PayTechShow 4.0

2021-ben 40%-kal több csekket fizettünk be az iCsekken. De a teljes forgalom 95%-a máshol történik

Szerző: | 2022. 01. 11. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetés, Mobilfizetés, Összes hír, Paytechshow

PayTechShow 4.0

A korábbi évek növekedése után, 2021-ben közel 40 százalékkal nőtt az iCsekk mobilappon keresztüli csekkbefizetési forgalom, így bőven átlépte az évi 10 millió darabos határt. A Posta és a Díjnet további készpénzmentes fizetési megoldások bevezetését tervezi a jövőben – olvasható a Magyar Posta közleményében. A FinTechZone elemzése alapján az iCsekken keresztül befizetett csekkforgalom alig 5%-át teszi ki a teljes csekkbefizetési forgalomnak. Ez az arány nagyobb is lehetne, ha új szereplők is beléphetnének a piacra.

40 százalékkal több csekket fizettünk be az iCsekken keresztül 2021-ben 

A postán történő csekkbefizetéseknél a bankkártyás fizetés aránya folyamatosan növekszik, 2021 decemberére elérte az összes befizetés 34 százalékát. A papír alapú csekkek azonban helytől függetlenül mobiltelefon keresztül is kifizethetők, az iCsekk alkalmazással.

Az ügyfelek – az applikációt telefonjukra letöltve – a papíralapú csekkeken lévő QR-kód beolvasása után egyenlíthetik ki a közműszolgáltatói díjaikat vagy rendezhetik önkormányzati, parkolási befizetéseiket elektronikusan. Ez a QR-kódos szolgáltatás a Posta és a Díjnet közös iCsekk applikációja mellett az OTP Csoport egyes alkalmazásaiba beépülve is elérhető, és további partnerek is érdeklődnek az utóbbi, „iCsekk API”-n keresztüli csekkbefizetési megoldás iránt.

Rohamosan terjed ez a fizetési mód: az elmúlt három évben a mobilapplikációkon keresztül befizetett csekkek volumene közel hatszorosára növekedett.

Az elmúlt egy évben az iCsekk alkalmazás és a partneri appokba beépülő, postai csekkbefizetések összesített forgalma elérte a 110 milliárd forintot és körülbelül 11 millió darab befizetést.

A mobilappos használat növekedésével párhuzamosan csökken azonban az igény a 2015-től telepített gyors csekkbefizetést biztosító csekkautomaták iránt. Különösen az élelmiszerüzleteken belül működő készülékek kihasználtsága alacsony. Ezért januárban csökkenti ezen helyeken a csekkautomatáinak számát a Magyar Posta. 

A csekkbefizetés alig 5%-a történik az iCsekken keresztül

A Posta sajtóközleménye alapján 2021-ben a forgalom elérte a 11 millió darabot. A Magyar Posta adatai szerint 2019-ben mintegy 193 millió csekket fizettek be a postákon 2 235 milliárd forint értékben. A Magyar Posta által közzétett adatok és a FinTechZone becslése alapján az iCsekkes forgalom a teljes csekkbefizetési forgalom alig 5%-át teszi.

Bőven van még tere a fejlődésnek, amit valószínűleg az is segítene, ha a csekkeken található QR-kódok olvasási lehetőségét nyílttá tenné a Magyar Posta. Jelenleg a csekkeken elhelyezett QR-kódot az iCsekk mobilalkalmazáson kívül csak a Budapest Bank, az OTP Bank mobilbanki alkalmazásai és a Simple képesek olvasni.

Jönnének a trónkövetelők

A 2020. március 2. napján elindult azonnali fizetési rendszer biztosítja a lehetőséget a fizetési kérelem kiküldésére, amit többek között a sárga csekk „gyilkosának” is neveznek. Egyelőre a fizetési kérelem szolgáltatás nem robbant be a bankok egy meghatározó részének „távolmaradása” miatt, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt fontolgatja, hogy az AFR 2.0 keretében kötelezővé teszi a fizetési kérelem fogadását minden bank számára. Ez a fordulat új lehetőséget biztosítana a közműszolgáltatók, a rendszeres díjbeszedők számára a díjak beszedésére.

A Mastercard 2020 végén mutatta be Magyarországon a Bill Pay Exchange számla-aggregációs motorját, amelyhez a számlakibocsátók akár közvetlenül, akár az integrációt megkönnyítő technológiai szolgáltatón keresztül kapcsolódhatnak.

Hónap végén ezt az integrációt felhasználva küldhetik el a számlák adatait a Bill Pay Exchange-ben regisztrált fogyasztó részére. A platformot a fogyasztó felé bankok, közüzemi szolgáltatók, de akár egyéb harmadik feles applikációk révén is elérhetővé tudja tenni a Mastercard.

Így például egy mobilbanki alkalmazáson belül is nyomon követhetjük a bejövő számlákat, ezekről emlékeztetőt is kapunk, és kifizetésüket is innen indíthatjuk, akár előre ütemezve ezeket.

– mondta el Racskó Tamás, a Mastercard üzletfejlesztési vezetője.

Az elérhető fizetési megoldásokat a platform nem korlátozza, ezért a fogyasztó akár azonnali átutalással, akár kártyás tranzakción keresztül kiegyenlítheti a számláját.

Címlapfotó: pexels.com

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!