2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.03.31.

A Visa NFT programot indított a digitális művészek számára

Szerző:

Kategóriák:

A Visa a napokban elindította a Visa Creator Programját, melynek célja, hogy a digitális művészek, zenészek, divattervezők, filmipari szakemberek üzleti eredményességét segítse az NFT-ken (non-fungible tokens) keresztül. A program világszerte akár 50 millió művésznek jelenthet stabilitást, fejlődési lehetőséget azáltal, hogy a kártyatársaság szakemberei bevezetik a vállalkozásokat a kripto,- és az NFT-k világába, megtanítják őket ezen eszközök eredményes használatára. A kriptotrendekről külön előadást tart 2022. április 27-én a PayTechShow-n Maike Hornung, a Visa kriptovaluta szakértője.

A programba bekerülő vállalkozásokat a Visa kriptoszakértői mentorálják, melynek során a művészek megismerik a mögöttes digitális technológiákat, az üzleti-, termékfejlesztési, és termékhasznosítási lehetőségeket.

A mentorálás mellett a program segíti a vállalkozások kapcsolati hálójának szélesítését is. Iparági vezetőkkel, a Visa vezetőivel beszélgethetnek és találkozhatnak a Visa ügyfeleivel, partnereivel is. Mindemellett ösztöndíjban is részesülnek, hogy a program idején a tanulásra, fejlődésre koncentrálhassanak.

A Creator Program pilotja tavaly októberben vált ismertté, Mica Johnson korábbi profi baseball játékos művészeti vállalkozásának támogatása kapcsán.

A Visának nem ez az első lépése a tokenek világában, egy ideje vizsgálja, hogyan tud a kripto-, NFT térben működni, milyen lehetőségeket hozhat ez a társaságnak. A Visa Creator program elindítása előtt a kártyatársaság 150 000 dollárért vásárolt a CryptoPunk NFT kollekciójából.

“Az NFT-kben megvan a lehetőség, hogy a kreatív gazdaság erőteljes gyorsítójává váljanak. Tanulmányoztuk az NFT-ökoszisztémát és annak a kereskedelem, a kiskereskedelem és a közösségi média jövőjére gyakorolt ​​lehetséges hatásait.”

Cuy Sheffield

a Visa kriptográfiai részlegének vezetője

Maike Hornung

Előadás: Cryptocurrency Trends – What You Can´t Miss

Maike Hornung, a Visa Europe kriptovaluta szakértője

PayTechShow 3.0: “Végletek között. Készpénzzel a metaverzumba?” | 2022. április 27.

Mi az NFT?

Az NFT (non-fungible token), a nem-helyettesíthető token rövidítése, ami a blokkláncon tárolt, egy eredetileg digitális eszköz tulajdonjogának igazolására szolgáló virtuális okmány.

Az NFT röviden azt jelenti, hogy egyedi és nem cserélhető. Például a dollár helyettesíthető, cserélj el egy dollárt egy másikra és pont ugyanott leszel. Ugyanakkor, a Mona Lisa nem-helyettesíthető, csak egy Mona Lisa van, és az nem cserélhető. Az NFT szinte bármi lehet, ami digitális (festmények, zene, akár egy CT felvétel emberi agyról, stb.), de jelenleg a legtöbb izgalom a technológia digitális művészeti alkotások kereskedelmében való felhasználása körül tapasztalható.

Az NFT megjelenését az tette lehetővé, hogy az Ethereum nevű, nyílt forráskódon alapuló hálózaton bevezették az örökölhető ún. „okosszerződéseket”, melyek révén követhetővé és átruházhatóvá vált a digitális és később már bizonyos fizikai tárgyak, eszközök tulajdonjoga is.

A blokkláncon tárolják ezeket a tulajdonjogi igazolásokat. Emiatt az érintett személyek és vállalatok a föld bármely pontján megbízható igazolást szerezhetnek az adott eszköz tulajdonjogáról. Ez elemi feltétele annak, hogy az NFT-kkel történő kereskedés elindulhasson.

Forrás: NFT: a legjobb új befektetés vagy buborék?, BDO Magyarország, 2022.01.10.

Címlapfotó: stock.adobe.com by macrovector | Licenc: FinTech Group
Címkék:
blank
blank