A Visa NFT programot indított a digitális művészek számára

Szerző: | 2022. 03. 31. | Blockchain, Összes hír, Paytechshow, web3

PayTechShow 4.0

A Visa a napokban elindította a Visa Creator Programját, melynek célja, hogy a digitális művészek, zenészek, divattervezők, filmipari szakemberek üzleti eredményességét segítse az NFT-ken (non-fungible tokens) keresztül. A program világszerte akár 50 millió művésznek jelenthet stabilitást, fejlődési lehetőséget azáltal, hogy a kártyatársaság szakemberei bevezetik a vállalkozásokat a kripto,- és az NFT-k világába, megtanítják őket ezen eszközök eredményes használatára. A kriptotrendekről külön előadást tart 2022. április 27-én a PayTechShow-n Maike Hornung, a Visa kriptovaluta szakértője.

A programba bekerülő vállalkozásokat a Visa kriptoszakértői mentorálják, melynek során a művészek megismerik a mögöttes digitális technológiákat, az üzleti-, termékfejlesztési, és termékhasznosítási lehetőségeket.

A mentorálás mellett a program segíti a vállalkozások kapcsolati hálójának szélesítését is. Iparági vezetőkkel, a Visa vezetőivel beszélgethetnek és találkozhatnak a Visa ügyfeleivel, partnereivel is. Mindemellett ösztöndíjban is részesülnek, hogy a program idején a tanulásra, fejlődésre koncentrálhassanak.

A Creator Program pilotja tavaly októberben vált ismertté, Mica Johnson korábbi profi baseball játékos művészeti vállalkozásának támogatása kapcsán.

A Visának nem ez az első lépése a tokenek világában, egy ideje vizsgálja, hogyan tud a kripto-, NFT térben működni, milyen lehetőségeket hozhat ez a társaságnak. A Visa Creator program elindítása előtt a kártyatársaság 150 000 dollárért vásárolt a CryptoPunk NFT kollekciójából.

„Az NFT-kben megvan a lehetőség, hogy a kreatív gazdaság erőteljes gyorsítójává váljanak. Tanulmányoztuk az NFT-ökoszisztémát és annak a kereskedelem, a kiskereskedelem és a közösségi média jövőjére gyakorolt ​​lehetséges hatásait.”

Cuy Sheffield

a Visa kriptográfiai részlegének vezetője

Maike Hornung

Előadás: Cryptocurrency Trends – What You Can´t Miss

Maike Hornung, a Visa Europe kriptovaluta szakértője

PayTechShow 3.0: „Végletek között. Készpénzzel a metaverzumba?” | 2022. április 27.

Mi az NFT?

Az NFT (non-fungible token), a nem-helyettesíthető token rövidítése, ami a blokkláncon tárolt, egy eredetileg digitális eszköz tulajdonjogának igazolására szolgáló virtuális okmány.

Az NFT röviden azt jelenti, hogy egyedi és nem cserélhető. Például a dollár helyettesíthető, cserélj el egy dollárt egy másikra és pont ugyanott leszel. Ugyanakkor, a Mona Lisa nem-helyettesíthető, csak egy Mona Lisa van, és az nem cserélhető. Az NFT szinte bármi lehet, ami digitális (festmények, zene, akár egy CT felvétel emberi agyról, stb.), de jelenleg a legtöbb izgalom a technológia digitális művészeti alkotások kereskedelmében való felhasználása körül tapasztalható.

Az NFT megjelenését az tette lehetővé, hogy az Ethereum nevű, nyílt forráskódon alapuló hálózaton bevezették az örökölhető ún. „okosszerződéseket”, melyek révén követhetővé és átruházhatóvá vált a digitális és később már bizonyos fizikai tárgyak, eszközök tulajdonjoga is.

A blokkláncon tárolják ezeket a tulajdonjogi igazolásokat. Emiatt az érintett személyek és vállalatok a föld bármely pontján megbízható igazolást szerezhetnek az adott eszköz tulajdonjogáról. Ez elemi feltétele annak, hogy az NFT-kkel történő kereskedés elindulhasson.

Forrás: NFT: a legjobb új befektetés vagy buborék?, BDO Magyarország, 2022.01.10.

Címlapfotó: stock.adobe.com by macrovector | Licenc: FinTech Group

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!