BankTechShow

2017 InsurTech trendjei; Sohaországból (Cs)odaországba – 2. rész

Szerző: | 2017. 01. 10. | Insurtech, Összes hír

Jön a 2031*! „A mesterséges intelligencia várhatóan megmenti az emberiséget önmagától (legalábbis a gyarlóságaitól)” – mondta Ferenc (Kömlődi) jövőkutató, író az „Én vagyok itt” c. adásban minap. Szerinte „Ne a gépi értelemtől, az emberi butaságtól féljünk!„.

 

2031 és a gépi értelem még messze vannak, így gyarlóságaink (és butaságaink) még maradnak egy időre. Ugyanakkor (Cs)odaországban már ezeket is levetkőzték (nem így Sohaországban), így ott új értelmet nyert a digitális ügyfélélmény.

2017 InsurTech trendjei, avagy hogyan fejlődhet a biztosítási iparág 2017-ben, a világ csodásabb részein.**

 

TOP10 InsurTech trend 2017-ben

 

1. Gyorsul a digitalizáció: kárrendezés, panaszkezelés, ügyfélszerzés

[Ezt a verklit már tekerik egy pár éve. De majd most! Mindenesetre Thaiföldön láttunk egy vicces megoldást a digitális kárrendezésre; „Csak rázd a mobilod, ha baj van!”]

2. “Engagement Innovation”

Olyan megoldások fejlesztése, amelyek az ügyfélnek fontosak, értéknöveltek, és ezzel együtt növelik az elkötelezettséget a biztosító felé is.

Az Amodo [„Connecting insurers with the new generation of customers”] „beállt” a biztosítók és a digitálisan affluens fogyasztók közé. Okostelefonokról, egyéb connected eszközökről gyűjt adatokat; holisztikus megközelítéssel fogyasztói profilokat alakít ki, így nem csupán a termékfejlesztéshez, hanem a kockázatelemzéshez, a fogyasztók kockázati kitettségéhez is nyújt infokat.

Ez alapján preventív programok, egyedi árazás, perszonalizált “on the spot” biztosítási termékek alakíthatók ki.

amodo - insurtech megoldások

 

3. Fejlett, prediktív, kontextusfüggő adatelemzés; AI, IoT, gépi tanulás kihasználása

Bővebben erről a témáról: 2017 FinTech trendjei (és delphoi jóslatai): 2. rész és 3. rész.

[Tweet Pee: ha bepisilsz, akkor arról nemcsak a mamád kap push notification-t a telefonjára, de a Huggies is megtudja, mennyi pelust kell Just in Time legyártani.]

huggies

 

4. Privacy félelmek felerősödése

Ha a fogyasztó is “kap” értéket a róla készült adatelemzésből, akkor nagyobb hajlandósággal oszthatja meg social adatait (is). Azok az InsurTech startup-ok növekedhetnek gyorsabban, amelyek megfelelő válaszokat adnak majd az adatvédelmi félelmekre.

Traity: a vásárlók saját „hírnevüket” menedzselhetik. A Traity Facebook, AirBnB, Linkedin és egyéb forrásokból nyert adatokat úgy dolgozza fel, hogy annak az eredményével

a fogyasztó saját megbízhatóságát tudja alátámasztani.

traity

 

5. Kontextus alapú “pull” platformok

A “push”, azaz a (fogyasztó torkán) lenyomós marketing módszerek helyett a “pull”, a fogyasztót bevonó, igényeit megértő és arra biztosítási terméket kínáló marketing kerül előtérbe.

Az a biztosító lesz sikeres, amelyik megérti és „benne van” a fogyasztó életében; kontextusában tudja elemezni a fogyasztót és értéket teremteni számára.

wesavvy

 

6. Marketplace modellek

Az in-house fejlesztések mellett megjelenik a harmadik feles szolgáltatók bevonása az értékláncba. A „piactereken” keresztül a biztosítók elérést adnak a legjobb TPP (Third Party Provider) megoldásokhoz, hogy ezzel csökkentsék a költségeiket és maximalizálják az ügyfélélményt.

trov

 

7. Open architecture

Digitális biztosítási ökoszisztémák megjelenése a banki szektorhoz hasonlóan. Bővebben erről a témáról: 2017 FinTech trendjei (és delphoi jóslatai): 3. rész (=7. pont: digitális pénzügyi ökoszisztémák).

8. Blockchain: kiszabadul a palackból

Amikor a Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Banco Santander kilépett az R3 konzorciumból, sokan azt hitték, a blockchain story beleáll a földbe. Hát, nem így történt! A blockchain töretlenül fejlődik és megy előre.

A bankok példáját követve a biztosítók is megalapították a saját blockchain szövetségüket, a B3i néven (AEGON, Allianz, Munich Re, Swiss Re és Zurich), hogy előkészítsék a technológia kereskedelmi célú bevezetését.

A smart contract mellett a fraud detektálás lehet egy olyan terület, ahol a biztosítók kihasználhatják a blockchain lehetőségeit. Lásd pl.: Everledger.

everledger

 

9. Robot tanácsadók alkalmazása

Roboadvice: gyorsabb, jobb kommunikáció a fogyasztóval, magasabb konverzió, személyre szabott megoldások.

Ügyfélszolgálat támogatása:  struktúrált és nem struktúrált adatok felhasználása gépi tanulás segítségével, pl.: viselkedés elemzés és előrejelzés: Később fogja befizetni a díjat? Hajlandó lenne előre kifizetni a díjat? Mekkora a churn valószínűsége? stb.

10. Szimbiózis az InsurTech világgal

Egyre több inkumbens accelerator nyitja meg kapuit, és/vagy nyúl a lean start-up módszerekhez. Lásd pl.: Aviva Digital Garage.

 

*Kömlődi Ferenc most fejezte be a 2031-ben játszódó, cyber-fiction regényét. 

**Felhasznált forrás: Roger Peverelli:  „The Top 10 Insurtech Trends for 2017 that set the Digital Insurance Agenda”, 2016.12.21.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!