BankTechShow

Új hitelminősítő algoritmuson dolgozik a magyar fintech startup, a PénTech

Szerző: | 2019. 09. 26. | Banki és fintech hírek, Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

Az idei évi FinTechShow győztes, a PénTech fintech startup és a céginformációs szolgáltató, a Cégjelző a kis- és középvállalkozások hitelhez jutását segítenék új hitelminősítő algoritmus kidolgozásával. A két cég az MKB Fintechlab inkubációs programjában talált egymásra.

A PénTech okos faktoringgal, számla finanszírozással foglalkozó fintech startup. Céljuk, hogy a kis- és középvállalkozások (KKV-k) egy kattintás egyszerűségével finanszírozáshoz jussanak.

Bár a megoldás pofon egyszerűnek tűnik, a szolgáltatás egy robosztus hitelminősítési algoritmus nélkül félkarú óriás, amihez többek között megbízható és jól strukturált adatok szükségesek. Az utóbbit a céginformációs szolgáltató, a Cégjelző biztosítja a jövőben a PénTechnek.

PénTech Solutions

A fizetési késedelmek és a hosszú számlázási periódusok a régió mindennapos üzleti életéhez tartoznak. A magyar példán keresztül szemléltetve: 2018-ben a számlák több mint egyharmadát késve fizettek ki és az átlagos visszafizetési idő több mint 40 nap volt. Ezek a késedelmek és a hosszú fizetési határidők csődhöz vezetnek és akadályozzák a növekedést.

A jelenleg elérhető alternatívák drágák, általában hosszútávú keretszerződéshez kötődnek, rejtett költségeket tartalmaznak és sok időt és papírmunkát igényelnek.

A PénTech célja, hogy a KKV-k egy gombnyomás egyszerűségével megoldhassák likviditási problémáikat. Ennek a folyamatnak a kialakítása érdekében fejleszti a Péntech saját hitelminősítő algoritmusát, először szabályalapú döntéshozási módszertant alkalmazva, majd később gépi tanulási módszereket használva az algoritmus képességeinek növelése érdekében.

Készül az új hitelminősítő

A PénTech és a Cégjelző közösen dolgozzák ki az új hitelminősítő algoritmust. Ehhez a PénTech pénzügyi, kockázatmenedzsment, data science és gépi tanulási tapasztalatait adja, míg az elemzéshez az adatbázist a Cégjelző biztosítja.

A PénTech és a Cégjelző úgy vélik,

„ha egymáshoz közeli iparágak szereplői nyitnak egymás felé, az felgyorsíthatja az innováció és a termékfejlesztés sebességét. Az így keletkező hozzáadott érték pedig végső soron a fogyasztóknál csapódik le”.

Az együttműködés várható eredményeként a rövidtávú likviditási forrásokat kereső KKV-k a tervezettnél hamarabb vehetik majd igénybe a testreszabott ajánlatokat kínáló megoldást. A KKV-k kevesebb adminisztratív munkával és átláthatóbb árazás mellett juthatnak rövidtávú finanszírozáshoz.

Összességében a KKV finanszírozás egyszerűbbé, ügyfélközpontúvá és átláthatóbbá válik.

2020 áprilisában ismét jön a FinTechShow, ahol a legújabb fintech megoldások mellett az aktuális digitális pénzügyi technológiai trendeket, üzleti modelleket és stratégiákat is megismerhetik a résztvevők. Részletek hamarosan a FinTechZone-on!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!