BankTechShow

Újraazonosíthatja ügyfeleit a Revolut

Szerző: | 2019. 04. 09. | Digitális pénzügyek, Összes hír, Revolut

Készülnek a „no deal” Brexitre a fintech cégek – legalábbis azok, amelyek az Egyesült Királyságban működnek. A német N26 aggódik a frissen megszerzett angliai banki licence miatt, az Egyesült Királyságban működő Revolut és TransferWise pedig megkezdték a felkészülést a vészforgatókönyvre. Az előbbi Litvániában, az utóbbi Brüsszelben talált új „otthonra” (és rugalmas szabályozóra). Ugyanakkor a „költözésnek” lehetnek árnyoldalai is. Erre hívta fel a figyelmet a Revolut a minap.

A Revolut a blogjában hívta fel ügyfelei figyelmét arra, milyen következményei lehetnek annak, ha nem születik megállapodás az EU és az Egyesült Királyság között a kiválásról (no deal Brexit).

Ugrik a fintech cégek EU-s „útlevele”

A „drasztikus” szakítás hátrányosan érintheti a fintech cégeket, amelyek engedélyüket az Egyesült Királyságban szerezték meg és azt „passport”-álják. Ez annyit jelent, hogy az EU-n belül nem kell tagállamonként engedélyt szerezniük ahhoz, hogy nyújthassák szolgáltatásukat az Európai Unió más tagállamaiban.

Ha az EU és az Egyesült Királyság nem tudnak megállapodni a kiválás feltételeiről, akkor az Egyesült Királyságban megszerzett engedély passportálásra sem lesz lehetősége a fintech cégeknek, mint pl. a Revolutnak, vagy a TransferWise-nak.

Erre az esetre a legnagyobb fintech cégek úgy készülnek, hogy az EU „fintechbarát” tagállamában (ahol a szabályozó a legrugalmasabb és leggyorsabb) szerzik meg az új engedélyüket, hogy annak segítségével (passportálásával) nyújthassák továbbra is szolgáltatásukat.

Költözik a Revolut, a TransferWise az Egyesült Királyságból

A Revolut Litvániát találta a „legszerethetőbbnek” és ott alapította meg a Revolut Payments UAB társaságot, valamint szerzett banki engedélyt. A TrasferWise hasonló lépésre szánta el magát és megalapította a TrasferWise Europe SA/NV társaságot, amely Brüsszelben folyamodott pénzforgalmi engedélyért.

A TransferWise a blogján arról számolt be, hogy 2019. április 10-től már a TrasferWise Europe fogja kiszolgálni az EU-s állampolgárokat.

Káros mellékhatások

Ugyanakkor a Revolut felhívja arra az apró kellemetlenségre is a figyelmet, hogy azok az ügyfelek, akik a jogosítványukkal azonosították magukat a kártyaigénylés során, újra kell azonosítaniuk magukat. Ez azt jelenti, hogy az útlevelüket, vagy a személyazonosító okmányukat kell majd lefotózniuk és elküldeniük az applikáción keresztül. Erre viszont csak akkor lesz szükség, ha bekövetkezik a no deal Brexit.

Mindkét társaság megerősítette, hogy az ügyfelek semmit nem fognak tapasztalni a migrációból, a szolgáltatás fennakadásmentes lesz.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!