Tegnap bemutatták az Apple új fizetési megoldását: Apple Pay Later. Részletre is vásárolhatunk.

Szerző: | 2022. 06. 07. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Összes hír

PayTechShow 4.0

Tavaly nyáron írta meg a Bloomberg, hogy az Apple dolgozik a „Vásárolj most, fizess később” (Buy Now, Pay Later) részletfizetési megoldáson. Tegnap az Apple az éves fejlesztői konferenciáján (WWDC) bemutatta az Apple Pay Latert és bejelentette, az iOS16 fogja tartalmazni az új fizetési megoldást. A Bloomberg szerint ez lesz az Apple következő nagy dobása az Apple Pay 2014-es bevezetése után.

Az Apple Pay Later zökkenőmentes és biztonságos módot kínál arra, hogy hamarosan részletre fizethessünk  kamatmentesen. A vásárlás összegét négy egyenlő részre oszthatjuk fel, amit hat hét alatt fizethetünk vissza plusz díjak nélkül – olvasható az Apple hivatalos bejelentésében.

Az Apple Pay Later fizetéseket az Apple  Wallet alkalmazásban követhetjük majd nyomon, ahol a visszafizetések határidejéről is értesítést kapunk. Az Apple Pay Later fizetési megoldás mindenhol elérhető lesz, ahol Apple Pay-jel lehet online, vagy alkalmazáson belül fizetni. A társaság bejelentése szerint a Mastercard kártyával rendelkezők használhatják majd először a Buy Now Pay Later (BNPL) részletfizetési megoldást.

Az új fizetési lehetőség igénybe vételének nem szükséges feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen Apple hitelkártyával (Apple Card) – írta meg korábban a Bloomberg. A szolgáltatás első körben Észak-Amerikában lesz elérhető.

wwdc_apple-pay-later-2022

Apple Pay Later képernyőkép. Forrás: TheVerge/Apple

Így működik majd az Apple Pay Later

Az Apple Pay Later szolgáltatás a következőképpen működik majd: amikor a vásárló Apple Pay-jel fizet, akkor az Apple eszközén megjelenik a részletfizetési lehetőség.

Az Apple felhasználó választhat, hogy négy egyenlő részletben fizeti ki a vásárlás ellenértékét a kamatmentes időszakon belül, vagy hosszabb időtávra lenne szüksége. Az utóbbi esetén már kamatot kell majd fizetnie a vásárlónak. Az előbbi fizetési opció neve „Apple Pay in 4” (Apple Pay 4 részletben), az utóbbi „Apple Pay Monthly Instalments” (Apple Pay havi részletfizetés).

Ahogy azt korábban megírtuk, arról egyelőre nincs információ, hogy mekkora lesz majd a kamat mértéke. Az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb BNPL szolgáltató, az Affirm 30%-os kamatot számol fel a tranzakciók után.

Az Apple Pay Later szolgáltatást külön kell majd igényelni a Wallet alkalmazáson keresztül. A Bloomberg korábbi információi szerint az Apple nem végez előzetes hitelvizsgálatot.

Az Apple következő nagy dobása

Az Apple várakozása, hogy a BNPL szolgáltatás hozzájárul majd az Apple Pay gyorsabb terjedéséhez és hogy az iPhone felhasználók gyakrabban fizetnek majd a telefonjukkal, mint plasztik hitelkártyájukkal. Ez azért is fontos a BigTech cégnek, mert minden Apple Pay fizetési tranzakció után jutalékot kap a bankoktól, fizetési kártya kibocsátóktól.

A Bloomberg szerint az Apple Pay 2014-es bevezetése után ez lehet a következő nagy dobása a társaságnak.

Fotó forrása: CDPiC – stock.adobe.com | Editorial | FinTech Group

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!