PayTechShow 4.0

B-a-a-S, amit érdemes lesz megjegyezni! Új(?) revenue stream a bankolásban

Szerző: | 2016. 11. 14. | API bankolás, Fintech startupok, Fintech tudástár, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Bank-as-a-Service (BaaS), azaz a banki szolgáltatások nyújtásához szükséges háttérinfrastruktúra szolgáltatásként történő nyújtása / igénybevétele egyre több bank, illetve tech cég érdeklődését kelti fel. Lehet a bankok számára új üzletág alapja, de tech cégek számára is vonzó alternatíva (lásd Fidor).

 

Viszik mint a cukrot?

Első fecskék Európában a FinLeap keltetőjében nevelkedett SolarisBank, vagy – a nemrég – a francia BCPE által felvásárolt német Fidor Bank. Mindkét vállalkozás bankok, fintech cégek, online áruházak számára biztosítja a digitális pénzügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges platformot, infrastruktúrális elemeket (licenc, kártyakibocsátás, compliance modulok, átutalási képesség stb.) akár havi díjas, vagy pl. user-based díjazású üzleti modellben.

Nagy lehetőség ez a “keresleti” oldalon is, azaz a fintech start-upok számára, hiszen többségük nem rendelkezik a szolgáltatás nyújtásához szükséges, a szabályozónak (is) megfelelő infrastruktúrával. Az online áruházak is élénken érdeklődnek ezen platformok iránt, hiszen hagyományos core szolgáltatásaikat tudják bővíteni digitális pénzügyi szolgáltatásokkal.

 

A Solaris story

A FinLeap start-upjai rendszeresen abba futottak bele, hogy a banki engedély megszerzése hosszú idő és drága. A szükséges infrastruktúra kiépítését nem tudták finanszírozni, nem jött ki a BC,  vagy a banki együttműködési tárgyalások váltak végtelen történetté és égették el a start-up erőforrásait. A szolgáltatások fejlesztésére nem maradt idő és erőforrás.  A SolarisBank erre a problémára fejlesztette ki moduláris banki feature-setjét, toolkit-jét és API-jait. Ezen “eszközökkel” a start-upok könnyen, gyorsan tudják szolgáltatásaikat a fogyasztók felé nyújtani.

A Solaris  banki engedéllyel rendelkező tech cég. Nem csupán banki szolgáltatásokat nyújt, hanem pl. saját fejlesztésű API-n keresztül AML/KYC eljárásokhoz szükséges azonosítást tud biztosítani ügyfeleinek. A Solaris infrastruktúrája teljes mértékben megfelel a mai compliance előírásoknak, illetve készül a PSD2 utáni követelményekre is. Ma az 5 legnevesebb banki API platform, BAAS szolgáltató egyike.

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!