2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.03.16.

Több mint 450 millió forintos befektetést kapott a magyar fintech megoldás, a Salarify

Szerző:

Kategóriák:

Újabb sikeres befektetési kört zárt a hazai fintech startup, a Swipe Technologies Kft. A Magyarországon már széles körben ismert, rugalmas bérhozzáférést biztosító Salarify-t jegyző vállalkozás több mint 450 millió forintot kapott további működéséhez és termékei fejlesztéséhez.

A Salarify-ról

A Swipe Technologies Kft. 2019-ben alakult, az egyik első Earned Wage Access (EWA) szereplőként a régióban. A cég zászlóshajója, a Magyarországon piacvezető Salarify lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott idővel arányos bérüket.

Jelenlegi rendszerük mára a magyar dolgozók mintegy 40%-át képes kiszolgálni. Víziójuk a digitális pénzügyi ökoszisztéma korszerűsítése, egyedi, bérszámfejtési adatokon alapuló termékekkel, saját fejlesztésű ERP- és banki integrációs megoldásokkal.

A Salarify először a 2018-as FinTechShow-n debütált.

A Swipe Technologies célja a külföldi piacra lépés, melyhez most egy nemzetközi befektetőket és olyan fintech szakembereket tömörítő befektetési csoport, mint Chris Ruppel (rapid! PayCard alapító és GM of Wage and Corporate Disbursements, Green Dot) vagy Dan Henry (Elnök & CEO, Green Dot), a HEWA biztosít tőkét. Továbbá a Hiventures, az MFB csoport tagja és a régió egyik vezető kockázatitőke alapja is részese volt a körnek.

“A cég nagyon izgalmas vevőkörrel és termékekkel rendelkezik. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy növekedési tőkét biztosíthatunk számukra a terjeszkedéshez, így a pénzügyi megoldásaik Magyarországon kívül is elérhetővé válnak a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt”

– emelte ki Chris Ruppel, a HEWA Investment menedzsere az ügylet kapcsán.

Nagyon örülünk a HEWA támogatásának. A befektetők jelentős tapasztalattal rendelkeznek nemzetközi fintech cégek fejlesztésében és skálázásában, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra.
Radák Bence

Swipe Technologies Kft. ügyvezető

Jared Schrieber, sorozatvállalkozó és befektető, a Numerator unikornis startup társalapítója és korábbi vezérigazgatója szintén lát fantáziát a magyar cégben:

“A Salarify megoldásai kiemelkedő értékajánlattal és növekedési potenciállal rendelkeznek nem csupán Európában, de azon túl is. A cég által alkalmazott technológia pedig számos lehetőséget tartogat a további fejlesztésekre, amelyek a munkavállalói fizetési és foglalkoztatási adatok biztonságos, megbízható és költséghatékony felhasználásán alapulnak. Ezek a tényezők különösen izgalmasak számomra, ezért is támogatom a Salarify-t ebben a korai fejlettségi fázisban”

– tette hozzá.

Todd Baker, Earned Wage Access és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó tanácsadó és kutató, valamint a MUFG Americas, a TD Bank N.A. és a Washington Mutual vállalati stratégiáért és fejlesztésért felelős egykori vezetője szintén beszállt a jelenlegi körbe. Baker elmondta:

„A Swipe Salarify terméke forradalmasítja a munkavállalók fizetéséhez való hozzájutásának módját Magyarországon, továbbá a cég digitális jövedelemigazoló megoldása lehetővé teszi a gyors terjeszkedést és növekedést az egész eurózónában. Örülök, hogy támogathatom a céget küldetése elérésében.”

A bevont tőkét elsősorban az eurózónában való megjelenésre fordítja a vállalkozás, emellett további termékfejlesztés is szerepel a terveik között: munkáltatói- és jövedelemigazolásokat digitalizáló megoldásaik fejlesztésére és piaci bevezetésére koncentrálnak.

Cikk és címlapfotó: Salarify

Címkék:
blank