SimpleTrends
SimpleTrends

A WooCommerce kereskedők már számlaalapú fizetést is kezdeményezhetnek egy új bővítmény segítségével

Szerző: | 2022. 08. 30. | Elektronikus fizetés, Open banking, Összes hír, PSD2

FinTechShow-7.0
Európa egyik vezető nyílt banki platformja, a Truelayer nemrég elérhetővé tette a “TrueLayer Payments for WooCommerce” bővítményt, amelynek segítségével az e-kereskedelmi platformot használó kis- és középvállalkozások gyorsan és egyszerűen beépíthetik a közvetlen számláról történő fizetési módot webáruházukba. Az ilyen plug & play típusú fizetési megoldások segíthetik az alternatív fizetési módok – köztük a nyílt bankolásra épülő fizetés-kezdeményezési tranzakciók – terjedését a kisebb kereskedők körében is.

Alternatív fizetési megoldások a kereskedelemben

A hagyományos kártyaadatok megadásával történő fizetés mellett évek óta jelennek meg újabb és újabb, alternatív fizetési módok, mint a különféle digitális tárcák (PayPal, Apple Pay, Google Pay), a BNPL (“Vásárolj most fizess később”) szolgáltatók fizetési megoldásai, illetve a számlaalapú fizetési megoldások. Ez utóbbiak közé tartoznak az azonnali fizetési rendszerekre épülő megoldások és a nyílt bankolásra épülő fizetés-kezdeményezés.

A közvetlenül bankszámla terhére történő fizetések terjedése bár erősödik, még messze van attól, hogy megközelítse a kártyás fizetések arányát. A fizetés-kezdeményezési tranzakciók aránya például még a nyílt bankolásban élenjáró Egyesült Királyságban is mindössze 0,2%-át adja a teljes lakossági fizetési forgalomnak az OBIE által immár harmadik alkalommal, idén júniusban publikált riportja, az “Open Banking Impact Report” szerint. Az angol azonnali fizetési rendszeren (Faster Payment System) keresztül kezdeményezett tranzakciók aránya már valamivel jobb képet mutat a maga 16%-ával.

Itthon is egyelőre úgy tűnik, hogy az Azonnali Fizetési Rendszerre épülő megoldásoknak lehet nagyobb tere, különös tekintettel az AFR 2.0 intézkedéscsomag remélt hatására. Részletek a hazai elektronikus fizetési piac átalakulásával, az új fizetési megoldások megjelenésével kapcsolatban 2022. október 12-én a FinTechShow-n.

Mit ad az új fizetési plugin a kereskedők számára?

A kis- és középvállalkozások számára, akik gyakran nem rendelkeznek külön fejlesztői erőforrással, az új fizetési módok egyszerű integrációja kiemelt fontosságú. Mindamellett, hogy egy új fizetési mód hozzáadása a vele járó megfelelőségi és biztonsági elvárásokkal együtt ijesztőnek tűnhet a számukra, erőforrás hiányában hetekbe, esetenként hónapokba telhet. Mindeközben ezek a vállalkozások potenciális bevételtől eshetnek el, ha nem kínálják a vásárlók kedvenc fizetési módját.

A TrueLayer bővítmény ezt oldja meg, lehetővé téve a WooCommerce webáruházzal rendelkező vállalkozások számára, hogy minimális technikai és fejlesztői erőforrások igényével zökkenőmentesen integrálják weboldalukbra a nyílt bankolásra épülő megoldást, amellyel fizetés-kezdeményezést indíthatnak közvetlenül bankszámla terhére.

A Truelayer fizetési megoldásával a WooCommerce kereskedők olyan számla alapú fizetési módot kínálhatnak vásárlóik számára, amelynél nem kell kártyaadatokat megadniuk, vagy a PayPal fiókjukba, illetve más digitális tárcába bejelentkezniük. Ehelyett ügyfeleik a meglévő mobilbanki szolgáltatásuk biometrikus vagy egyéb hitelesítési megoldását használják a személyazonosságuk megerősítésére és a tranzakciók jóváhagyására, banki szintű biztonság mellett.

wizz air

Nyílt bankolásra épülő fizetési megoldást vezet be a Wizz Air | 2022.08.16.

A Wizz Air egy fintech céggel, a Trustly-val közösen bevezeti a nyílt bankolásra (open banking) épülő fizetési megoldást, amelynek segítségével az utazók a repülőjegy árát pár kattintással – külön adatok megadása nélkül – közvetlenül a bankszámláról is kifizethetik.

Nyílt forráskódú és bérelhető webáruházak a KKV szolgálatában

A nyílt forráskódú és a bérelhető webáruház rendszereknek köszönhetően ma már lényegesen egyszerűbb egy webáruház indítása. Ezen platformok leveszik az üzemeltetés terhét a vállalkozásokról, a havi díj részeként rendszeresen és automatikusan frissítik megoldásukat és a webáruház testreszabását is támogatják.

A WooCommerce is egy ilyen testreszabható, nyílt forráskódú e-kereskedelmi platform, amely a WordPressre épül. Itthon a legnépszerűbb webáruház megoldás az ekerstat.hu oldalán publikált adatok szerint.

Az egyik első vállalkozás, amely a TrueLayer fizetés-kezdeményezési szolgáltatását használja, a luxusóra-kereskedő BQ Watches.

“WooCommerce-alapú vállalkozásként az új bővítmény ideális volt a számunkra. Alig néhány nap alatt bevezettük és már tesztfizetéseket futtattunk a TrueLayer fizetési megoldásával.”

– nyilatkozta Spencer Dryer, a BQ Watches igazgatója.

A Magyarországon elérhető elektronikus fizetési megoldásokról részletes információk itt érhetők el: „Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve„.

[Truelayer] | Címlapfotó forrása: TrueLayer

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!