Viszlát Google Pay! Hello Google Wallet! Újrahúzta pénztárca-stratégiáját a Google

Szerző: | 2022. 07. 22. | Elektronikus fizetés, Google Pay, Mobiltárca, Összes hír

PayTechShow 4.0

A napokban a Google Pay márkanevet felváltotta a Google Wallet. A keresőóriás idén májusban bejelentette, nem csupán névváltozásra kerül sor, hanem egy új pénztárca-stratégia bevezetésére is, ami hasonló az Apple megközelítéséhez. A Google elsődleges célja a mindennapi életünk egyszerűsítése azáltal, hogy a legszükségesebb igazolásokat, igazolványokat, kártyákat és jegyeket egyetlen helyen kezelhetjük, tárolhatjuk. A tárcában a fizetési kártyák, ajándék- és hűségkártyák mellett belépőket, utazási jegyeket is tárolhatunk.

A piaci vállalkozások egyre gyakrabban alkalmaznak digitális kártyákat belépésre, azonosításra, ezért egy olyan alkalmazásnak, ahol ezeket biztonságosan tárolhatjuk, kezelhetjük, ma már van létjogosultsága – mondta májusban a Google az I/O fejlesztői konferenciáján.

Azokban az országokban, ahol a hivatalos iratokat elektronikus formában is lehet tárolni, ott a Google Wallet teljesen kiválhatja a fizikai pénztárcát. Az Egyesült Államokban az Apple már több mint egy éve elkezdte a kísérleti projekteket ezen a területen, amihez most a Google igyekszik felzárkózni. A Google Pay alkalmazás frissítése után már a Google Wallet márkanév fog megjelenni 39 országban, többek között Magyarországon is.

A Google Wallet bevezetése több lépcsőben, és többféle módon valósul meg. Lesznek olyan országok, ahol a Google Pay válik Google Walletté, lesz ahol különálló alkalmazásként kerül bevezetésre. A Google Wallet kezdetben csak Androidon lesz elérhető és egyelőre az is valószínűnek tűnik, hogy a digitális személyazonosságunk igazolása, egyetlen eszközhöz kötődik majd.

Google_Wallet_infografika

Forrás: Google

Az Apple már a digitális személyazonosságon dolgozik

Az Apple tavaly júniusban, az éves nagy eseményén, a WWDC-n (Worldwide Developers Conference) bejelentette, a Közlekedésbiztonsági Hatósággal közösen dolgoznak a személyazonosító okmányok digitális verzióin. Tavaly ősszel már azt jelentette be a társaság, hogy a jogosítványt és a személyi igazolványt is hozzá lehet majd adni az Apple mobiltárca (Apple Wallet) alkalmazáshoz.

A digitalizált okmányokat a felhasználók a reptereken is használhatják érintésmentes személyazonosításra az Egyesült Államok nyolc államában. A személyazonosító okmányokat ugyanúgy lehet hozzáadni az Apple Wallet alkalmazáshoz, mint ahogy a bankkártyákat – osztotta meg korábban a CNBC.

A repülőtéren a felhasználóknak elegendő az iPhone telefonjukat, vagy az Apple Watch okosórájukat a személyazonosító terminálhoz hozzáérinteni, majd ezt követően a Közlekedésbiztonsági Hatóságtól kapott üzenetet biometrikusan (ujjlenyomattal [Touch ID], vagy arcfelismeréssel [Face ID]) jóváhagyni.

Az Apple a diákoknak már kínál mobilazonosításra épülő megoldást a felsőoktatási intézményekben, ahol a fizikai kártya (pl. diákigazolvány) helyett a mobiltelefonjukkal azonosíthatják magukat az épületekben, a kampuszon.

Növekszik a Google Wallet ökoszisztéma

A Google Wallet ökoszisztémához csatlakozó vállalkozások, szolgáltatók száma növekszik és ezáltal a Wallet szolgáltatásai egyre több helyen vehetők igénybe. Ezzel pedig a Wallet értékajánlata is erősebbé válik. Vannak olyan szállodák, amelyek digitális kulcsot adnak a szobákhoz, vagy vannak olyan autókulcsok, amelyek digitálisan (is) léteznek. Ezek szintén bekerülhetnek a mobiltárcába.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!