fizetnie a vásárlónak. Az előbbi fizetési opció neve „Apple Pay in 4” (Apple Pay 4 részletben), az utóbbi „Apple Pay Monthly Instalments” (Apple Pay havi részletfizetés).

Ahogy azt korábban megírtuk, arról egyelőre nincs információ, hogy mekkora lesz majd a kamat mértéke. Az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb BNPL szolgáltató, az Affirm 30%-os kamatot számol fel a tranzakciók után.

Az Apple Pay Later szolgáltatást külön kell majd igényelni a Wallet alkalmazáson keresztül. A Bloomberg korábbi információi szerint az Apple nem végez előzetes hitelvizsgálatot.

Az Apple következő nagy dobása

Az Apple várakozása, hogy a BNPL szolgáltatás hozzájárul majd az Apple Pay gyorsabb terjedéséhez és hogy az iPhone felhasználók gyakrabban fizetnek majd a telefonjukkal, mint plasztik hitelkártyájukkal. Ez azért is fontos a BigTech cégnek, mert minden Apple Pay fizetési tranzakció után jutalékot kap a bankoktól, fizetési kártya kibocsátóktól.

A Bloomberg szerint az Apple Pay 2014-es bevezetése után ez lehet a következő nagy dobása a társaságnak.

Fotó forrása: CDPiC – stock.adobe.com | Editorial | FinTech Group

Címkék:
blank
blank