2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.03.09.

A Takarékbank Mastercard-bankkártyás ügyfeleinek is elérhető az Apple Pay

Szerző:

Kategóriák:

A Takarékbank a minap elérhetővé tette Mastercard-kártyás ügyfeleinek az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatást, amellyel biztonságosan fizethet, anélkül, hogy másnak átadná bankkártyáját vagy készpénzt használna. A Takarékbank Visa-kártyás ügyfelei tavaly november óta tudják használni a szolgáltatást.

Apple Pay Magyarországon

Az Apple Pay Magyarországon az alábbi bankoknál érhető el: (1) OTP Bank, (2) Erste Bank, (3) GRÁNIT Bank, (4) CIB Bank, (5) K&H Bank, (6) Raiffeisen Bank, (7) MKB Bank, (8) Takarékbank.

A fenti pénzintézeteken kívül az alábbi szolgáltatók is kínálják az Apple Pay-t hazánkban: (1) Revolut, (2) Curve, (3) Monese, (4) Wise, (5) Bank of America, (6) DiPocket, (7) iCard, (8) Paysera, (9) Zen.com.

Forrás: Apple.com

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfélnek egyszerűen csak a kártyaelfogadó terminál közelébe kell tartania iPhone-ját, vagy Apple Watch okosóráját. Minden Apple Pay tranzakció biztonságos, mivel ujjlenyomat-felismerővel (Touch ID), arcfelismerővel (Face ID) vagy az eszközjelszóval azonosítja a tulajdonost, valamint egyszer használatos biztonsági kóddal hagyja jóvá a tranzakciót.

Az Apple Payt elfogadják szinten minden elfogadóhelyen, üzletben, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség

Az ügyfelek emellett használhatják az Apple Pay fizetést iPhone-on, iPaden és Mac számítógépen keresztül is, amivel gyorsabbá és kényelmesebbé válik a vásárlás az iOS-applikációkban és az interneten. Az Apple Pay-jel könnyen fizethet a többi között ételrendelésekért és házhoz szállított élelmiszerekért, online vásárlások során vagy parkolásnál. Ezen kívül az Apple Pay használható fizetésre az Apple Watch-on elérhető iOS-alkalmazásokban.

Az Apple Pay lényege a biztonság és a személyes adatok védelme. Amikor az ügyfél bank- vagy hitelkártyájával fizet, a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi eszközazonosítót hoznak létre, amelyet titkosítanak, és biztonságosan tárolnak a mobilkészülék erre a célra kifejlesztett, iparági szabványoknak megfelelő biztonsági moduljában (Secure Element).

Az Apple Payt egyszerű beállítani, iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Takarékbank Mastercard kártyáját.

Miután az ügyfél hozzáadta kártyáját iPhone, Apple Watch, iPad, illetve Mac készülékéhez, rögtön használhatja az Apple Payt fizetésre. Az ügyfelek az új szolgáltatás mellé továbbra is megkapják a Takarékbank Mastercard kártyáihoz járó kedvezményeket és előnyöket.

Címlapfotó háttér: Pavel Danilyuk from Pexels. Arculati elem: Takarékbank

Címkék: